علي زندي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از مجموع 80 مركز درمان اعتياد 62 مركز مربوط به مراكز mmt يا همان سرپايي و درمان با متادون است.
وي مراكز اقامتي كوتاه مدت ( كمپ ترك اعتياد)، مراكز اقامتي بلند مدت (درمان اجتماع مدار)، مراكز مشاوره بيماري هاي رفتاري، يك مركز بستري در بيمارستان امام رضا(ع) بيرجند مربوط به كودكان كمتر از 18 سال و سه مركز گذري سلامت در مركز استان را از ديگر مراكز درمان و ترك اعتياد معتادان ذكر كرد.
وي با اشاره به فعاليت مركز اقامتي ترك اعتياد زنان در بيرجند از اواخر سال 91 گفت: اين مركز ظرفيت پذيرش بيش از 30 نفر را دارد.
زندي ادامه داد: طبق قانون به ازاي هر 15 هزار نفر بايد يك مركز mmt در استانها وجود داشته باشد كه اين شاخص در خراسان جنوبي بيشتر از نياز است اما تمركز آن در نقاط شهري مي باشد.
وي با اشاره به اينكه نظارت لازم طبق قانون بر مراكز درمان اعتياد در استان وجود دارد گفت: طي دو روز از هفته، نظارت و بازديدهاي لازم از مراكز درمان اعتياد در شهرستان ها توسط گروه نظارت انجام مي شود و اين امر در طول سال نيز ادامه دارد.
دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبي ادامه داد: امسال در راستاي نظارت هاي انجام شده دو مركز ترك اعتياد در استان تعطيل شده و اقدامات لازم براي معرفي دو مركز جديد نيز صورت گرفته است.
زندي با بيان اينكه هيچ مركز غير مجاز درمان اعتياد در استان وجود ندارد گفت: خراسان جنوبي در بحث مراكز درماني اعتياد يكي استانهاي است كه از سلامت نسبتي در اين حوزه برخوردار است و از لحاظ استاندارد نيز در وضعيت مناسبي قرار دارد.
وي تعداد معتادان در خراسان جنوبي را 19 هزار نفر اعلام كرد و افزود: از اين تعداد 16 هزار نفر مرد و سه هزار نفر آنان زن هستند.
وي تصريح كرد: استان خراسان جنوبي با كمك دانشگاه علوم پزشكي جزو استان هاي پيشرو در درمان كودكان معتاد است.
زندي با بيان اينكه خراسان جنوبي به عنوان يكي از استان هاي نمونه براي اجراي برنامه درمان دانش آموزان معتاد با عنوان ' طرح مديريت مورد ' از اول مهر ماه انتخاب شده است گفت: اين طرح با همكاري دستگاههاي ذيصلاح در استان انجام مي شود.
وي صيانت اجتماعي از بهبود يافته گان و اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را از سياست هاي كلي ستاد مبارزه با مواد مخدر ذكر كرد و افزود: مردمي كردن مبارزه با مواد مخدر موجب مي شود به نتايج مطلوبي در اين زمينه دست يابيم.
دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبي بر آگاهي دادن به خانواده ها در مورد آسيب هاي اعتياد و توجه بيشتر به فرزندانشان براي جلوگيري از آلوده شدن به اين بلاي خانمانسور تاكيد كرد و گفت: براي موفقيت در بحث مبارزه با مواد مخدر بايد فرهنگ سازي در اولويت برنامه هاي مسوولان قرار گيرد.
وي بر پرهيز از موازي كاري دستگاهها در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد و يادآور شد: اعتياد بايد دغدغه همه دستگاهها قرار گيرد تا حساسيت هاي لازم در اين زمينه بوجود آيد.
معاون امور توسعه پيشگيري بهزيستي خراسان جنوبي از فعاليت 17 مركز درمان سرپايي اعتياد بهزيستي در استان خبر داد و گفت: از اين تعداد يك مركز دولتي و مابقي غير دولتي هستند.
شهرام شيخاني، تعداد مراكز اقامتي ميان مدت درمان اعتياد يا همان كمپ هاي ترك اعتياد بهزيستي را هفت مركز در استان ذكر كرد و افزود: از اين تعداد سه مركز در بيرجند و در شهرستان هاي قاين، فردوس و سرايان هركدام يك مركز وجود دارد.
وي اظهار كرد: در حال حاضر يك مركز درمان اعتياد بلند مدت ( TC) در استان فعال دارد كه مربوط به معتاداني است كه از اعتياد پاك شده اما از سوي جامعه پذيرفته نمي شوند.
وي ادامه داد: همچنين پنج مركز كاهش آسيب مربوط به گروه هاي پرخطر معتادان در استان وجود دارد كه مجوز چهار مركز را بهزيستي و يك مركز را دانشگاه علوم پزشكي صادر كرده است.
وي اظهار كرد: علاوه براين، يك مركز سرپناه شبانه معتادان در بيرجند داير است كه بيش از 20نفر معتاد مرد در آن پذيرش شده اند.
معاون امور توسعه پيشگيري بهزيستي خراسان جنوبي افزود: در مجموع سالانه چهار هزار نفر معتاد در مراكز درمان، بازتواني و كاهش آسيب بهزيستي استان پذيرش و تحت درمان قرار مي گيرند.
شيخاني يادآور شد: سال گذشته 150 ميليون تومان كمك هزينه درمان اعتياد به افراد نيازمند توسط بهزستي استان پرداخت شده است.ك2
6054
بيرجند - ايرنا - دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبي از فعاليت 80 مركز درمان اعتياد داراي مجوز در استان خبر داد و گفت: از اين تعداد 14 مركز دولتي و مابقي خصوصي هستند.