در بيست و ششمين روز از مرداد ماه سال 69 ميهن اسلامي شاهد حضور آزادگان سرافرازي بود كه پس از سالها اسارت در زندانها و اسارتگاههاي مخوف رژيم بعث عراق، قدم به خاك پاك ميهن اسلامي گذاشتند.
در روز 26 مرداد شكيبايي مادران، پدران، همسران و فرزندان آزادمردان ايراني به بار نشست و سال هاي نگراني به پايان رسيد و اهالي كرمانشاه كه خود در دوران دفاع مقدس طلايه دار دفاع و جهاد و شهادت بودند به نمايندگي از تمامي ملت ايران فرزندان غيرتمند اين ديار را در آغوش گرفتند.
** شكنجه هاي دشمنان بعثي را با عشق به امام (ره) تحمل مي كرديم
محمدرضا بهاروند از جمله آزادگاني است كه حدود چهار سال را در اسارتگاه هاي دشمن بعثي گذارنده و به گفته خودش اين مدت را تنها به عشق حضرت امام (ره) تحمل كرده است.
وي در گفت و گو با ايرنا گفت: تير ماه سال 64 و زماني كه 21 سال داشتم به جبهه هاي نبرد حق عليه باطل شتافتم و در چندين عمليات مختلف شركت كردم تا اينكه در دي ماه سال 65 و در عمليات كربلاي 6 كه در مناطق نفت شهر و سومار اجرا شد به اسارت بعثي ها درآمدم كه پس از چندبار جابه جايي سرانجام در اردوگاه الرماديه مستقر شدم.
بهاروند ادامه مي دهد: در زمان اسارت 22 سال بيشتر نداشتم كه به همراه حدود 20 نفر ديگر از رزمندگان ما را با يكي از كاميون هاي عراقي به خاك اين كشور منتقل كرده و در حالي كه دست هايمان بسته بود ساعت ها در هواي بسيار سرد و شرايط بد منتظر مانديم تا پس از خوردن كتكي مفصل سرانجام ما را به همراه حدود 40 نفر ديگر از رزمندگان كه در نقاط ديگر به اسارت درآمده بودند در يكي از اسارتگاه ها پذيرش كردند.
وي يادآور شد: در آن هواي سرد كه تن پوش مناسبي هم به همراه نداشتيم تحمل ضربات باتوم بسيار سخت و طاقت فرسا بود اما به هرحال بايد شرايط را مي پذيرفتيم و خود را براي روزهاي سخت تري آماده مي كرديم.
اين آزاده سرافراز با بيان اينكه سربازان رژيم بعثي از هيچ تلاشي براي اذيت كردن اسراي ايراني دريغ نمي كردند گفت: روزهاي اول به كرات و بدون بهانه مورد ضرب و شتم قرار مي گرفتيم تا به اصطلاح خودشان حساب كار دستمان بيايد و حتي ما را تهديد به مرگ و كشتن مي كردند.
بهاروند مي گويد: بعثي ها به خوبي متوجه عشق و علاقه شديد رزمندگان اسير به حضرت امام (ره) شده بودند و سعي مي كردند به اشكال مختلف و دروغ نسبت دادن به ايشان روحيه بچه ها را تضعيف كنند، حتي در چند مورد خبر درگذشت ايشان را به اسرا اعلام و خودشان به جشن و پايكوبي مي پرداختند.
وي به بازديد چند وقت يكبار صليب سرخ از اسارتگاه هاي رژيم بعثي اشاره كرد و گفت: رزمندگان از سوي بعثي ها تهديد مي شدند اگر بخواهند غير از آن چيزي كه خودشان مي خواهند به صليب سرخي ها بگويند به شديدترين شكل ممكن شكنجه مي شوند.
اين آزاده ادامه مي دهد: در يكي از اين بازديدها، يكي از اسراي ايراني در مقابل نماينده صليب سرخ به شدت از دست بعثي ها انتقاد كرد كه متاسفانه پس از آن به علت شدت جراحات وارده و شكنجه هايي كه شد به شهادت رسيد.
بهاروند مي افزايد : در ماه محرم سخت گيري دشمنان بيشتر از قبل مي شد تا جايي كه در محرم سال 66 پس از بي توجهي به خواسته سربازان بعثي مبني بر عدم عزاداري براي امام حسين (ع) ابتدا با باتوم به شدت كتك خورديم و 48 ساعت هيچ آب وغذايي به ما داده نشد.
