به گزارش ايرنا از اعلام روز دوشنبه جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات، دكتر محمدرضا مسجدي در حالي به تشخيص دير هنگام اين سرطان در كشور اشاره كرد كه در عين حال راجع به خطر افزايش سرطان ريه به علت گسترش استفاده از مصرف قليان در كشور نيز هشدار داد.
وي در اين ارتباط افزود: با توجه به ميزان استعمال دخانيات به ويژه گسترش استفاده از قليان مخصوصاً در جوانان و در ميان خانوادهها، خطر افزايش سرطان ريه در سالهاي آينده در كشور بسيار جدي است.
وي، ضمن تاكيد بر توجه به برنامه هاي پيشگيري به ويژه كنترل استعمال دخانيات در كشور، آگاهي بخشي عموم مردم و توجه جدي جامعه پزشكي به تشخيص به موقع اين بيماري را بسيار حائز اهميت دانست.
به گفته وي براساس گزارش سازمان بهداشت جهاني در سال 2012، يك ميليون و 800 هزار تن به اين نوع سرطان مبتلا شدند و از هر پنج مرگ ناشي از سرطان ، يك مورد مرگ در اثر سرطان ريه به وقوع پيوسته است؛ به عبارت ديگر 20 درصد كل مرگهاي ناشي از سرطان به سرطان ريه باز مي گردد.
دبير كل جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات افزود: در واقع مرگ و مير سالانه به علت سرطان ريه از مجموع مرگهاي ناشي از سرطانهاي پستان، كولون و پروستات بيشتر است و از اين رو پيام روز جهاني سرطان ريه در سال 2015 توجه بيشتر به عوامل خطر بروز سرطان ريه و توجه جدي براي تشخيص زود هنگام آن عنوان شده است.
مسجدي ياد آور شد: هرچند سيگار و قليان بزرگترين عامل ايجاد سرطان ريه به شمار ميرود؛ اما عوامل كم خطرتر ديگر شامل عوامل محيطي و فاكتورهاي ژنتيكي نيز مطرح است كه سرطان ريه را ايجاد مي كنند كه قرار گرفتن در معرض رادون، آزبست، آرسنيك، بريليوم و اورانيوم از جمله اين موارد است .
به گفته مسجدي احتمال ابتلا به سرطان ريه نزد افراد مبتلا به سرطان ساير اعضا بدن، افزايش سن، سابقه فاميلي سرطان، تابش اشعه به قفسه سينه و بيماريهاي ريوي مثل COPD (بيماري مزمن انسدادي ريه) نيز بيشتر است.
دبيركل جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات ايران، تغيير در ميزان و رنگ خلط، درد سينه يا پشت، سرفه با خلط خوني و اشكال در بلع را از علايم احتمالي اين سرطان برشمرد.
وي افزود: براي رسيدن به تشخيص سرطان ريه عكس برداري سينه، سي تي اسكن، پت اسكن و نمونه برداري از طريق آندوسكوپي ريه يا به روش سوزني انجام مي گيرد.
وي يادآور شد: امروزه به همه افراد سيگاري يا قبلاً سيگاري با سن بيش از 55 سال توصيه ميشود سي تي اسكن ريه با دوز كم انجام دهند زيرا مطالعات اخير تشخيص زودرس ضايعه با اين روش را تاييد كرده است.
مسجدي خاطرنشان كرد: اگرچه درمان سرطان ريه در حال حاضر خيلي توام با موفقيت چشمگير توام نيست اما پيشرفتهاي اخير اميد به زندگي در مبتلايان به اين بيماري را افزايش داده است.
وي اطلاع رساني به عموم مردم در مورد اين بيماري و عوامل به وجود آورنده آن و اهميت تشخيص زودرس را گام بسيار مهم عنوان كرد.
اجتمام(1)** 9317**1776
دبير كل جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات؛
تشخيص ديرهنگام سرطان ريه و افزايش مصرف قليان در كشور
۲۶ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۴۳
کد خبر:
81722312
تهران - ايرنا - دبير كل جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات گفت: سرطان ريه ، بيشتر مواقع در كشور دير تشخيص داده مي شود اين در حالي است كه بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني، سرطان ريه جزو شايع ترين سرطانها در جهان به شمار مي آيد.