به گزارش ايرنا، نمايندگان موسسات خيريه در اين نامه سرگشاده كه روز سه شنبه در روزنامه اينديپندنت منتشر شده، گفته اند: جناب نخست وزير، ما از بحراني كه در درياي مديترانه رخ مي دهد وحشت زده شده ايم؛ هر روزشاهد جان باختن تعداد زيادي از مردان، زنان و كودكاني هستيم كه جانشان را در نزديكي اروپا از دست مي دهند.
آنها افزودند: گرچه ما از اتفاق اخير غمگين شديم اما متعجب نشديم. همچنان كه در جريان جنگ هاي خارجي مردم زيادي براي حفظ جانشان از كشورشان فرار مي كنند، اما اروپا ديوارهايش را بيش از پيش ضخيم تر مي كند.
نويسندگان در اين نامه عنوان كردند: 'آنچه مسبب چنين تراژدي در درياي مديترانه گشته است عدم سازوكار مناسب و امن براي پناهجوياني است كه بدنبال امنيت در اروپا هستند؛ و اين در حالي است كه انگليس هيچگونه ويزاي پناهندگي را نمي پذيرد. '
نمايندگان موسسات خيريه خاطر نشان ساختند: با توجه به اهميت موضوع، انگليس به همراه سايرين (كشورهاي اروپايي) مي بايست سريعا عمليات جستجو و نجات را آغاز نموده و مطمئن شوند كه اعتبار لازم براي اين اقدام را دارند.
آنها با بيان اينكه 'در اين مدت انگليس مي بايست پناهجويان بيشتري را از مناطق جنگ زده با آوردنشان به سواحل انگليس، اسكان دهد' نوشتند: ما مي بايست امكاني را فراهم آوريم كه پناهجويان بتوانند با بستگانشان در ارتباط باشند و در دراز مدت با منشاء آنچه باعث شده اين مردمان از كشورشان بگريزند مبارزه كنيم.
در اين نامه همچنين آمده است: سوري ها تنها يكي از گروه هايي هستند كه مسير فرارشان بوسيله سياست هاي مهاجرتي اروپا بسته شده است و براي يك خانواده سوري كه بدنبال امنيت در انگليس است، هيچ راهي وجود ندارد.
نويسندگان اين نامه با بيان اينكه 'هيچ پاسخ ساده اي براي اين بحران وجود ندارد' خاطر نشان ساختند : هر راه حلي نيز نمي تواند مبني بر بي تفاوتي و پوست كلفتي ما نسبت به غرق شدن مردمان پناه جو باشد.
آنها افزودند: در حال حاضر قوانين مهاجرتي اروپا بسياري [از انسانها] را بدون هيچ راه چاره اي گذاشته است؛ مادامي كه يك مسير امن براي انتقال اين پناه جويان پيدا نشود مردمان بيشتري به دام قاچاقچيان و كشتي هاي غير امن در جستجوي مكاني امن خواهند افتاد.
نويسندگان اين نامه تصريح كردند كه ساختن ديوارهاي دژگونه اروپا باعث بي آبرويي و رسوايي مرگ هزاران انسان بي گناه گشته است.
در اين نامه با بيان اينكه 'مساله مرگ و زندگي مطرح است' خاطر نشان شده است: زمان آن فرا رسيده كه رويكرد جديدي را اتخاذ كنيم كه در آن حفظ جان انسانها و ايجاد راه حل هاي جايگزين براي دستيابي به امنيت در آن ديده شود.
براساس گزارش هاي منتشر شده به دنبال غرق شدن كشتي حامل پناهجويان در درياي مديترانه دست كم هفتصد نفر جان باخته اند. اين كشتي از ليبي عازم سواحل ايتاليا بود و حادثه در 200 كيلومتري جزيره ايتاليايي ' لامپدوزا' روي داده است.
حادثه اخير در دستور كار نشست روز دوشنبه وزيران خارجه اروپايي در لوكزامبورگ، قرار گرفته بود.
روزنامه اينديپندنت همچنين روز دوشنبه گذشته از مرگ صدها نفر از پناهجويان در مديريترانه به عنوان تاريك ترين روز براي اروپا نام برد و نوشت: كشورهاي اروپايي از جمله انگليس چشم خود را بر روي مرگ پناهجويان بسته اند .
اتحاديه اروپا در حالي شاهد برگزاري يك نشست اضطراري از وزيران خارجه اعضاي اين اتحاديه به منظور گفت وگو در مورد اين بحران بود كه دولت هاي اروپايي از جمله انگليس به نظر نمي رسد كه اشتياقي براي شركت در ماموريت هاي مشاركت در عمليات جستجو و نجات جان مهاجران غيرقانوني در درياي مديترانه را داشته باشند.
كشورهاي ياد شده اين عمليات مشترك را در اكتبر گذشته به رغم نجات نزديك به يك صد هزار نفر، به دليل ترس از اينكه ممكن است سبب تشويق قاچاق و مهاجران براي عبور از مديترانه شود، متوقف كردند .
برآورد مي شود سالانه 150 هزار نفر از مهاجران و پناهندگان براي رسيدن به خاك اروپا، با قايق و كشتي هاي كوچك تلاش مي كنند از درياي مديترانه عبور كنند كه اين مساله با تشديد بحران در كشور ليبي كه كشورهاي اروپايي از جمله انگليس در آن نقش مستقيم داشته اند، تشديد شده است.
به گزارش سازمان بين المللي مهاجرت، در سال گذشته ميلادي بيش از سه هزار پناهجو و مهاجر غيرقانوني در درياي مديترانه جان خود را از دست داده اند.
گفته مي شود كه از آغاز سال ميلادي تاكنون بيش از يك هزار و 500 نفر پناهجو در جريان رسيدن به خاك اروپا، در مديترانه كشته شده اند.
اروپام**4**ن**1552
اعتراض موسسات خيريه انگليس به مرگ پناهجويان در مديترانه؛
ديوارهاي دژگونه اروپا باعث مرگ هزاران انسان بيگناه شده است
۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۶:۳۵
کد خبر:
81579874
لندن- ايرنا- شماري از موسسات خيريه در انگليس در نامه اي به ديويد كامرون نخست وزير اين كشور ضمن اسفبار توصيف كردن مرگ صدها پناهجو در درياي مديترانه، از سياست هاي 'پوست كلفتانه' غرب انتقاد كرده و تصريح كردند: وقت آن فرا رسيده كه رويكرد جديدي را در قبال حفظ جان انسانها اتخاذ كنيم.