۱۷ مرداد ۱۳۹۴، ۱۹:۰۰
کد خبر: 81712638
T T
۰ نفر
مردم خطرات استفاده از ظروف یكبار مصرف پلاستیكی جدی بگیرند

ایلام - ایرنا - كارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی ،آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایلام گفت: مردم باید خطرات استفاده از ظروف یكبار مصرف پلاستیكی را جدی بگیرند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی ایلام، سهیلا سمیعی پور اظهار كرد: با توجه به ماشینی شدن زندگی امروزی و استفاده بسیار از ظروف یكبار مصرف پلاستیكی، خطرات استفاده از آن جدی گرفته نمی شود.
وی افزود: یكی از راه های تاثیر گذاری پلی استایرن بر سلامتی انسان مهاجرت مونومرهای آن در شرایط اسیدی و قلیایی از ظروف بسته بندی به مواد غذایی است ولی با وجود هشدارهای مختلف كارشناسان، ظروف یكبار مصرف چنان جایگاهی پیدا كرده اند كه استفاده از آنها گریز ناپذیر است.
سمیعی پور ادامه داد: از سوی دیگر با گذشت حدود 30 سال از ورود ظروف یكبار مصرف به كشور حجم بسیار زیادی از این ظروف، از ماده ای بسیار خطرناك و سرطانزا به نام پلی استایرن ساخته می شود.
وی تاكید كرد: وزارت بهداشت نگهداری، حمل و نقل و بسته بندی غذا با دمای بالاتر از 65 درجه سانتیگراد و نیز غذاهای چرب را در این ظروف بسیار خطرناك اعلام كرده است.
سمیعی پور گفت: ظروف یك بار مصرف بی‌رنگ و شفاف فقط برای غذاها و نوشیدنی‌های سرد مناسب هستند و نباید برای نوشیدنی‌ها و غذاهای داغ استفاده شوند.
وی یادآور شد: همچنین ظروف یك بار مصرف سفید رنگ و فوم دار برای مواد غذایی سرد، گرم و مرطوب مناسب هستند، ولی برای مواد غذایی داغ نباید استفاده شوند و استفاده از این ظروف مثلا برای پیتزایی كه در دمای 140 درجه سانتیگراد طبخ می‌شود، توصیه نمی‌شود.
وی در خصوص راهكارها و راه حل های موجود برای جلوگیری از زیان این ظروف یكبار مصرف گفت: در شرایط كنونی راه حلی كه برای حل این مشكلات وجود دارد و امروزه در بسیاری از كشورها طرفداران بیشماری پیدا كرده استفاده از ظروف یكبار مصرف با منشا گیاهی و از بازمانده های نشاسته ذرت، برنج، سیب زمینی و گندم است.
وی ادامه داد: ظروف یكبار مصرف گیاهی در مدت سه تا شش ماه در طبیعت تجزیه شده و به موادی سازگار با محیط زیست تبدیل می شوند.
وی افزود: پلیمرهای گیاهی در مایكروفر قابل استفاده هستند و دمای 90 تا 100 درجه را براحتی تحمل می كنند و در عین حال هیچ ماده سمی از آنها آزاد نمی شود.
وی تاكید كرد: استفاده از ظروف شیشه ای با رعایت بهداشت فردی و ظروف كاغذی و یا استفاده از ظروف پلی پروپیلن با درصد سمیت كمتر و همچنین استفاده از ظروف پلی استایرن جهت مایعات با دمای كمتر از 65 درجه سانتیگراد راه حل های مناسبی است كه فعلا از سوی كارشناسان توصیه می شود.
7177/9002