۳ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۲۵
کد خبر: 81733773
T T
۰ نفر
يك هزار و 700هنرمند حصير باف گيلان به جشنواره رسيدند

رشت - ايرنا - معاون صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان از برگزاري جشنواره حصير گيلان در 24شهريور ماه جاري خبر داد.

سلمان شاه محمدي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: حصيربافي در گيلان از جمله هنرهاي بومي است كه هم اكنون يك هزار و 700 هنرمند استان به آن اشتغال دارند.
وي، با بيان اينكه حصيربافي در مناطق ساحلي استان رونق بيشتري دارد، يادآور شد: بمنظور افزايش خلاقيت و نوآوري در هنرمندان حصيرباف و توسعه فعاليت هاي آنها، برندسازي اين محصول با نام شهرستان بندرانزلي از سوي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان دنبال مي شود.
وي، تصريح كرد: حصير در مناطق شهرستان بندر انزلي، شمال شهرستان رشت ، لاهيجان ، آستانه اشرفيه و لنگرود بيش از ساير شهرستان هاي كشور به چشم مي خورد؛ لذا توجه به اين هنر كهن موجب احياي آن در عصر كنوني خواهد شد.
معاون صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان به برگزاري جشنواره حصير در گيلان اشاره كرد و گفت: اين جشنواره با هدف فراهم آوردن فضايي براي نمايش محصولات حصيري بصورت متمركز و آشنايي هنرمندان حصيرباف با يكديگر برگزار مي شود.
شاه محمدي حضور هنرمندان در جشنواره مذكور را موجب افزايش انگيزه در حصيربافان و به دنبال آن افزايش توليدات با كيفيت دانست و افزود: تركيب حصير با مواد طبيعي ديگر در اين جشنواره انجام خواهد شد.
وي ادامه داد: صنايع دستي سفيران فرهنگي يك سرزمين به شمار مي آيند كه در توسعه جهان بيني و بسط فرهنگ ها نقش برجسته اي را به خود اختصاص مي دهد.
وي اضافه كرد: صنايع دستي به دليل كاركرد متفاوت با محصولات و مصنوعات صنعتي بسته بندي خاص خود را مي طلبند؛ و نيز براي حضور در بازار جهاني و توسعه صادرات و فروش بسته بندي كالا به عنوان معرف از جايگاه ويژه اي برخوردار است.
حصيربافي از جمله صنايع دستي بومي و اصيل استان گيلان است كه از گذشته‌هاي دور تاكنون در نقاط مختلف اين منطقه رواج داشته كه در توليد آن از مواد اوليه طبيعي استفاده مي‌شود و كليه مراحل توليد به شيوه كاملا سنتي و توسط زنان انجام مي‌شود.
رويش انواع گياهان خودرو با توجه به اقليم منطقه در كنار مرداب‌ها و آبگيرها سبب پديد آمدن انواع محصولات حصيري از ديرباز تاكنون در گيلان شده است.
اين گياهان در اواخر فروردين تا اوايل ارديبهشت ماه شروع به جوانه زدن و در پايان تابستان قبل از برداشت برنج نهايت رشد خود را مي‌نمايند.
از 90 رشته صنايع دستي گيلان 71 رشته فعال است و تاكنون شش هزار و 298 هنرمند هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان بيمه شده اند.
رشتي دوزي ، لباس محلي ، چادرشب بافي ، خراطي ، چوب تراشي ، گره چيني ، نازك كاري ، منبت و معرق چوب ، كدوي منقوش ، حصيربافي ، بامبوبافي ، مرواربافي ، سفالگري ، كاشي معرق ، ميناي خانه بندي ، چلنگري ، قلمزني ، گليم بافي ، جاجيم بافي ، شال بافي ، نمد مالي ، جوراب بافي ، عروسك بافي ، قلاب بافي و ...برخي از هنرهاي سنتي و صنايع دستي گيلان است.ك/3
1881/ 6158