۱۱ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۰۲
کد خبر: 81703931
T T
۰ نفر
دستاوردهای سفر رییس جمهوری به كردستان

سنندج - ایرنا - استانداری كردستان لیست مصوبات پروژه‌های زیربنایی و اقتصادی سفر رییس جمهوری به كردستان را منتشر كرد، در این لیست به روشنی تكالیف وزارتخانه‌های كشور برای توسعه و ساخت زیربناهای استان كردستان در سال های 94 و 95 مشخص شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا این مصوبات در بخش های راه، بهداشت و درمان، كشاورزی، ورزشی، صنعت، علمی و آموزشی، انتقال آب، فاضلاب و سایر بخش های زیربنایی به تصویب رسیده است.

در بخش راه، تكمیل قطعه سنندج - سقز از بزرگراه میاندوآب- كرمانشاه، تكمیل راه مریوان - سنندج، تكمیل بزرگراه همدان - سنندج و بهسازی و آسفالت 450 كیلومتر از راه های روستایی در سال های 94 و 95 از جمله تصمیمات دولت برای احداث زیربناهاست.

در بخش آب و فاضلاب تكمیل عملیات اجرایی و شبكه آبیاری چهار سد، ایجاد فاضلاب پنج شهر و آبرسانی، تكمیل سامانه انتقال آب از سد آزاد به شرق كردستان و نیز احداث پنج پست برق پیش بینی شده است.

تكمیل بیمارستان بانه، تكمیل بیمارستان سقز، تكمیل خوابگاه 300 نفری دخترانه دانشگاه علوم پزشكی كردستان و تعیین تكلیف منابع مالی احداث بیمارستان جدید مریوان از جمله مصوبات بخش سلامت و درمان استان كردستان اعلام شده است.

اجرای خط لوله 30 اینچی دهگلان به سنندج به طول 34 كیلومتر، اجرای خط لوله 56 اینچی بیستون به دهگلان به طول 122 كیلومتر و گازرسانی به 160روستای دیگر علاوه بر 640 روستای از قبل تعیین شده تا پایان دولت یازدهم از تصمیمات دولت برای احداث زیربناهای بخش انرژی است.

تكمیل دانشكده صنعت و معدن قروه، تكمیل دانشكده منابع طبیعی سنندج و تكمیل پارك علم و فناوری كردستان نیز از تصمیمات دولت یازدهم برای توسعه بخش آموزش عالی در كردستان اعلام شد.

در بخش ورزش نیز تكمیل سالن 6 هزار نفری سنندج، تكمیل استخر شهر بانه، تكمیل استخر شهر قروه و تكمیل سالن ورزشی شهر كامیاران پیش بینی شده است.

همچنین وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی موظف شده است سه مجموعه ورزشی مریوان و سنندج را تكمیل كند.

در حوزه كشاورزی نیز كمك‌های فنی و اعتباری برای توسعه آبیاری تحت فشار در سه هزار و 686 هكتار و توسعه و تكمیل طرح تولید ماهیان سردآبی 'دیوزناو سروآباد' پیش بینی شده است.

همچنین كمك 10 میلیارد تومانی به ایجاد زیرساخت‌های گردشكری از دیگر مصوبات سفر دولت یازدهم به سنندج است.

اما در فصل مصوبات اقتصادی ایجاد واحد 50 هزار تنی تایر تیوب، ایجاد واحدهای زنجیره‌ای فولاد در كردستان و اكتشاف معادن در پهنه‌های بیجار، قروه و دهگلان و سقز و نیز ایجاد زنجیره ارزش سلول‌های خورشیدی از مرحله فرآوری سیلیس پیش بینی شده است.

تامین سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولیدی كردستان بدون سقف، تامین10 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای واحدهای تولیدی و صنعتی استان كردستان و تصویب و الزام شركت‌ها و بنگاه های اقتصادی و توسعه‌ای دولتی و عمومی و خصوصی كشور به سرمایه گذاری در كردستان با توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های استان نیز از جمله سرفصل‌های تصمیمات توسعه دولت یازدهم برای كردستان بود.

