۱۳ خرداد ۱۳۹۴، ۸:۴۰
کد خبر: 81633173
T T
۰ نفر
65 درصد جرایم اینترنتی خراسان رضوی با انگیزه مالی رخ می دهد

مشهد- ایرنا- رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) خراسان رضوی گفت: در حال حاضر 65 درصد جرایم اینترنتی در این استان با انگیزه های مالی رخ می دهد.

سرهنگ محسن عرفانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از جرایم مالی، هتك حرمت و هتك حیثیث با 14 درصد موارد بیشترین فراوانی جرایم اینترنتی در خراسان رضوی را شامل می شوند.

وی با بیان اینكه جرایم اخلاقی و جرایم شبكه های اجتماعی تحت موبایل در رتبه های بعدی قرار دارند، افزود: جرایم اخلاقی كه بیشتر به دلیل ناآگاهی مردم پیرامون جرم بودن انتشار مسائل شخصی رخ می دهد، اكنون در حال افزایش است.

رییس پلیس فتا خراسان رضوی خاطر نشان كرد: این استان به لحاظ فراوانی جرایم اینترنتی رتبه دوم را در سطح كشور به خود اختصاص داده است.

عرفانی افزود: این در حالی است كه بیشتر مجرمان و متهمان جرایم اینترنتی در استان های دیگر قرار دارند اما آسیب دیدگان مربوط به استان خراسان رضوی است.

وی بیان كرد: از سوی دیگر كشف جرایم اینترنتی در خراسان رضوی در وضعیت مطلوبی قرار دارد و تاكنون بیش از 90 درصد جرایم اینترنتی رخ داده در این استان كشف شده اند.

وی نسبت به حفاظت از اطلاعات شخصی در گوشی های موبایل هشدار داد و گفت: زمانی كه فرد به اینترنت وصل می شود، هیچ امنیتی به لحاظ برداشت اطلاعات وجود ندارد، لذا اطلاعات شخصی باید از موبایل حذف شوند.

به گفته وی، ماموریت پلیس فتا ایجاد امنیت و رسیدگی به جرایم اینترنتی رخ داده است.

وی با بیان اینكه آموزش و اطلاع رسانی در زمره وظایف پلیس فتا نیست، افزود: اجرای برنامه های آموزشی و پیشگیری از وقوع جرایم اینترنتی در پلیس فتا خراسان رضوی به طور مستمر دنبال می شود.

وی آموزش و پیشگیری از جرایم اینترنتی در مدارس، مساجد و نهادها و همچنین اطلاع رسانی در رسانه ها را از جمله برنامه ها در این راستا عنوان كرد.

كلاهبرداریهای اینترنتی، جعل داده ها و عناوین، سرقت اطلاعات، تجاوز به حریم خصوصی اشخاص و گروهها، هك و نفوذ به سامانه های رایانه ای و اینترنتی، هرزه نگاری، جرائم اخلاقی و برخی جرائم سازمان یافته اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی عناوین جرائم سایبری یا مجازی هستند كه در محیط اینترنت و فضای سایبری رخ می دهند.

بر این اساس پیرو تصویب قانون جرائم رایانه ای در مجلس شورای اسلامی، لزوم تعیین ضابط قضایی برای این قانون و نیز مصوبات كمیسیون فناوری و اطلاعات دولت جمهوری اسلامی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات با عنوان اختصاری فتا بهمن ماه سال 1389 تشكیل و فعال شد.

این یگان پلیسی تخصصی و عملیاتی با برخورداری از پیشرفته ترین فناوریهای روز و كارشناسان زبده امور رایانه، اینترنت و فضای سایبری عهده دار تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات كشور، صیانت از هویت دینی، ملی و ارزشهای انسانی جامعه در فضای مجازی، حفظ حریم خصوصی و آزادیهای مشروع، صیانت از منافع، اسرار و اقتدار ملی در فضای تولید و تبادل اطلاعات و حفظ زیرساختهای حیاتی كشور در مقابل حملات الكترونیك است.

بر این اساس طی فعالیت پلیس فتا از سال 1389 تاكنون افزون بر 20 هزار پرونده جرم سایبری در سطح كشور رسیدگی شده است.

هم اكنون افزون بر سه میلیون كاربر اینترنت در استان خراسان رضوی از فضای مجازی استفاده می كنند.

3027/1211