۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۵۷
کد خبرنگار: 2203
کد خبر: 83371058
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مبارزه با مواد مخدر توقف پذیر نیست

۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۵۷
کد خبر: 83371058
مبارزه با مواد مخدر توقف پذیر نیست

بیرجند - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه فعالیت های مبارزه با مواد مخدر باید استمرار داشته باشد گفت: اقدامات پیشگیرانه، مبارزه با مواد مخدر و کاهش جمعیت مبتلا به اعتیاد، تعطیل بردار و انقطاع پذیر نیست.

ناصر خوش خبر روز چهارشنبه در همایش تجلیل از فعالان عرصه مبارزه با مواد مخدر که به مناسبت پنجم تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد افزود: قاچاق مواد مخدر و اعتیاد یک بحث جهانی و بین المللی است و پشت پرده این موضوع عوامل متعددی مانند اقتصاد مواد مخدر وجود دارد.

وی گفت: مافیای مواد مخدر با انجام ریسک بالا و ندیدن انسانیت با هدف رسیدن به منافع خویش، به قاچاق، خرید و فروش مواد مخدر می پردازند.

معاون استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: قاچاقچیان مواد مخدر به دنبال انسانیت، حقوق بشر و سلامت انسان نیستند بلکه می خواهد با ترفندهایی به اقتصاد مطمئن جامعه لطمه زده و میلیاردر شوند، از طرفی سرویس های جاسوسی بیکار ننشسته اند و برای نظام جمهوری اسلامی و گرفتن نیروی جوان و کارآمد جامعه توطئه چینی می کنند.

وی گفت: در هر کشوری نیروی جوان و مولد موتور محرک جامعه در همه عرصه ها از جمله تولید، مبارزه و حضور و عرض اندام در میادین بین المللی است.

خوش خبر با بیان اینکه دشمن نیروی جوان را نشانه رفته است اظهار داشت: در حوزه های مختلف از جمله فرهنگی، اجتماعی اقتصادی به ویژه مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر بایستی در زمینه ظرفیت ها ورود پیدا کرد.

وی ادامه داد: دستگاه هایی از جمله نیروی انتظامی، مرزبانی، بسیج، سپاه و همه کسانی که در حوزه تامین امنیت هستند در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر این کار را کرده اند و باید قدردان همه افراد و خانواده هایی که در عرصه مبارزه با مواد مخدر جان خود را فدا کردند، باشیم.

خوش خبر با بیان اینکه در عرصه پیشگیری از مواد مخدر نیازمند استفاده از ظرفیت های عمومی و بومی منطقه هستیم افزود: اقدامات پیشگیرانه خوب است اما این اقدامات تاکنون به چه میزان بر جمعیت هدف تاثیر گذاشته است؟

وی با تاکید بر اینکه نباید رویه ها و برنامه ها به عادت تبدیل شود تصریح کرد: از آنجا که هر روز مواد مخدر چهره و جمعیت خاصی را مورد هدف قرار می دهد بایستی رویه ها و برنامه ها نیز در تمامی حوزه ها تغییر یابد و تکامل داشته باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: در دستگاه های اجرایی دولتی و خصوصی ظرفیت های زیادی وجود دارد که باید هم افزایی و همپوشانی داشته باشند تا به جامعه هدف برسیم.

وی با بیان اینکه برنامه ها باید متناسب با اعتبارات پیش برود افزود: امید است در مقابله با توطئه های دشمن در حوزه مواد مخدر با تلاش و جدیت پیش برویم و فعالیت ها استمرار داشته باشد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی هم در این همایش گرفتار شدن به مواد مخدر را نوعی خودکشی تدریجی دانست و گفت: فرد معتاد به مرور شروع می کند ولی لحظه به لحظه به مرحله نهایی رسیده و خود را از بین می برد.

حجت الاسلام احمد رضایی گرفتار مواد مخدر شدن را اسراف دانست و افزود: اسراف تنها به معنای ریخت و پاش نیست بلکه کسی که به عمر خود ظلم کند نیز اسراف گر است.

وی بیان کرد: در جامعه کسانی که خود را گرفتار اعتیاد کرده اند عزت، آبرو و شخصیت خود را نیز به مرور از دست می دهند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی اظهار داشت: بهترین راه، پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر است اما بیشترین هزینه ها صرف درمان فرد معتاد می شود چراکه در پیشگیری خوب کار نشده است.

وی هزینه کردن در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر را سرمایه گذاری برای نسل آیده دانست و یادآور شد: این در حالیست که هزینه ها در جایی که باید صرف نمی شود.

