این در حالی است كه شهرستان گردشگر پذیر نوشهر به عنوان قلب گردشگری كشور , سالانه میزبان میلیونها مسافر است كه عموما برای استفاده از سواحل دریای خزر به این منطقه سفر می كنند.
به گزارش ایرنا ، علی اصغر حسین عمویی روز دوشنبه در جلسه كارگروه مدیریت پسماند در فرمانداری نوشهر ، گفت : چنین وضعیتی به نوعی سلامت شناگران و نیز تمامی آبزیان دریای خزر را به مخاطره انداخته است .
بنابر آمارهای رسمی سالانه به طور متوسط حدود 10 هزار تن ماهیان استخوانی از سواحل مازندران در دریای خزر صید می شود و در واقع محل اشتغال دهها هزارنفر از ساكنان حاشیه این دریا است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر افزود: اكنون محل دفن زباله به علت گردشگر پذیری و افزایش جمعیت شهرستان دیگر پاسخگوی حجم انبوه زباله های تولیدی منطقه نیست.
وی ، ادامه داد : هم اینك مقادیر زیادی از شیرابه زباله و فاضلاب انسانی وارد رودخانه ماشلك در پیرامون محل دفن زباله شده و در نهایت به دریای خزر می ریزد كه این وضعیت فاجعه آمیز است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر با ابراز نگرانی از وضعیت موجود ، گفت : با این كه در ادوار گذشته ، شهردار وقت نیز به علت سستی درانجام وظایف محوله در جهت ساماندهی زباله و رفع این معضل از سوی مراجع قضایی مورد بازخواست قرارگرفت به طوری كه حكم بازداشت وی نیز صادر شده بود ولی با رایزنی و وساطت مسئولان ذیربط چنین اتفاقی رخ نداد.
حسین عمویی درادامه با انتقاد از نبود نظارت بر نحوه فعالیت حدود 20 دستگاه خودروی فاضلاب كش انسانی در شهرستان ، اظهار كرد : رانندگان این خودروها بدون رعایت مسائل بهداشتی و زیست محیطی به آسانی فاضلاب را در پیرامون محل دفن زباله و رودخانه ماشلك تخلیه می كنند.
وی حضورافراد سودجو با هدف جدا سازی زباله در محل دفن زباله را از دیگر مشكلات موجود دراین حوزه دانست و ادامه داد : این افراد درقسمت جنوبی محل دفن زباله اقامتگاه هایی را ایجاد كرده اند و هراز گاهی با این وضعیت در خیابان های شهرها تردد می كنند.
وی ، اضافه كرد : تردد این افراد ، احتمال انتقال برخی از بیماری ها را كه باعث به خطر انداختن سلامت شهروندان و روستاییان می شود، افزایش می دهد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر همچنین خواستار تعیین تكلیف وضعیت نابسامان زباله در این شهرستان شد.
فرماندار نوشهر نیز از مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی از جمله بخشدار ، اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران خواست تا با شتاب بیشتری نسبت به ساماندهی وضعیت زباله شهرستان چاره اندیشی كنند.
محمدعلی قمی اویلی ، از كم توجهی مسئولان ذیربط بویژه شهردار نسبت به ساماندهی زباله و پیشگیری از سرریز شیرابه زباله به داخل دریای خزر انتقاد كرد و گفت : هم اینك محل دفن زباله به گونه ای است كه در تابستان به علت گرما ، بوی تعفن زباله شماری از ساكنان پیرامون آن را می آزارد و در زمستان نیز به علت بارندگی شیرابه آن به داخل دریا می ریزد كه جای نگرانی است.
فرماندارنوشهر با تاكید بر رفع این معضل زیست محیطی و بهداشتی درادامه از تصویب حدود 70 میلیارد ریال از محل سفرهای استانی دولت به مازندران برای ادامه ساخت كارخانه زباله سوز در این شهرستان خبرداد.
قمی اویلی همچنین ، گفت : با توجه به این كه مبالغی از اعتبارات این نیروگاه از محل سفر پرخیر و بركت رهبری فرزانه به شهرستان بوده است بنابراین برای شتاب بخشی در روند عملیات اجرایی آن نشستی نیز با حضور كارشناسان از دفتر مقام معظم رهبری درهفته جاری دراین شهرستان خواهیم داشت.
آمارهای موجود نشان می دهد كه در شهرستان گردشگرپذیر نوشهر به طور میانگین هر روز مقدار 100 تن زباله تولید می شود كه كاملا به شیوه سنتی و غیربهداشتی در فضای آزاد تخلیه و دفن می شود.ك/3
7078 /1602/1352/1899
نوشهر-ایرنا - رئیس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر نسبت به تخلیه فاضلاب انسانی و سرازیری شیرابه های ناشی از دفن سنتی زباله ها به داخل رودخانه ماشلك و دریای خزر هشدار داد.