شهید مفقودالاثر علی زمانی از شهدای همین محله است، خانه ی كلنگی و قدیمی خانواده شهید با خانههای اطراف فرق میكند، در این خانه پدر و مادری زندگی میكنند كه سی سال است خواب راحت ندارند، سی سال حتی در ورودی خانه را عوض نكردهاند و در همان محله زندگی میكنند تا مبادا پسرشان بیاید و خانه را پیدا نكند!
اما دیگران به فرزند این خانواده شهید مفقودالاثر می گویند شهیدی كه همه زندگیش را داد به بهای بی نام نشان ماندن تا اگر روزی استخوان هایش را پیدا كردند نامش را بگذارند شهید گمنام، فرزند روح الله و روی سنگ قبرش لاله ای حك كنند به سرخی خونش تا یادمان نرود كه این كشور و نظام به چه بهایی استوار است.
امروز كوچه هایمان را به نام تك تك این شهدا پلاك زده ایم تا هرگاه كه به منزلمان رسیدیم بدانیم از خون كدام شهید آرامش و امنیت مهمان خانه هایمان است.
این شهیدان قلب تپنده تاریخ و دست پرورده مادرانی هستند كه شهادت فرزندشان در راه دین را افتخار و مهر تاییدی بر قبولی آنها در امتحان الهی می دانند، مادرانی كه هیچگاه خاطرات جنگ و صدای خمپاره ها و تیر و تركش ها از یادشان نرفته و دلشان لحظه ای از دوری فرزند آرام نگرفته است.
جنگ و جبهه ایی كه سراسر عشق بود و جوانانی كه غیرت و شجاعت را در اعماق قلبشان جا داده بودند تا خود را سپر بلای دین و كشور كنند تا مبادا سنگرهای جنگ خالی بماند، شهادت مزد تمام از خود گذشتگی هایشان بود چرا كه هیچ مزد و جایگاهی بالاتر از شهادت نمی توانست دل های بی قرار این فرشته های زمینی را آسمانی كند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان در رابطه با جایگاه رفیع شهادت گفت: امروزه پیام آزادی بخش شهدای هشت سال دفاع مقدس در لبنان، سوریه، عراق و در پشت درهای كاخ سفید و كاخ كرملین طنین انداز شده است.
محمد ابراهیم الهی تبار افزود: شهدا با از خودگذشتگی و جانفشانی در آن برهه از زمان از كیان انقلاب و نظام جمهوری اسلامی دفاع كردند و امروز این وظیفه خطیر بر دوش مردم و مسوولان قرار گرفته است.
وی اظهار كرد: به بركت خون شهدا ایران امن ترین كشور منطقه است و امروز بركات خون شهدا در كشور مشهود است.
الهی تبار تصریح كرد: این موجب افتخار است كه مهمترین كشور در منطقه و الگویی برای كشورهای مسلمان در ارایه آیه های آزادی بخشی هستیم.
معاون استاندار همدان گفت: هشت سال دفاع مقدس به پایان رسیده اما جنگ برای بسیاری همچون خانواده های شهدا و والدینی كه فرزندانشان مفقود الاثر هستند همچنان ادامه دارد.
الهی تبار افزود: نبرد حق علیه باطل به پایان نرسیده و ما همچنان امانت دار شهدا هستیم و باید با تمام توان از اهداف و آرمان های مقدس آنها دفاع كنیم.
مدیركل بنیاد شهید استان همدان نیز با اشاره به فرا رسیدن 22 اسفند سالروز تشكیل بنیاد شهید و امور ایثارگران به فرمان امام خمینی(ره) گفت: امروز هرآنچه نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد مرهون جانفشانی شهدا است و باید یاد و خاطره شهدای گرانقدر همواره در اذهان مردم زنده باشد.
ناصرعارف افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان در سالروز تاسیس این بنیاد و روز شهدا ویژه برنامه های متعددی دارد كه برگزاری مجمع ایثار و شهادت، غبار روبی مزار شهدا و بازدید از خانواده معظم شهدا از اولویت برنامه های این روز است.
عارف با بیان اینكه سركشی مداوم و دیدار با خانواده شهدا از مهمترین برنامه های بنیاد شهید است تصریح كرد:در سالجاری 20 هزار و 500 مورد بازدید از خانواده معظم شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان توسط این نهاد انجام شده است.
وی با بیان اینكه ایجاد اشتغال برای فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران یكی از مهمترین دغدغه های بنیاد شهید است گفت: در راستای ایجاد اشتغال 176 مورد وام خود اشتغالی به فرزندان شاهد، ایثارگر و جانباز استان پرداخت شده است.
وی با بیان اینكه سقف پرداخت تسهیلات خوداشتغالی 300 میلیون ریال است گفت: 10 درصد از بازپرداخت وام های خود اشتغالی توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران انجام می شود.
عارف بیان كرد: تاكنون 206 نفر از متقاضیانی كه وام خود اشتغالی دریافت كرده اند به مدت پنج سال تحت پوشش بیمه خویش فرمایی تامین اجتماعی قرار گرفته اند.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان اضافه كرد: 87 مورد تسهیلات مسكن در سالجاری به خانواده های معظم شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان این استان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: مبلغ این تسهیلات در شهرستان ها 500 میلیون ریال، در روستاها 400 میلیون ریال و در مركز استان 600 میلیون ریال بوده است.
عارف افزود: 800 نفر از فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران استان در مقاطع مختلف تحصیلی از كاردانی تا دكترا مشغول به تحصیل هستند كه بیش از 50 درصد هزینه های تحصیلی فرزندان شهدا و جانبازان تا مقطع دكترا توسط بنیاد شهید پرداخت می شود.
وی همچنین گفت: یك هزار و 270 دانش آموز خانواده شهدا و جانبازان نیز در استان همدان تحت پوشش خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارند.
در 22 اسفند سال 58 بنیاد شهید انقلاب اسلامی برای رسیدگی به امور خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران به فرمان امام خمینی (ره) تاسیس شد و از سال گذشته تاكنون این روز به نام روز شهدا نامگذاری شده است.
استان همدان هشت هزار شهید، بیش از 17 هزار جانباز و یك هزار و 500 آزاده را تقدیم انقلاب اسلامی كرده است.
بیست و دوم اسفند ماه مصادف با روز گرامیداشت شهدا نامگذاری شده است.
7530/6993
همدان - ایرنا- شهادت مزد شهامت مردان همیشه جاوید تاریخ است كه نام و نشانشان تا ابد همچون نگینی درخشان در دفتر افتخارآفرینان ایران اسلامی خواهید درخشید.