به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني قزوين كه روز شنبه به ايرنا نمابر شد، دكتر عبداله ديدبان افزود: گردن وب شكل يا پره دار و به عبارتي حالت پره اي شدن گردن، كم يا نامعلوم بودن خط موها در پيشاني و سر، قفسه سينه پهن و فاصله زياد نوك سينه ها از هم، استعداد پيشرفت فشار خون بالا، مشكلات چشمي، صداي مورمور قلبي كه به تنگي آئورت نيز مربوط است، بد شكل شدن ستون فقرات در دختران، افزايش پوكي استخوان در بيمار، كم كاري غده تيروييد در زنان مبتلا و كوتاهي شديد قد از جمله علايم اين بيماري هستند.
وي علت اين سندرم را فقدان عملكرد تخمدان ها در اثر بيماري دانست و اضافه كرد: كوتاهي قد در دختر بچه ها، ديگر عارضه اين بيماري است.
ديدبان، با اشاره به اينكه عدم تكامل كروموزوم x دوم در زنان يكي از علل مهم در ابتلا به اين بيماري است ادامه داد: تشخيص اين سندرم قبل از تولد جنين به واسطه آمنيوسنتز يعني نمونه برداري از مايع احاطه كننده جنين و بررسي كروموزومي امكان پذير است و حتي ناهنجاري هاي قلبي و كليوي در موارد درگيري اين مناطق را نيز با انجام سونوگرافي، مي توان ديد.
وي گفت: به طور معمول اين سندرم در ابتداي تولد و يا هنگامي كه انتظار مي رود بلوغ رخ داده باشد، تشخيص داده مي شود.
اين پزشك فوق تخصص با بيان اينكه اگر كودك چندين نشانه از سندرم ترنر را داشته باشد، آزمايش خون و كاريوتيپ انجام مي شود خاطرنشان كرد: در اين تست، تعداد كروموزوم هاي فرد شمارش شده و هرگونه تغيير شكل ناهنجار و يا فقدان هر بخش از كروموزوم تشخيص داده مي شود.
ديدبان گفت: گرچه در برخي موارد هيچگونه علايم باليني در ابتداي تولد مشهود نمي باشد و اين موضوع تا رسيدن به زمان بلوغ دختر به تعويق مي افتد ولي با اين حال، مهم است كه اين سندرم زودتر تشخيص داده شود تا هر چه زودتر درمان هاي هورموني لازم انجام شود، چرا كه تشخيص زودرس و شروع درمان به پيشگيري از ساير مشكلات به خصوص عوارض مزمن از قبيل پوكي استخوان و ديابت كمك خواهد كرد.
وي ادامه داد: در هر دختري با كوتاهي قد شديد، به طور حتم، بايد احتمال اين سندرم را مورد نظر داشته و براي رد وجود آن بايد بررسي كروموزومي با روش كاريوتيپ انجام شود.
اين پزشك فوق تخصص غدد كودكان و نوجوانان و اختلالات متابوليك با بيان اينكه درمان خاصي براي اين بيماري وجود ندارد اما ممكن است جايگزيني هورمون رشد، لازم باشد افزود: اين عمل ممكن است به كودك كمك كند تا به قامت معمولي دست يابد.
ديدبان خاطرنشان كرد: استروژن تراپي نيز در سن 12 يا 13 سالگي براي تحريك خصوصيات ثانويه جنسي آغاز مي شود تا دختران مبتلا به اين سندرم مانند افراد بالغ، ظاهر معمولي داشته باشند.
اين پزشك فوق تخصص در مركز آموزشي درماني قدس گفت: زنان مبتلا به سندرم ترنر مي توانند به واسطه تخمك اهدايي و با روش لقاح خارج رحمي، بچه دار شوند.
وي آرتروز، آب مرواريد، ديابت، بيماري تيروئيديت هاشيموتو، نقصان قلب، افزايش فشار خون، مشكلات كليوي، عفونت هاي گوش مياني، چاقي و اسكوليوز در نوجوانان را از جمله عوارض اين بيماري ذكر كرد.
فوق تخصص غدد كودكان و نوجوانان و اختلالات متابوليك افزود: ابتلا جنين به سندرم ترنر، به سن مادر پايدار ارتباطي ندارد و اين سندرم مسري نيست و از فرد مبتلا به فرد ديگر منتقل نمي شود.
7388/ 6128
قزوين-ايرنا- فوق تخصص غدد كودكان و نوجوانان و اختلالات متابوليك گفت: سندرم ترنر اختلالي كروموزومي است كه در اثر تغيير در تعداد كروموزوم ها در زنان بوجود مي آيد و اينگونه بيماران، به طور معمول باردار نميشوند.