عليرضا عماري روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با كاهش تدريجي دما در چند روز اخير احتمال خسارت آفت مگس زيتون به ميوههاي درختان زيتون وجود دارد كه بايد باغداران شهرستان طارم براي تامين به موقع نهادههاي يارانه دار از قبيل كارت زرد، فرمون و پروتيين هيدروليزات جهت كنترل اين آفت اقدام كنند.
وي با بيان اينكه باغداران در كنترل آفت مگس زيتون بيش از گذشته همكاري كنند، تاكيد كرد: اين فعالان بخش كشاورزي نهاده هاي يارانه دار را از شركتهاي خدماتي توسعه كشاورزي فعال در سطح شهرستان طارم تهيه كنند.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان طارم گفت: درزمان حاضر هيچ سطحي از 11 هزار و 886 هكتار باغات بارده زيتون در اين شهرستان آلوده به مگس زيتون نيست.
عماري اظهاركرد: در شهرستان طارم حدود پنج هزار هكتار از باغات روستاهاي مرتفع، حاشيه روستاها و باغات قديمي در معرض آلودگي مگس زيتون قرار دارند كه تاكنون در اين مكانهاي مستعد نيزخسارتي مشاهده نشده است.
وي خاطرنشان كرد: توجه به مديريت تلفيقي آفت موثرترين روش در كنترل آفت مگس زيتون است.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان طارم گفت: رديابي مگس زيتون در اكثر روستاهاي مستعد فعاليت مگس بر اساس دستورالعمل ابلاغي از سازمان حفظ نباتات كشور انجام شده است.
عماري ادامه داد: باغات شهرستان طارم از 20 بهمن سال گذشته مجهز به 35 ايستگاه پيش آگاهي و ثبت آمار مگس زيتون به صورت پنج روزه اين مگس شده اند و نتايج آن نيز به اين سازمان ارسال شده است.
وي پايش مستمر آفت در سطح اين شهرستان و آمادگي لازم جهت اقدام در مواقع بحراني' به رغم كمبود شديد اعتبارات دولتي'، برگزاري كلاسهاي آموزشي و ترويجي در سطح همه روستاهاي منطقه به تعداد 800 نفر روز، توجه اساسي به موضوع اصلاح و احيا باغات زيتون 'هرس، تغذيه و مديريت كف باغ مبارزه با علفهاي هرز' و به كارگيري 12 نفر كارشناس بخش خصوصي جهت ارايه مشاوره فني و كارشناسي در عرصه به باغداران را از اقدامات انجام شده براي جلوگيري از آفت مگس زيتون برشمرد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان طارم گفت: باز جوان سازي بيش از 11 هزار اصله از درختان باغات قديمي زيتون با توجه به عدم امكان اجراي عمليات كنترل مگس زيتون در باغات قديمي، فرهنگ سازي در بين باغداران براي جلب مشاركت در كنترل آفت، سوق دادن باغداران به سمت عمليات خود كنترلي آفت از ديگر اقدامات انجام شده براي جلوگيري از طغيان آفت مگس زيتون است.
عماري با بيان اينكه نهاده هاي يارانه دار در سطح اين شهرستان تهيه و در بين همه زيتون كاران طارمي توزيع شد.
وي اين نهادهها را كارت زرد، فرمون و پروتيين هيدروليزات بيان كرد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان طارم گفت: دغدغه اصلي اين مديريت با توجه به استراتژيكي بودن محصول زيتون و وابستگي بيش از90 درصد معيشت مردم اين شهرستان به اين محصول ،كنترل آفات و بيماريهاي زيتون به خصوص مگس زيتون است.
عماري خاطرنشان كرد: تراكم آفت مگس زيتون در شهرستان طارم پايين تر از ساير نقاط كشور است.
وي از زيتون كاران طارمي درخواست كرد در اسرع وقت نسبت به برداشت محصول كنسروي خود اقدام كند، چرا كه با برداشت دير هنگام اين محصول هوا خنك تر شده و تراكم آفت مگس زيتون افزايش مي يابد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان طارم گفت: برداشت به موقع محصول زيتون موجب كاهش خسارت خواهد شد.
برداشت محصول زيتون از باغات شهرستان طارم از اوسط شهريور آغاز مي شود.
شهرستان طارم با بيش از هفت هزار نفر جمعيت در منطقه شمالي استان زنجان در همسايگي استان گيلان، قزوين و اردبيل واقع شده است و با برخورداري از آب و هواي نيمه گرمسير داراي شرايط اقليمي متفاوت از ساير نقاط اين استان است.
اين شهرستان به واسطه كشاورزان تلاشگر و زحمت كشي كه دارد بزرگترين مركز توليد زيتون كشور است كه سالانه 40 هزار تن از اين محصول را توليد و روانه بازار هاي داخلي و خارجي مي كنند.
در 12 سال گذشته فعاليت در زمينه هاي كشاورزي، زراعت، باغباني و دامپروري رونق داشت و از اين رو نزديك به 95 درصد مردم اين شهرستان در امور مربوط به كشاورزي فعاليت مي كردند.
كشاورزان شهرستان طارم از ابتداي سال جاري تاكنون كرفس، نخود فرنگي، گيلاس، سيب زميني، گوجه فرنگي، پياز، طالبي و انجير از مزارع خود برداشت كرده اند.
پس از محصول انجير نيز فندق را از باغات خود برداشت مي كنند و دهمين محصول برداشت كشاورزان طارمي زيتون خواهد بود.
باغداران طارمي با توليد 45 درصد از زيتون كشور نقش تاثير گذاري در اقتصاد دارند.
علاوه بر توليد محصولات باغي و زراعي دامداران شهرستان طارم در توليد گوشت قرمز و شير ايفاي نقش مي كنند.
سال 93 يك هزار و 540 تن گوشت قرمز و يك هزار و 97 تن شير در اين شهرستان توليد شد.
پيش بيني مي شود امسال اين ميزان توليد به يك هزار و 617 تن گوشت قرمز و 10 هزار و 601 تن شير برسد.
7325/6085
زنجان - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي شهرستان طارم گفت: با توجه به شرايط آب و هوايي و كاهش تدريجي دماي هوا در اين شهرستان، احتمال خسارت آفت مگس زيتون وجود دارد.