ایرنا به منظور اطلاع رسانی بیشتر در ارتباط با جزییات مصوبات سفر رییس جمهوری به استان كردستان با 'بهرام نصراللهی زاده' رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان كردستان گفت و گو كرده است كه مشروح آن را در ذیل می آید:

ایرنا: راه، مهمترین مطالبه مردم كردستان از دولت است، سفر رییس جمهوری به كردستان در حوزه راه چه دستاوردی داشت؟

- در حوزه راه 5 مصوبه به تصویب رسید و وزارت راه و شهرسازی مكلف شد با نگاه ویژه این مصوبات را پیگیری نماید.

این مصوبات شامل تكمیل قطعه سنندج - سقز از بزرگراه میاندوآب - كرمانشاه با تخصیص 2230 میلیارد ریال تا پایان سال مالی 95، تكمیل راه مریوان - سنندج با تخصیص هزار میلیارد ریال تا پایان سال مالی 1395و تكمیل بزرگراه همدان - سنندج با تخصیص 205 میلیارد ریال در سال 1394 است.

همچنین یكی از مصوبات سفر مربوط به بهسازی و آسفالت راه های روستایی است كه وزارت راه و شهرسازی در سال 1394 با تامین اعتبار از محل منابع در اختیار وزارتخانه 450 كیلومتر از راه های روستایی را بهسازی و آسفالت می‌نماید.

چهار بانده كردن گردنه صلوات آباد سنندج به طول 25 كیلومتر به یكی از دو روش سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی با كمك استانداری و وزارت راه و شهرسازی و یا بررسی و ارائه پیشنهاد توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی با بهره مندی از سایر منابع به مبلغ 800 میلیارد ریال و اجرای آن در سال 1394 و سال مالی 1395 از دیگر مصوبات بخش راه است.

ایرنا: در حوزه وزارت نیرو بخصوص برای جبران كم آبی در استان كردستان چه مصوباتی به تصویب رسید؟

- در این حوزه مصوبات بسیار خوبی به تصویب رسید و مقرر شده است كه طرح ها تا پایان سال مالی 95 به بهره برداری برسد كه از جمله این طرح ها می توان به تكمیل عملیات اجرایی ساختمان سد سیازاخ با 550 میلیارد ریال اعتبار با تخصیص 100 درصد در سال 1394اشاره كرد كه این طرح در هفته دولت سال 95 به بهره برداری می‌رسد.

همچنین تكمیل عملیات اجرایی ساختمان سد چراغ ویس با تخصیص 100 درصد 550 میلیارد ریال اعتبار در سال های 1394 و 1395 كه طرح در دهه فجر سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد.

تكمیل شبكه آبیاری و زهكشی سورال از دیگر طرح هایی است به تصویب رسیده است كه تا پایان سال جاری با تخصیص 100 درصد 35 میلیارد ریال اعتبار تمام می شود و در دهه فجر سال 1394 به بهره برداری می‌رسد.

تكمیل عملیات اجرایی ساختمان سد گاران با تخصیص 100 درصد 1320 میلیارد ریال اعتبار در سال مالی 1394 و 95 به تصویب رسیده است و طرح در تیرماه 95 به بهره برداری می‌رسد.

تكمیل طرح آبرسانی به شهر بانه تا پایان سال آتی با تخصیص 100درصد 305 میلیارد ریال اعتبار در سال های 94 و 95 از دیگر مصوبات سفر است و طرح نیز در پایان سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد.

تكمیل خط انتقال تا تصفیه خانه موجود طرح آبرسانی به شهر سقز از سد چراغ ویس تا پایان سال آتی با تخصیص 100درصد 320 میلیارد ریال اعتبار در سال های 1394 و 1395 از دیگر مصوبات سفر رییس جمهوری به كردستان است و طرح نیز در دهه فجر سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد.

ایجاد تأسیسات فاضلاب شهر بیجار تا پایان سال آتی با تخصیص 100درصدی 82 میلیارد ریال اعتبار در سال های 94 و 95 از دیگر مصوبات سفر است و طرح هم در هفته دولت سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد.

ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر كامیاران تا پایان سال آتی با تخصیص 100درصد 73 میلیارد ریال اعتبار در سال های 94 و 95 از دیگر مصوبات حوزه اب است و طرح در دهه فجر سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد.

ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر حسن آباد یاسوكند تا پایان سال آتی با تخصیص 100 درصد 70 میلیارد ریال اعتبار در سال های 94 و 95 از دیگر این مصوبات است و طرح هم در هفته دولت سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد.

ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر سریش آباد تا پایان سال آتی با تخصیص 100 درصد 82 میلیارد ریال اعتبار در سال 94 و 95 از دیگر این مصوبات است و طرح در هفته دولت سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد.

تكمیل طرح آبرسانی به دیواندره تا پایان سال آتی با تخصیص 100 درصد 200 میلیارد ریال اعتبار در سال های 94 و 95 از دیگر مصوبات حوزه اب است و طرح در هفته دولت سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد.

تكمیل سامانه انتقال آب از سد آزاد تا پایان سال 95 با تخصیص 100درصد اعتبار سال جاری و پیش بینی اعتبار كافی در سال مالی 1395 از دیگر مصوبات این سفر است.

همچنین مقرر شد مجوز ماده 215 برای مقدمات ساخت سد شیخ بشارت توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی صادر شود.

تسریع در اخذ مجوز كمیسیون ماده 215 آبرسانی به شش شهر قروه، دهگلان، كامیاران، بیجار، مریوان و حسن آباد یاسوكند بیجار از دیگر مصوبات سفر رییس جمهوری به كردستان است.

ایرنا: در بخش توسعه و تقویت زیرساخت های برق در این سفر چه مصوباتی به تصویب رسید؟

- شروع عملیات اجرایی احداث پست 230/63 كیلو ولت زریوار، افزایش ظرفیت پست 230/63 كیلو ولت دیواندره، توسعه و افزایش پست 63/20 كیلو ولت نگل، احداث پست 63/20 كیلو ولت بهاران (سنندج 5) و استقرار پست سیار 63/20 كیلو ولت بهاران از جمله این مصوبات است.

ایرنا : مصوباتی نیز برای تكمیل بیمارستان ها و مراكز بهداشتی درمانی استان كردستان در سفر رئیس جمهوری به تصویب رسید، جزییات آن را بیان بفرمایید؟

- تكمیل بیمارستان بانه با اختصاص 150 میلیارد ریال كه توسط وزارت بهداشت و بنیاد بركت تا پایان سال 94 به بهره برداری می‌رسد، تكمیل بیمارستان سقز با تخصیص 200 میلیارد ریال كه در دهه فجر سال مالی 1395 به بهره برداری می‌رسد از جمله این مصوبات است.

با تخصیص صددرصد 80 میلیارد ریال در سال های 94 و 95 خوابگاه 300 نفری دخترانه دانشگاه علوم پزشكی كردستان در هفته دولت سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد.

با توافق وزارت بهداشت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور منابع مالی مورد نیاز احداث بیمارستان جدید مریوان نیز تامین شده است.

ایرنا: سفر رئیس جمهوری به كردستان در حوزه وزارت نفت چه دستاوردها و مصوباتی به دنبال داشت؟

- اجرای خط لوله 30 اینچی دهگلان به سنندج به طول 34 كیلومتر، اجرای خط لوله 56 اینچی بیستون به دهگلان به طول 122 كیلومتر، اجرای 2 دستگاه CNG، گازرسانی به 160 روستای دیگر علاوه بر640 روستای از قبل تعیین شده تا پایان دولت یازدهم از جمله مصوبات این حوزه بود.

ایرنا : توجه به آموزش عالی و ایجاد، توسعه و تقویت دانشكده ها به فراخور وضعیت استان از مطالبات مردم كردستان است در این حوزه چه مواردی تصویب شد؟

- تكمیل دانشكده صنعت و معدن قروه با تخصیص 60 میلیارد ریال در سال 1394و تكمیل دانشكده منابع طبیعی سنندج با تخصیص 45 میلیارد ریال در سال 1394 از جمله مصوبات این بخش بود كه این دو طرح در هفته دولت سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسند.

تكمیل پارك علم و فناوری در سال 1394 با تخصیص 100 میلیارد ریال اعتبار از دیگر مصوبات سفر در حوزه آموزش عالی بود.

در حوزه امور قضایی نیز كمك 30 میلیارد ریالی برای تكمیل مركز پزشك قانونی سنندج از دیگر مصوبات بود.

ایرنا: در این سفر چه تكالیفی بر دوش وزارت ورزش و جوانان برای توسعه و تقویت زیرساخت های ورزشی در استان كردستان گذاشته شد؟

- تكمیل سالن 6هزار نفری سنندج با تخصیص 100 درصد 60 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز از جمله یكی از مهمترین مصوبات این حوزه بود كه این طرح در سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد.

