۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۷:۱۰
کد خبر: 81614271
T T
۰ نفر
استقبال از سالروز فتح خرمشهر با اجراي 15 برنامه در حوزه هنري آذربايجان غربي

اروميه - ايرنا - رييس حوزه هنري آذربايجان غربي گفت: حوزه هنري استان با 15 برنامه به استقبال از سالروز آزادسازي خرمشهر مي رود.

عليرضا نوروزي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ويژه برنامه هاي آزادسازي فتح خرمشهر از دوم خرداد آغاز مي شود و تا چهارم خرداد در استان ادامه دارد.

وي اظهار كرد: گراميداشت ياد و خاطره رشادت ها و جانفشاني هاي شهيدان و رزمندگان در صيانت از كيان ايران اسلامي، حفظ ارزش هاي هشت سال دفاع مقدس، حمايت از آرمان هاي بنيانگذار كبير انقلاب و تحقق فرمايشات مقام معظم رهبري از جمله اهداف اصلي اجراي برنامه هاي سالروز آزادسازي خرمشهر است.

وي اضافه كرد: طراحي و توليد تابلو نقاشي با موضوع حماسه سوم خرداد، پخش آواهاي موسيقي دفاع مقدس، اجراي مسابقه فرهنگي و اهداي جوايز به برندگان و برگزاري نمايشگاه اينفوگرافي با 24 اثر در نگارخانه اروميه از جمله برنامه هاي حوزه هنري در گراميداشت سالروز فتح خرمشهر در استان است.

نوروزي عرضه كتاب هاي ويژه دفاع مقدس از انتشارات سوره مهر و توليدات حوزه هنري آذربايجان غربي و توليد نقش برجسته چوبي با موضوع خرمشهر توسط يكي از هنرمندان شهرستان اروميه را از ديگر برنامه هاي در نظر گرفته شده به مناسبت سالروز حماسه سوم خرداد خواند.

آزادسازي خرمشهر در روز سوم خرداد سال 61 هجري شمسي پس از 578 روز اشغال به عنوان مهم‌ترين هدف عمليات بيت ‌المقدس در دوره جنگ ايران و عراق توسط ارتش جمهوري اسلامي ايران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامي انجام گرفت.

اين آزادسازي در پي مرحله چهارم عمليات بيت‌المقدس كه از يكم تا چهارم خرداد61 انجام شد، محقق گشت در ساعت 22:30 شامگاه شنبه، يكم خردادماه 1361 هجري شمسي مرحله چهارم اين عمليات با اعلام رمز يا محمد بن ‌عبدالله‌، از بي‌سيم فرماندهي قرارگاه مركزي كربلا به واحدهاي عمل‌كننده، با هدف آزادسازي خرمشهر آغاز شد.

در پايان اين نبرد علاوه بر پايان بخشيدن به 19 ماه اشغال بخشي از حساس‌ترين مناطق خوزستان و آزادسازي خرمشهر، ضربه‌اي سنگين به توان رزمي و روحيه نيروهاي عراقي وارد آمد.

در جريان آزادسازي خرمشهر نزديك به 16 هزار نيروي عراقي كشته و زخمي شدند و همچنين 19 هزار نفر نيروي عراقي به اسارت نيروهاي ايراني درآمدند.

پس از آزادسازي خرمشهر رزمندگان ايراني در اولين اقدام خود پس از آزادسازي شهر، در مسجد جامع خرمشهر نماز اقامه كردند و خبر اين پيروزي به سرعت پخش شد و مردم در سرتاسر ايران به خيابان آمدند و به شادي و پخش شيريني پرداختند.

آزادسازي خرمشهر از لحاظ نظامي نقطه عطفي در تاريخ جنگ ايران و عراق شناخته مي‌شود، در ايران از اين عمليات و روز به عنوان نمادي از پيروزي، مقاومت و ايستادگي در برابر دشمن ياد مي‌شود.

شوراي عالي انقلاب فرهنگي سوم خرداد را در تقويم رسمي ايران به عنوان روز مقاومت، ايثار و پيروزي نامگذاري كرده ‌است.

8137/6008