۲۷ مرداد ۱۳۹۴، ۱۶:۱۰
کد خبر: 81724558
T T
۰ نفر
اجراي مصوبه هاي سفر هيات دولت در جنوب فارس شتاب گيرد

شيراز- ايرنا- رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت:بايد فرايند عمليات ساخت وساز طرح هايي كه در سفر امسال هيات دولت به اين استان (نهم و دهم ارديبهشت 94) براي لامرد و مهر (MOHR) از شهرستان هاي جنوب فارس مصوب شد با شتاب بيشتر و عزم جدي اجرا شود.

به گزارش دريافتي سه شنبه ايرنا از روابط عمومي سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، علي همتي در بازديد از چهار طرح صنعتي در حال احداث در منطقه اقتصادي انرژي بر لامرد و مُهر افزود:اين طرح هاي بزرگ صنعتي سهم مهمي در توسعه، توليد، اشتغال و بهره وري در جنوب اين استان خواهند داشت.
وي اظهار كرد:اين طرح هابا توجه به قرار گرفتن در مجاورت پارس جنوبي به عنوان بزرگترين مجتمع گازي كشور، ازظرفيت بسيار بالايي برخوردار است و بيش از پيش مورد توجه دولت قراردارند.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: بهره برداري ازاين طرح هاي بزرگ علاوه بر توسعه اقتصادي منطقه، در رونق و فراهم كردن شرايط مناسب براي ايجاد اشتغال پايدار در اين استان و كشور نيز تاثير مستقيم دارد.
همتي ادامه داد: دولت در سفر استاني به فارس براي تامين نياز داخلي به شمش آلومينيوم با احداث بزرگترين طرح آلومينيوم كشور به نام آلومينيوم جنوب در شهرستان لامرد موافقت كرد.
به گفته وي، اين طرح با سرمايه گذاري يك هزار ميليارد ريال و 800 ميليون يورو اجرا مي شود و اشتغالزايي براي 750 نفر را به همراه دارد.
به گفته اين مقام مسوول، اين طرح با مشاركت 49 درصدي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران و 51 درصدي شركت سرمايه گذاري غدير در حال احداث است.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاره به آغاز عمليات اجرايي ساخت واحد توليد فرآورده هاي نفتي از گاز طبيعي موسوم به GTL در شهرستان لامرد همزمان با سفر ارديبهشت ماه 94 هيات دولت به اين استان گفت:اين طرح با سرمايه گذاري 150 ميليون يورو و 600 ميليارد ريال در منطقه ويژه صنايع انرژي بر لامرد در حال ساخت است و در زمان بهره برداري براي 150 نفر شغل ايجاد مي كند.
به گفته وي، واحد توليد شمش منيزيم فروسيليسيم با سرمايه گذاري دو هزارو 665 ميليارد ريال و اشتغالزايي 365 نفر درمنطقه ويژه صنايع انرژي برلامرد از ديگر رهاوردهاي سفر استاني دولت به فارس، در حال ساخت است.
همتي اظهار داشت:در شهرستان مُهر، شركت پالايش پارسيان سپهر در زمينه استحصال گاز (اتان زدايي) با سرمايه گذاري 400 ميليون يورو ، سرمايه ريالي سه هزار و 500 ميليارد ريال و با اشتغالزايي 200 نفر در حال احداث است.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس اظهار كرد: اين طرح ها و نيز ساير پروژه ها در اين استان با وعده رييس جمهوري و حمايت دولت در كمترين زمان و با بيشترين شتاب براي ايجاد فرصت هاي شغلي اجرايي مي شوند.
وي گفت:با توجه به مزيت هاي اين دو منطقه و ذخاير غني گاز و دسترسي به منطقه عسلويه و نيز وجود آب هاي آزاد براي صادرات محصول به بازارهاي بين المللي، ‌مناطق ويژه پارسيان و لامرد مستعد سرمايه گذاري هستند و منجر به احداث واحدهاي صنعتي پايين دستي نفت و گاز و صنايع جانبي آن مي شود.