همچنین تكمیل استخر شهر بانه با اختصاص یك میلیارد و 500 میلیون ریال از دیگر مصوبات سفر بود و این طرح در سال جاری به بهره برداری می‌رسد.

تكمیل استخر شهر قروه با اختصاص 10 میلیارد ریال كه در تیر سال مالی 95 به بهره برداری می‌رسد و تكمیل سالن ورزشی شهر كامیاران با تخصیص شش میلیارد ریال كه در پایان سال جاری به بهره برداری می‌رسد، از دیگر طرح های حوزه ورزش و جوانان است.

ایرنا: مصوبات حوزه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و تعهدات و تكالیفی كه این وزارتخانه در استان برعهده گرفته را تشریح كنید؟

- تكمیل درمانگاه (پلی كلینیك) در حال ساخت شهر مریوان به طوری كه در سال مالی 1395 به بهره برداری برسد، تكمیل مجموعه ورزشی مریوان با اختصاص 3 میلیارد ریال، تكمیل مجموعه ورزشی بهاران با تخصیص 10 میلیارد ریال و تكمیل سالن چند منظوره مریوان با تخصیص 5 میلیارد ریال از دیگر مصوباتی است كه در سفر رئیس جمهوری به تصویب رسید.

ایرنا: دستاوردهای دولت برای حوزه كشاورزی استان چه بود؟

- كمك‌های فنی و اعتباری برای توسعه آبیاری تحت فشار در سه هزار و 686 هكتار با 258میلیارد ریال اعتبار و توسعه و تكمیل طرح تولید ماهیان سردآبی 'دیوزناو سروآباد' از جمله مصوبات حوزه كشاورزی استان در سفر رییس جمهوری به استان كردستان است.

ایرنا: در سفر رئیس جمهوری به استان كردستان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جهت توسعه استان چه اقداماتی انجام می دهد؟

- برای كمك به تقویت این حوزه كمك و ایجاد زیرساخت های گردشگری كردستان ، 100 میلیارد ریال اعتبار در سال 94 به تصویب رسید و همچنین مصوب شد تا پایان سال مالی 95 تعداد 9 پروژه به ارزش 950 میلیارد ریال با بهره مندی از تسهیلات و حضور بخش خصوصی اجرا و به بهره برداری برسند.

ایرنا: دولت برای صنعتی شدن استان كردستان و كمك به واحدهای صنعتی چه مصوباتی در این سفر داشت؟

- ایجاد واحد 50 هزار تنی تایر تیوب توسط سازمان ایدرو با مشاركت بخش خصوصی در دهگلان و ایجاد واحدهای زنجیره‌ای فولاد در كردستان (واحد آهن اسفنجی و فولادسازی) با ظرفیت دو میلیون تن توسط ایمیدرو با مشاركت بخش خصوصی در بیجار، سقز و قروه دو مصوبه دولت در حوزه صنعت بود.

اكتشاف معادن استان نیز از دیگر مصوبات سفر بود كه مقرر شد شروع عملیات اكتشاف معادن استان (در پهنه‌های بیجار با مساحت 1100كیلومتر مربع، قروه و دهگلان 3500 كیلومترمربع و سقز 1700 كیلومتر مربع) توسط سازمان ایمیدرو و زمین شناسی با هزینه 150 میلیارد ریال انجام شود.

همچنین ایجاد زنجیره ارزش سلول‌های خورشیدی از مرحله فرآوری سیلیس با مشاركت سازمان های توسعه‌ای و بخش خصوصی از دیگر مصوبات حوزه صنعت بود.

ایرنا: در سفر رییس جمهوری به كردستان آیا تكالیفی به عهده نظام بانكی درقالب مصوبه گذاشته شده است؟

- در این حوزه تامین سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولید كردستان بدون سقف، تامین 10هزار میلیارد ریال تسهیلات برای واحدهای تولیدی و صنعتی استان كردستان، و تصویب و الزام شركت‌ها و بنگاه های اقتصادی و توسعه‌ای دولتی و عمومی و خصوصی كشور به سرمایه گذاری در كردستان با توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های استان به تصویب رسید.

رییس جمهوری و كاروان تدبیر و امید یكشنبه چهارم مرداد درقالب بیستمین سفر استانی مهمان مردم كردستان بودند.ك/4

3033/1904
۰ نفر