۷ تیر ۱۳۹۴، ۹:۴۱
کد خبر: 81662189
T T
۰ نفر
خشك‌سالي دامداران 303 سامانه چراي غرب مازندران را دچار مشكل كرده است

نوشهر ـ ايرنا ـ رئيس اداره مرتع اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران ـ نوشهر گفت: با توجه به كاهش بارندگي و بروز خشك‌سالي، توليد علوفه در 303 سامانه چرا در مراتع غرب مازندران كاهش يافته و علاوه بر افزايش فشار بر مراتع، دامداران را با مشكلات زيادي مواجه كرده است.

كيوان وريج كاظمي روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با برشمردن مشكلات خشكسالي براي دامداران افزود: آبدهي چشمه‌ها نيز كمتر شده است كه براي تأمين آب دام‌ها، در سال آبي جاري 200 آبشخور در دو مرحله در بين دامداران و بهره‌برداران حوزه استحفاظي اين اداره كل از اِشْكِوَر در شهرستان رامسر تا شرق حوزه منابع طبيعي نوشهر ـ رويان توزيع شده است.

وي فصل چرا را در غرب مازندران هر ساله از 20 خرداد تا 31 شهريور اعلام كرد و گفت: اداره كل منابع طبيعي نوشهر با تشكيل گروه‌هاي واپايش (كنترل)، متشكل از ماموران يگان حفاظت و واحدهاي منابع طبيعي سعي كرد از ورود زودهنگام دامداران به مراتع جلوگيري كند زيرا در هنگام خشك‌سالي، معضل ورود زودهنگام دام بيشتر ديده مي‌شود.

رئيس اداره مرتع اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران ـ نوشهر از مردم و دامداران خواست براي حفظ پوشش گياهي مراتع، مقررات مربوط را رعايت و در اجراي برنامه‌هاي احيايي و اصلاحي همكاري كنند.

وريج كاظمي از دامداران خواست با توجه به خشك‌سالي و شرايط خاص موجود، زودتر از پايان فصل تعليف از مراتع خارج شوند و از ورود دام مازاد به مراتع خودداري كنند.

به گفته وي، خشك‌سالي موجب كوتاه شدن طول دوره رشد گياهان و كاهش زمان دوره چرا و همچنين كم شدن ذخيره غذايي گياهان مي‌شود و در اين حالت، تعداد گياهان مهاجم افزايش مي‌يابد.

وريج كاظمي از ديگر پيامدهاي خشك‌سالي در مراتع را كاهش خوش‌خوراكي گياهان و كم شدن مقاومت گياهان به آفات و بيماري‌ها دانست.

رئيس اداره مرتع اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران ـ نوشهر تصريح كرد: خشك‌سالي موجب افزايش فرسايش‌هاي بادي و آبي و تخريب ساختمان و بافت خاك و كاهش نفوذپذيري خاك و همچنين منتقل نشدن رواناب‌هاي سطحي به سفره‌هاي آب زيرزميني مي‌شود.

وي گفت: خشك‌سالي حتي بر زاد و ولد دام‌ها نيز تاثير منفي مي‌گذارد و توليد گوشت و شير كمتر مي‌شود و بيماري‌هاي دامي هم افزايش مي‌يابد.

وريج كاظمي بيان كرد: در سال 1393 با هدف غني‌سازي پوشش گياهي مراتع 500 هكتار كُپّه‌كاري انجام شد كه اين كار در پاييز 1394 ادامه مي‌يابد.

از 197 هزار و 152 هكتار مرتع موجود در غرب مازندران 21 درصد مرتع درجه يك و 59 درصد درجه دو و 20 درصد درجه سه محسوب مي‌شود كه از ارتفاع دو هزار و 200 متر تا ارتفاع بيش از سه هزار و 500 متر پراكنده است. ك/3.

7517/1501/6097