همتي گفت: در منطقه ويژه صنايع انرژي بر لامرد براي سرمايه گذاران، تسهيلاتي را فراهم كرده اند كه تامين آب و برق دوران ساخت، زيرساخت هاي حمل و نقل( جاده اي ، هوايي و دريايي)، زيرساخت هاي ارتباطي(مخابرات و اينترنت) از آن جمله است.
وي ادامه داد:همچنين در منطقه ويژه صنايع انرژي بر لامرد به وسعت هشت هزار و 860 هكتار، سرمايه گذاران مي توانند در زمينه توليد شمش آلومينيوم، استحصال شمش منيزيم از معدن دولوميت، صنايع پايين دستي فولاد (توليد پروفيل هاي فولادي از شمش فولاد) ، صنايع پايين دستي پتروشيمي و ... سرمايه گذاري كنند.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با بيان اين كه بهره برداري از اين پروژه‌هاي بزرگ نه ‌تنها متعلق به جنوب كشور، بلكه متعلق به فارس و سراسر كشور است، اظهار كرد: بايد قدر داشته ها، ظرفيت ها و نعمت هاي خدادادي خودمان را بدانيم و براي به ثمر نشستن اين طرح هاي بزرگ در فارس به همدلي و همزباني بيشتري بين دولت و ملت نيازمنديم.
وي با اشاره به برنامه هاي دولت براي پيشرفت بخش صنعتي در استان فارس، بيان كرد: دولت براي ايجاد و توسعه ديگر بخش هاي صنعتي، رقم هاي خوبي را به لحاظ ارزي، سرمايه در گردش در قالب تسهيلات بانكي بر عهده گرفته تا در دو سال آينده شاهد تحول بزرگي در اين استان باشيم.
همتي گفت:درصورت كمك مردم، فعالان اقتصادي،مسوولان استاني وكشوري،پيش بيني مي شود با كارهايي كه در اين پروژه ها در دست اقدام است برخي از اين طرح هاي صنعتي در سال 96 به مرحله بهره برداري برسد.
شهرستان لامرد كه در 464 كيلومتري جنوب شيراز واقع شده، داراي 83 فقره پروانه بهره برداري صنعتي با ميزان سرمايه گذاري دو هزار و 150 ميليارد ريال و اشتغال يك هزار و 261 نفر در بخش هاي مختلف صنعتي است.
شهرستان لامرد دربخش معدن داراي 11 پروانه بهره برداري معدني باميزان سرمايه گذاري 55 ميليارد ريال با ظرفيت استخراج ساليانه 2.5 ميليون تن و اشتغال 141 نفر ، پنج پروانه اكتشاف و پنج گواهينامه كشف با ذخيره 126 ميليون تن و با ميزان سرمايه گذاري 7.2 ميليارد ريال است.
معادن اين شهرستان شامل آهك، گچ، مارن، سنگ لاشه و دولوميت است.
عمده ترين طرح هاي صنعتي شهرستان لامرد در حال حاضر شامل پالايشگاه گاز پارسيان و خط لوله چهارم گازي كشور، كارخانه سيمان لامرد و عمليات حفاري چاه هاي گاز هما، شانول و تابناك است.
شهرستان مُهر كه در 320 كيلومتري جنوب شيراز قرار دارد، با 31 فقره پروانه بهره برداري با ميزان سرمايه گذاري 780 ميليارد ريال و اشتغال 248 نفر در بخش هاي مختلف صنعتي فعال است.
اين شهرستان در بخش معدن داراي 10 پروانه بهره برداري معدني با ميزان سرمايه گذاري 36 ميليارد ريال و اشتغال 83 نفر و يك پروانه اكتشاف و سه گواهينامه كشف با ذخيره 12 ميليون تن است. ك/1
2027 /6118