حجت الاسلام رضایی تاکید کرد: هزینه های پیشگیری باید در مناطق آسیب پذیر، محروم و مرزی استان هزینه شود در حالی بیشتر این هزینه ها در مناطق برخوردار صرف می شود.

وی با تاکید بر اینکه جشن ها، همایش ها و مراسم نباید با هدف آرشیوی برگزار شود بیان کرد: قبل از برگزاری هر برنامه های باید اهداف مشخص شود تا به نتایج مطلوب دست یابیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند هم گفت: شیوع اعتیاد در این استان ۲.۵۴ درصد است که در مقایسه با ۲.۶۵ درصد کشوری در این زمینه جزو استان های با شیوع متوسط هستیم.

کامبیز مهدی زاده افزود: در حال حاضر بیش از ۱۹ هزار معتاد در استان شناسایی شده اند که اکنون ۱۳ هزار و ۵۷۰ نفر زیر پوشش مراکز درمان و کاهش آسیب هستند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه درمان اعتیاد در استان بیان کرد: اکنون ۸۶ مرکز درمان کاهش آسیب، ۶۵ مرکز MMT، یک مرکز درمان اجتماع محور، هفت کمپ ترک اعتیاد، یک مرکز مشاوره بیماری های رفتاری و پنج مرکز گذری سلامت در سطح استان فعال است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به درمان ۲۴۹ زن معتاد در قالب تبصره ۲ ماده ۱۶ اشاره کرد و گفت: همچنین از این محل یکهزار و ۵۶۰ فقره کمک به افراد بی بضاعت انجام شده است.

وی بیان کرد: تمامی کودکان ارجاعی به مراکز مربوط علیرغم مشکلات مالی، درمان و تعداد ۸۰۰ نفر نیز از خدمات بیمه سرپایی MMT بهره مند شدند.

مهدی زاده یادآور شد: پارسال ۶ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در استان جان خود را از دست دادند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، ۶۵.۵ درصد کاهش یافته است.

وی گفت: پارسال ۳۷۲ کودک و نوجوان مبتلا به اختلال مصرف مواد در بیمارستان به مدت سه هزار و ۶۸۴ نفر روز بستری و مبلغ سه میلیارد و ۸۷۲ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال برای آنها هزینه شد که ۸۱۳ میلیون ریال توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تامین شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: همچنین ۲۵۶ مادر باردار مبتلا به اختلال مصرف مواد به مدت ۶۸۴ نفر روز در بیمارستان بستری شدند که این مادران به همراه نوزادانشان حین بستری از خدمات تخصصی درمانی استفاده کردند و در این رابطه ۷۰ میلیون و ۹۴۰ هزار ریال هزینه شده است.

وی اظهار داشت: افزایش زمین زیرکشت خشخاش در کشور افغانستان و در نتیجه رشد و تولید ۵۰ برابری مواد افیونی در سال های اخیر و همچنین تولید ماده محرک شیشه حکایت از جنایت و نقش استکبار جهانی آمریکا در کشور افغانستان برای نابودی کل بشریت دارد.

مهدی زاده با اشاره به صدمات و خسارت های اقتصادی مواد مخدر بر جامعه گفت: تحمیل سالانه چندین هزار میلیارد تومان به بودجه کشور اعم از هزینه های مصرف کننده مواد، هزینه های جامعه و نیروی کار از دست رفته، هزینه های دولت در ابعاد نظامی، انتظامی، قضایی، پیگیری و درمان از جمله این خسارت هاست.

وی ادامه داد: همچنین شکل گیری باورهای غلط مانند مصرف مواد برای رهایی از استرس، اضطراب و شادی، لذت کاذب، ابراز وجود، تکمیل اوقات فراغت، رفع اختلالات جنسی، بی خیالی، افزایش کارایی و رفع خستگی، افزایش توان یادگیری، شب بیداری و تجارب عرفانی و رفع بیماری های جسمی از جمله خسارت های فرهنگی مواد مخدر بر جامعه است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تهدید جدی علیه حاکمیت ملی و جرایم سازمان یافته را از جمله خسارت های امنیتی مواد مخدر دانست و اضافه کرد: همچنین ایجاد اپوزیسیون از سوی مخالفان علیه حاکمیت جمهوری اسلامی به منظور کاهش اعتماد به حاکمیت با انتشار اطلاعات دروغین علیه نظام از جمله خسارت های سیاسی مصرف مواد مخدر در جامعه محسوب می شود.

۷۵۵۷*۳۰۲۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha