به گزارش ايرنا، محمد تقي آشوبي روز چهارشنبه در همايش بزرگ تجليل از فعالان حوزه درمان، نظارت و آموزش اعتياد در مجتمع خاتم الانبياء رشت افزود: خطر اعتياد خيلي به ما نزديك است بنابراين خانواده ها بايد در اين زمينه مراقبت جدي تري داشته باشند تا به دامش گرفتار نشوند.
وي بيان داشت: اعتياد به هر گونه وابستگي جسمي يا رواني اطلاق مي شود كه به گونه اي منفي زندگي فرد را متاثر مي كند.
وي با بيان اين كه اعتياد بيماري چند وجهي است كه بخش زيادي از اجتماع را درگير مي كند، اظهار كرد: در ميان آسيب هاي رواني و اجتماعي ، هيچ عارضه اي مانند اعتياد فراگير و گسترده نيست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان گيلان خاطر نشان كرد: پيشگيري اولين و مهمترين گام در فرآيند اعتياد است كه همه بايستي در اين زمينه تلاش كنند.
وي ارتقاء سطح آگاهي مردم در رابطه با معضل اعتياد را مهم و ضروري دانست و تصريح كرد: جوانان ، نوجوانان ، كودكان و همه اقشار جامعه بايد از مضرات و آثار زيانبار اعتياد آگاه باشند.
وي تعداد مراكز درمان سوء مصرف مواد در گيلان را 360 مركز عنوان و اظهار كرد: از اين تعداد 265 مركز تحت نظارت دانشگاه علوم پزشكي و 77 مركز تحت نظارت بهزيستي استان فعال است و بقيه فعال نيستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان گيلان با بيان اين كه پارسال 43 هزار و 899 نفر تحت پوشش اين مراكز قرار گرفتند، خاطر نشان كرد: از اين تعداد يك هزار و 419 نفر خانم و بقيه آقا بودند.
وي در ادامه به 677 مورد بازرسي توسط كميته منطقه اي مراكز درمان با اگونيست در سال گذشته اشاره و تصريح كرد: از اين تعداد ، 130مورد تذكر شفاهي براي اصلاح نواقص ، 453 تذكر كتبي براي اصلاح نواقص ، 35 تذكر كتبي منجر به كاهش سهميه دارويي، شش تذكر كتبي منجر به قطع كامل سهميه دارويي و يك مورد لغو مجوز اگونيست انجام گرفت.
* هيچ فردي از بلاي اعتياد مصون نيست
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان نيز در ادامه همايش تجليل از فعالان حوزه درمان، نظارت و آموزش اعتياد با بيان اين كه مواد مخدر پشت در خانه هاست، گفت: هيچ گروهي در جامعه از بلاي اعتياد مصون نيستند.
محمدحسين شاه كويي افزود: برخي از جوانان و نوجوانان به دليل كنجكاوي به سوي مواد مخدر مي روند و در دام اعتياد مي افتند.
وي ارتقاء سطح آگاهي جوانان، نوجوانان و ساير گروه ها را در رابطه با مضرات مواد مخدر بسيار مهم دانست و اظهار كرد: موفقيت در امر مبارزه با مواد مخدر در گرو ارتقاء سطح آگاهي جامعه در رابطه با اين پديده شوم است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان خاطر نشان كرد: همه افراد جامعه از طريق آموزش بايستي بدانند، كه مصرف نكردن مواد بسيار راحت تر از ترك آن است.
وي با تاكيد بر ضرورت توجه آموزش هاي كليدي و اثرگذار در رابطه با مضرات مواد مخدر تصريح كرد: آموزش براي ارتقاء و پيشرفت جامعه يك اصل است و جامعه سالم و پايدار در گرو آموزش است.
شاه كويي با بيان اين كه يك ميليون و 325 هزار نفر در كشور اعتياد دارند، يادآور شد: ايران در عرصه جهاني در صف مقدم مبارزه با مواد مخدر است.
در اين همايش كه از سوي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان گيلان برگزار شد، جمعي از فعالان حوزه درمان ، نظارت و آموزش اعتياد تجليل شدند.
از سي ام خردادماه تا پنجم تيرماه هفته مبارزه با مواد مخدر و روز بيست و ششم ژوئن مصادف با پنجم تيرماه روز جهاني مبارزه با مواد مخدر نامگذاري شده است. ك/2
7286/6158
معاون دانشگاه علوم پزشكي گيلان: غفلت عامل اصلي اعتياد در جامعه است
۱۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۳:۰۶
کد خبر:
81666947
رشت - ايرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان گيلان با تاكيد بر ضرورت توجه خانواده ها به معضل اعتياد گفت: كوچكترين غفلت موجب بروز پديده خانمانسوز اعتياد مي شود.