۶ خرداد ۱۳۹۴، ۱۹:۵۲
کد خبر: 81625238
T T
۰ نفر

گلايه اهالي بازرس كل را به سوزا كشاند

۶ خرداد ۱۳۹۴، ۱۹:۵۲
کد خبر: 81625238
گلايه اهالي بازرس كل را به سوزا كشاند

قشم - ايرنا - نارضايتي اهالي شهر سوزا از بوي نامطبوع ناشي از فعاليت كارخانه هاي فرآوري ماهي، باعث شد تا بازرس كل استان هرمزگان به صورت سرزده از نحوه فعاليت يكي از اين كارخانه ها در نزديكي شهر سوزا بازديد كند.

ابوالفتح ابوالهادي روز چهارشنبه در اين بازديد به خبرنگار ايرنا گفت: عملكرد دستگاه هاي اجرايي جزيره قشم پيرامون نارضايتي اهالي شهر سوزا از بوي نامطبوع ناشي از فعاليت كارخانه هاي فرآوري ماهي بررسي مي شود.

وي افزود: ادعاهاي مربوط به تبعات اجتماعي و مشكلات زيست محيطي بوي نامطبوع ناشي از فعاليت كارخانه هاي فراوري پودر ماهي شهر سوزا از توابع شهرستان قشم در اين بازرسي كل به صورت كارشناسي و دقيق در دست بررسي است.

وي تاكيد كرد: عملكرد دستگاه هاي ذي مدخل با در نظر گرفتن تمامي ابعاد و با اولويت بررسي و رفع مشكلات اشاره شده پيگيري مي شود.

ابوالهادي اضافه كرد: در فرايند بازرسي هاي كارشناسان سازمان، ديگر ابعاد اين موضوع همچون مزيت هاي اقتصادي، اشتغال و مولفه هايي همچون نتايج تعطيلي كارخانه هاي ياد شده نيز مورد توجه قرار مي گيرد.

وي ادامه داد: به همين منظور طرح بازديد سرزده معاون و كارشناسان بازرسي استان هرمزگان از يكي از كارخانه هاي فراوري ماهي سوزا و منطقه مسكوني اين شهر در برنامه ريزي ها پيش بيني و اجرا شده است تا از نزديك اين گروه در جريان مسايل مطرح شده قرار گيرند.

به گزارش ايرنا، نوزدهم ارديبهشت سال جاري مردم شهر سوزا با حضور در فرمانداري قشم نسبت به بوي نامطبوع ناشي از فعاليت كارخانه هاي فراوري ماهي مستقر در اطراف اين شهر انتقاد كردند و خواستار ارايه راه حل قطعي براي حل اين مشكلات شدند.

در تاريخ ياد شده فرماندار قشم جلسه اي با حضور امام جمعه و رييس شوراي اسلامي شهر سوزا، نماينده كارخانه فراوري ماهي و مسوولان محيط زيست شهرستان برگزار كرد و در تبيين تصميمات گرفته شده در اين جلسه به ايرنا گفت: فعاليت كارخانه فراوري ماهي قشم در مدت تعيين شده 20 روز، منوط به ارايه تعهدنامه محضري و رعايت شرايط خاصي است كه در آن بايد ساعت كاري كارخانه از هفت صبح تا دو بعدازظهر كاهش يافته و محوطه دريافت ماهي نيز روزانه نظافت و پاكسازي شود.

عزت كمال زاده اضافه كرد: همچنين در اين جلسه مقرر شد كه ظرفيت روزانه دريافت ماهي اين شركت با هدف كاهش بوي نامطبوع، از 300 تن به يكصد تن كاهش يابد.

وي با بيان اينكه مردم اين منطقه شرايط سختي را به دليل بوي نامطبوع اين كارخانه تحمل مي كنند، يادآوري كرد: اين كارخانه روزانه حدود 300 تن ماهي از صيادان منطقه تحويل مي گيرد كه در صورت تعطيل شدن آن، بخش اعظمي از اين ماهي ها به صورت سنتي در سواحل دريا خشك خواهد شد كه اين موضوع به نوبه خود موجب ايجاد بوي نامطبوع در منطقه مي شود.

كمال زاده تاكيد كرد: بر اساس آزمايش هاي انجام شده، بوي نامطبوع اين كارخانه هيچگونه آلودگي به همراه ندارد و نمي تواند منشاء بروز بيماري هاي جسمي در انسان ها شود.

رييس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان قشم نيز در اين زمينه اعلام كرده است كه از پنج شركت فراوري ماهي مستقر در جزيره قشم، يك شركت سال گذشته به دليل استفاده نكردن از فيلترهاي بوگير و بوسوز تعطيل و امسال نيز يك شركت به دليل همين مشكل، موجب رنجش خاطر ساكنان شهر سوزا شده است.

صادق رستمي فاصله كم يكي از اين كارخانه ها به شهر سوزا و بروز مشكل در تامين قطعات بوگير و بوسوز اين كارخانه را از عوامل افزايش نارضايتي مردم منطقه اعلام كرد.

به گفته وي اينگونه شركت ها بر اساس فصل صيد ماهي فقط سه ماه در طول سال فعاليت مي كنند و متاسفانه زمان خرابي فيلترهاي اين كارخانه با ايام پيك صيد ماهي مصادف شده است.

رستمي با بيان اينكه به دستور دادستان قشم موضوع تعطيل كردن اين كارخانه با جديت دنبال مي شد، افزود: مسوولان اين كارخانه به دليل قرارگرفتن در شرايط ورشكستگي خواستار تعامل بيشتر مردم و مسوولان شده اند تا بتواند در ايام صيد ماهي بخشي از بدهي هاي خود را جبران كنند.

2090/ 6048