وي با تاكيد بر اين موضوع كه شكنجه هاي دشمنان بعثي آنقدر زياد بود كه هرگز از خاطرش محو نمي شود گفت: من و همه اسرا تا روز آخر اسارتمان به اسلام و انقلاب و امام (ره) وفادار مانديم و هرگز زيرشكنجه هاي بعثي ها حاضر نشديم به كشورمان پشت كنيم.
اين آزاده كرمانشاهي همچنين احساسش را در هنگام ورود به خاك ميهن اين گونه بيان مي كند: زماني كه خبر رسيد قرار است از اسارتگاه هاي بعثي آزاد و به ميهن برگرديم شور و شوق عجيب و غيرقابل وصفي در بين رزمندگان ايجاد شد و من هم كه يكي از افرادي بودم كه در گروه هاي نخست به كشور بازگشتم؛ زماني كه در اتوبوس به نزديكي مرز رسيديم و از دور چشممان به مردمي افتاد كه براي استقبال از ما آمده بودند حال بسيارعجيبي به ما دست داد.
بهاروند مي گويد: در آن لحظات بسيار شيرين به ياد دارم حدود 45 نفر كه در اتوبوس بوديم فقط صداي گريه بچه ها از شدت شوق به گوش مي رسيد و زماني كه پياده شديم ناخوداگاه خود را روي خاك ايران انداخته و آن را به سرو صورت مي ماليديم چرا كه بوي خاك وطن خوش رايحه ترين بويي بود كه آن لحظه مي توانستيم استشمام كنيم.
** آزادگان اسوه هاي صبر و استقامت ملت هستند
مديركل بنياد شهيد و امور ايثارگران استان كرمانشاه نيز از آزادگان به عنوان اسوه هاي صبر و استقامت نام برد و افزود: آنان رنج سال ها اسارت و دوري را چشيدند اما هرگز سر تسليم برابر دشمنان اين كشور فرود نياوردند.
حجت الاسلام هادي عسگري ادامه داد: آنچه كه باعث شده بود تا آزادگان ايراني در برابر تمام ناملايمتي ها بايستند، ايمان و اعتقاد قلبي به خداوند بود چرا كه به خوبي مي دانستند پس از هر سختي آساني خواهد بود.
وي همچنين با اشاره به وجود 42 هزار آزاده در سراسر كشور خاطرنشان كرد: يك هزار و727 نفر از اين تعداد را آزادگان كرمانشاهي تشكيل مي دهند كه از اين لحاظ استان كرمانشاه رتبه دهم كشور را به خود اختصاص داده است.
مديركل بنياد شهيد و امور ايثارگران كرمانشاه با اشاره به برنامه هاي درنظر گرفته شده به مناسبت ورود آزادگان به كشور اظهار كرد: از سال 90 به بعد كه اولين همايش ملي ورود آزادگان به ميهن در كرمانشاه برگزار شد همه ساله برنامه تجليل از آزادگان را برگزار كرده ايم و امسال نيز قرار است اين آيين دوشنبه هفته جاري از ساعت 17 در اداره كل بنياد شهيد استان برگزار شود.
وي در ادامه برگزاري مراسم تجليل از خانواده هاي شهداي غريب در روز سه شنبه 27 مرداد و در سالن همايش هاي بنياد شهيد كرمانشاه را يكي ديگر از برنامه هاي شاخص اين اداره كل به مناسبت ورود آزادگان به خاك ميهن عنوان كرد و گفت: در كرمانشاه 30 شهيد غريب كه در زندان هاي رژيم بعثي به شهادت رسيده اند وجود دارد كه از خانواده هايشان تجليل خواهد شد.
حجت الاسلام عسگري تجليل از آزادگان با سابقه 10 سال اسارت در دانشگاه آزاد، ديدار و سركشي از آزادگان و خانواده هاي آنان و برگزاري مراسم شب خاطره در حوزه هنري استان را از ديگر برنامه هاي پيش بيني شده به مناسبت ورود اولين گروه آزادگان به كشور عنوان كرد.
استان كرمانشاه در دوران دفاع مقدس بالغ بر 9 هزار و 800 شهيد و 19 هزار جانباز را تقديم اسلام و انقلاب كرده است.
گزارش از مسعود اسماعيلي خبرنگار ايرنا مركز كرمانشاه
7458/8066
كرمانشاه - ايرنا - 26 مرداد ماه سالروز ورود اولين گروه از آزادگان به خاك كشور است، سرافرازاني كه هم در ميدان نبرد و هم در اسارتگاه هاي دشمنان رنج بسيار به جان خريدند اما خم به ابرو نياوردند تا مبادا دشمن احساس پيروزي كند.