آرمين جولايي منش دئشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود:براي درمان اعتياد بايد كليه ابعاد جسمي، اجتماعي،ژنتيكي و رواني فرد را بررسي و به درمان پرداخت.
وي با اشاره به اين معضل دامن گير جامعه گفت:در گذشته با زير نظر داشتن بيمار و روش هايي مانند حبس كردن، بستن و القاي جملاتي اميدبخش چون خودت بايد اراده كني ،قصد نجات فرد معتاد را داشتند اما طبق تحقيقات صورت گرفته هيچ كدام از اين روش ها نتيجه بخش نبوده و ضمن تحقير فرد، فشار روحي زيادي نيز به وي وارد مي شود.
جولايي منش افزود: هم اكنون درمان نگهدارنده با متادون يكي از بهترين روش هاي درماني است كه اگر اصول آن به درستي اجرا شود نقش بسزايي در درمان اين اختلال و كاهش آسيب دارد.
اين درمانگر اعتياد اظهار كرد: برخي تصور مي كنند متادون نيز يك نوع اعتياد است و ضمن داشتن عوارض بسيار، ترك آن نيز سخت تر است.
وي گفت: مواد مخدر موجود در بازار خالص نيست و در برخي موارد تا 95 درصد آن، مواد مختلفي است كه مي تواند بسيار خطرناكتر باشد.
وي افزود:وجود تركيباتي مانند پودر استخوان، گريس، خون جانوران، تفاله چاي و استات سرب در مواد مخدر موجود در بازار موجب بروز اختلالات رواني در فرد شده ضمن اينكه فرد مصرف كننده مواد مخدر به اجبار بايد مدام با سيستم توزيع مواد و قاچاق در ارتباط باشد كه اين موضوع نيز آسيب هاي خود را به دنبال دارد.
جولايي منش گفت:مدت زمان اثر مواد مخدر در بدن كوتاه مدت است و فرد بايد در طول شبانه روز چندين بار مواد مصرف كند و پس از دوره كوتاهي دوباره دچار خماري مي گردد، به اين دليل برنامه روزانه وي مختل شده و فرد فرصت رسيدگي به خانواده، شغل، و ساير فعاليت ها را ندارد.
اين پژوهشگر اعتياد با اشاره به اينكه شيوه مصرف مواد مخدر بسيار پر خطر و راه انتقالي براي ويروس ها و بيماري هاي واگيردار است افزود: هنگامي كه بيمار در مركز مجاز زير درمان نگهدارنده قرار مي گيرد، داروي وي زير نظارت و استاندارد بين المللي تهيه و تاييد شده است،ضمن اينكه نياز به ارتباط با چرخه قاچاق مواد مخدر ندارد و از آن جهت كه دارو به مدت 24 ساعت يا بيشتر در بدن ماندگار است فرد فرصت رسيدگي به زندگيش را نيز دارد.
وي اظهاركرد:فرد در طول درمان با مشاور و روانشناس كلينيك در ارتباط است و با يادگيري مهارت هاي حل مساله و بهبود وضعيت رواني علاوه بر وضعيت جسمي مي تواند شرايط زندگي خود را ارتقا دهد و به زندگي عادي خود بازگردد.
اين درمانگر اعتياد اظهار كرد:درمان نگهدارنده درماني طولاني است به گونه اي كه مغز فرصت ترميم يافته و موجب بهبود عملكرد هاي شناختي مي گردد ضمن اينكه درمان نگهدارنده موثرترين روش جهت پيشگيري از برگشت مجدد بيماران است و وسوسه بيمار را كاهش مي دهد.
وي گفت: بيش از 60 سال از كاربرد داروي متادون گذشته و بي خطر بودن دارو در صورت استفاده صحيح و با نظارت تيم درمان اثبات شده است.
اين درمانگر اعتياد تاكيد كرد بيماران فقط به كلينيك هاي مجاز مراجعه كنند.
7278/6068/6037
پژوهشگر درمان اعتياد:متادون از بهترين روش هاي درمان اعتياد است
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۵۳
کد خبر:
81612217
دزفول-ايرنا-يك درمانگر و پژوهشگر اعتياد، استفاده از متادون را از بهترين روش هاي درمان اعتياد دانست و گفت: اعتياد يك بيماري چند بعدي است كه بايد به تمام ابعاد آن براي درمان توجه كرد.