۲۸ مرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۱۸
کد خبر: 81725613
T T
۰ نفر
امكان اقامت گردشگران در كاروانسراي قصر بهرام گرمسار فراهم شد

سمنان - ايرنا - رئيس اداره ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري شهرستان گرمسار گفت: با اتمام مرحله اول مرمت و ساماندهي كاروانسراي قصر بهرام گرمسار، امكان اقامت و پذيرايي از مسافران و گردشگران در اين كاروانسراي تاريخي فراهم شد.

مهوش كمالي روز چهارشنبه به ايرنا افزود: مرحله اول مرمت اين بناي تاريخي، با انجام سفيدكاري هشت باب از حجره‌ها، مرمت و بازسازي شاه نشين، كف سازي ايوان حجره‌ها و شاه نشين، ايجاد و ساماندهي آشپزخانه و سرويس بهداشتي داخل مجموعه و تجهيز امكانات رفاهي در شاه نشين و حجره ها انجام شد.
وي با بيان اينكه مجموعه قصر بهرام در طول سال مورد بازديد هزاران نفر گردشگر قرار مي‌گيرد، افزود: با توجه به موقعيت خوب و مناسب قصر بهرام در كوير از جمله نبود آلودگي نوري و برخورداري از هواي پاك، اين كاروانسرا در زمينه رصد ستارگان نيز مورد استفاده بسياري از پژوهشگران و دانشجويان قرار مي‌گيرد.
وي گفت: از ديدني‌هاي اطراف قصر بهرام مي‌توان به كوير، جاده سنگ فرش كه همان راه دسترسي به قصر بهرام است، كاروانسراي عين الرشيد، آبراه سنگي و سفالي، حرم سرا، حوض قيلوله، گونه هاي گياهي و جانوري اشاره كرد.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان گرمسار گفت: در سال‌هاي گذشته بخش‌هايي از كاروانسراي قصر بهرام و عين الرشيد توسط اين اداره مرمت شده است.
كاروانسراي قصر بهرام از مهم‌ترين بناهاي مجموعه سياهكوه است كه با پلان مستطيل شكل ساخته شده و مصالح عمده براي ساخت اين كاروانسرا سنگ است و در بخش‌هايي نيز از آجر استفاده شده است.
بناي بيروني اين كاروانسرا چهارگوش و داراي چند برج با دو دروازه شمالي و جنوبي است و روكار آن از سنگهاي بزرگ آهكي صيقل شده سفيد رنگ است كه از كوههاي مجاور آورده شده‌اند.
نكته مهم و قابل توجه در اين بنا، نحوه تهيه آب مورد نياز ساكنان آن بوده است به طوري كه آب به وسيله دو مجراي روي هم كه مجراي زيرين از لوله‌هاي سفالين و ديگري مانند نهري سنگي از تخته سنگ‌هاي سفيد يكپارچه ساخته شده بود، به بنا منتقل مي‌شد.
اين بنا كه در دوره صفويه تعمير اساسي شده، به بناي شاه ‌عباسي نيز معروف است.
از قرائن چنين به نظر مي آيد كه بناي كنوني بر شالوده يك بناي ويرانه باستاني گذاشته شده است. سفال هايي كه از اطراف اين بنا به دست آمده به احتمال قوي از دوره تيموري و نشانه آن است كه اين بنا پيش از صفويه برپا بوده است.ك/3
7342/6103