۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۳۹
کد خبر: 81740422
T T
۰ نفر

18 درصد كودكان قزويني با شير مادر تغذيه مي شوند

۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۳۹
کد خبر: 81740422
18 درصد كودكان قزويني با شير مادر تغذيه مي شوند

قزوين - ايرنا- مدير گروه سلامت خانواده و جمعيت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي قزوين گفت: 18 درصد كودكان قزويني با شير مادر تغذيه مي شوند.

به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين، ناهيد يزدي روز يكشنبه در همايش شير مادر كه با همكاري سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري و مركز بهداشتي شهيد بلنديان قزوين در فرهنگسراي بانو برگزار شد، افزود: اين ميزان در كشور 39 درصد و ميانگين جهاني تغذيه انحصاري با شير مادر 50 درصد است و در كشور فنلاند 90 درصد و در آمريكا 70 درصد مي باشد.
وي با بيان اينكه براساس فتواي فقها، دادن شير مادر به نوزاد امري واجب است، افزود: شيردهي يك امر ذاتي و خدادادي است كه دادن آن به نوزاد نيازمند آموزش و حمايت اطرافيان مادر دارد.
يزدي اظهاركرد: حمايت از مادران موجب مي‌شود تا آنها قادر به شيردهي ايمن و كامل باشند، بيشترين شكست شيردهي در چهار روز اول تولد نوزاد رخ مي دهد، بنابراين اطرافيان بايد با دادن اعتماد به نفس به مادر او را تشويق به شير دهي كنند.
وي تصريح كرد: يكي از علل عدم موفقيت مادران در شيردهي، شاغل بودن آنان است كه مرخصي زايمان و ارايه راهكار براي شيردهي به موقع مادران شاغل مي‌تواند آنان را در اين امر موفق كند.
يزدي اضافه كرد: اميدواريم با تحقق برنامه هاي دولت شاهد افزايش ضريب تغذيه شيرمادر در سطح كشور باشيم.
مديرگروه سلامت خانواده و جمعيت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي قزوين گفت: شيردهي فوايد بسياري براي سلامت نوزاد دارد و بهترين شيوه ارتباط رواني ـ فيزيكي بين مادر و نوزاد است و علاوه بر آن شير مادر باعث رشد مناسب نوزاد مي شود.
يزدي باورهاي غلط را يكي از موانع مهم براي شروع طبيعي تغذيه با شيرمادر و تدوام آن دانست و گفت: مبارزه با اين باورها و دادن ‌اطلاعات صحيح به ‌مادران شيرده يكي از راهكارهاي مهم ترويج تغذيه كودكان با شير مادر خواهد بود.
رييس مركز بهداشت شهيد بلنديان قزوين در اين همايش گفت: شير‌ ‌مادر بهترين و مناسب ‌ترين غذا براي نوزاد به ‌‌شمار مي ‌رود، ولي متاسفانه امروزه بيشتر مادران به دليل مشغله هاي فراوان يا شاغل بودن، فرصت كافي براي شير‌‌دادن به كودك خود را ندارند و به همين سبب، شيرخشك را جايگزين شير‌‌ طبيعي خود مي كنند.
سيدعليرضا خوانساري افزود: مادراني كه از كم بودن شير‌ ‌خود شكايت دارند، بايد بدانند مكيدن سينه‌ ها توسط نوزاد، باعث ترشح بيشتر شير‌‌ مي ‌شود و اين مكانيسمي طبيعي براي بيشتر شدن شير‌‌مادر به شمار مي‌ رود، بنابراين كافي نبودن شير‌‌مادر نمي ‌تواند دليلي براي تغذيه نوزاد با شيرخشك باشد و به همين راحتي نبايد كودك را از مزاياي شير مادر محروم كرد.
وي تصريح كرد: شير مادر همواره مقدار آب و مواد مغذي را به اندازه كافي دارد و سلول ها و آنتي بادي هاي موجود در شير مادر از نوزاد در برابر ابتلا به بيماري هاي عفوني محافظت مي كند.
7389/ 6128