به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، اين داروها glitazones نام دارند و مطالعه بر روي بيش از 160 هزار داوطلب نشان مي دهد كه احتمال ابتلا به پاركينسون را 28 درصد كاهش مي دهند.
اين دارو گيرنده هاي PPARy را در سلول هاي مختلف فعال مي كند و با كاهش مقاومت نسبت به انسولين، ديابت را درمان مي كند.
پاركينسون پس از آلزايمر شايع ترين بيماري سيستم اعصاب است كه بر اثر كاهش دوپامين و اختلال جسم سياه مغز ايجاد مي شود. روش هاي رايج كنترل اين بيماري، داروي هايي هستند كه با تحريك مغز، به ترشح دوپامين كمك مي كنند. اين روش ها بيماري را درمان نمي كنند، بلكه علايم را كاهش مي دهد و پاسخ آن روي افراد مختلف، متفاوت است.
جسم سياه پيام هاي عصبي را از طريق نخاع به عضلات مختلف ارسال مي كند و اين فرآيند از طريق ماده شيميايي دوپامين صورت مي گيرد و باعث اختلال در تعادل و كنترل عضلات مي شود.
بيماري پاركينسون معمولا با لرزش يك دست آغاز مي شود و به تدريج اكثر اندام را درگير مي كند.حدود 10 ميليون نفر در سراسر جهان به اين اختلال مبتلا هستند. به گزارش مركز پيشگري و كنترل بيماري آمريكا، در اين كشور از هر 500 نفر يك نفر به اين بيماري مبتلا است.
نتايج اين تحقيقات در نشريه PLOS Medicine منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1599
تهران - ايرنا - مطالعات محققان دانشكده بهداشت لندن نشان مي دهد كه گروهي از داروهاي شايع درمان ديابت، خطر ابتلا به بيماري پاركينسون را كاهش مي دهند.