۱۵ فروردین ۱۳۹۴، ۸:۱۴
کد خبر: 81558419
T T
۰ نفر
سه برابر ظرفيت منابع طبيعي استان كرمان مورد استفاده قرار مي گيرد

كرمان - ايرنا - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري كرمان گفت: مراتع اين استان در شرايط عادي و با ميانگين بارندگي موجود، توان پوشش حدود 700 تا 800 هزار واحد دامي را دارند كه در حال حاضر حدود سه برابر اين تعداد دام از مراتع استفاده مي كنند.

مهدي رجبي زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مساحت مراتع استان كرمان حدود 6.6 ميليون هكتار است.

وي افزود: مهمترين مشكل كنوني عرصه هاي منابع طبيعي و مراتع استفاده بيش از حد از اين عرصه ها است.

مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كرمان تصريح كرد: شمال استان كرمان 14.4 ميليون هكتار مساحت دارد و 16 شهرستان را در بر مي گيرد.

وي ادامه داد: 13.5 ميليون هكتار از اين مقدار و بيش از 90 درصد از اين مساحت را عرصه هاي منابع طبيعي تشكيل مي دهند كه البته مراقبت از آن ها با تعداد كم نيروهاي حفاظتي امكان پذير نيست.

وي فقر را يكي از عوامل مهم تخريب منابع طبيعي در جوامع روستايي دانست و عنوان كرد: فقر مالي،فقر فرهنگي را به دنبال دارد و برخي از ساكنان جوامع روستايي براي معيشت و گذراندن زندگي خود به صورت بي رويه از منابع طبيعي اطراف خود برداشت مي كنند.

مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كرمان گفت: اساس حفاظت از منابع آب، آبخيزداري است.

وي به كمبود منابع آبي و فقر سفره هاي آب زيرزميني در استان كرمان اشاره و اظهار كرد: آبخيز داري جلوي سرعت آب را گرفته و موجب مي شود آب به سفره هاي زيرزميني نفوذ پيدا كند.

وي ادامه داد: انجام اقداماتي مانند احداث بندهاي سنگي سيماني و گابيوني در حوزه آبخيزداري استان كرمان، حدود 200 ميليون مترمكعب از روان آب هاي ناشي از بارش در 20 سال اخير را مديريت كرده است.

وي ادامه داد: حدود 50 ميليون مترمكعب از روان آب هايي كه مي توانست از دسترس خارج شود و به صورت سيلاب تخريب كننده، پوشش خاك را از بين ببرد با اين اقدامات وارد سفره هاي آب زيرزميني شدند.

مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كرمان تاكيد كرد: اجراي طرح هاي آبخيزداري، جلوي فرسايش آبي را در راستاي محافظت از منابع خاكي مي گيرد و سفره هاي آب زيرزميني را نيز تغذيه مي كند.

رجبي زاده تاكيد كرد: طرح هاي آبخيزداري بايد جزء برنامه هاي اصلي ستاد حفاظت آب استان كرمان گنجانده شود.

وي ابراز اميدواري كرد: اعتبارات جداگانه اي براي اجراي طرح هاي آبخيزداري استان كرمان در نظر گرفته شود.

وي به ديدار مسوولان منابع طبيعي و محيط زيست كشور با رهبر معظم انقلاب اسلامي در 17 اسفند 93 اشاره كرد و افزود: يكي از نكات مهمي كه ايشان در اين ديدار به آن اشاره كردند اين بود كه در كشور امر حفاظت از خاك شايد از حفاظت آب هم مهمتر باشد و بايد به آن نگاه ويژه اي داشت.

مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كرمان حفاظت از خاك را دغدغه مهم منابع طبيعي دانست.

وي بيان كرد: محفوظ بودن خاك با وجود پوشش گياهي امكان پذير است و زماني كه اين پوشش به هر علتي نابود شود، خاك در فرسايش بادي با اندك وزشي به صورت ريزگرد و يا با حركت آب به شكل سيلاب از بين مي رود.

وي گفت: مهمترين كار براي مقابله با نابودي پوشش گياهي، فرهنگ سازي است.

وي جامعه هدف را در منابع طبيعي بيشتر جامعه روستايي و عشايري عنوان كرد.

7439/3028