۹ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۰۱
کد خبر: 81818935
T T
۰ نفر
مرگ و سالمندی؛ پیرنگ اصلی آخرین كتاب استفان كیتگ

تهران- ایرنا- آخرین اثر استفان كینگ نویسنده آمریكایی در ژانر وحشت مجموعه داستانی به نام بازار كابوس ها با پیرنگ اصلی مرگ و سالمندی نوشته شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه آمریكایی، میامی هرالد، كینگ در مقدمه این كتاب اذعان می كند در واقع رمان نویس است؛ اما همواره به داستان كوتاه هم علاقه داشته است.
این كتاب كه روز سه شنبه (13 آبان) توزیع می شود و از مدت ها قبل در اختیار منتقدان ادبی روزنامه ها قرار داشت، مشتمل بر 20 داستان كوتاه است.
كینگ همچنین در مقدمه كتاب خود نوشته است: همیشه موضوعاتی هست كه می توان در قالب كوتاه و فشرده بیان كرد كه هم محرك باشد و هم چشم ما را بگیرد مانند شئی زیبایی كه روی پتویی ارزان در بازاری خیابانی برای فروش گذاشته شده است.
در اولین داستان از این مجموعه به نام «مایل 81» چند فرد با ورود به بزرگراه دورافتاده ای دچار حوادث تلخ و عجیبی می شوند. در داستان «آن اتوبوس دنیای دیگری است» یك مرد كه در ترافیك گرفتار شده است، از پنجره خودرویش می بیند كه داخل اتوبوس كنار او اتفاقات عجیبی در حال وقوع است. در داستان «شما هستید» كه ابتدا برای آمازون در سال 2009 نوشته شده است؛ یك استاد دانشگاه در می یابد كه رایانه دستی وی می تواند از منبع دیگر غیرعادی هم داستان بارگذاری كند.
اما بیشتر این داستان ها كه پیش از این اینجا و آنجا منتشر شده، با پیرنگ مرگ و سالمندی نوشته شده اند. مرگ یا از آن مهم تر ترس از مرگ، مبنای وحشت است و كینگ كه خود اكنون 68 سال از عمرش می گذرد و همواره رابطه خوب و صمیمانه ای با خوانندگانش داشته است، می خواهد مردم بدانند با سالمندی مشكلی ندارد. وی تا حد زیادی راضی و پركار است و شاید به همین دلیل از خوانندگان زیادی برخوردار است.
چند داستان در این مجموعه نیز با پیرنگ زندگی شخصی كینگ نوشته شده است، وی در داستان «خدای سبز كوچك درد» داستان میلیونری را تعریف می كند كه بعد از یك تصادف با درد دست و پنجه نرم می كند؛ می توان گفت این داستان از دوران نقاهت خود وی بعد از تصادف سنگین خودرویی در سال 1999 الهام گرفته شده باشد.
داستان «اخلاقیات» نیز در مورد زوجی است كه برای فرار از دشواری های مالی خود، می خواهند اقدامی وحشتناك را مرتكب شوند...مانند ابتدای زندگی خانوادگی كینگ كه وی اولین رمان خود را نوشته بود و ناشری آن را چاپ نمی كرد؛ همزمان برای امرار معاش معلمی می كرد.
اما احتمالا بهترین داستان های این مجموعه همان داستان هایی است كه ردپای كینگ همان نویسنده ژانر وحشت را می توان به خوبی در آنها داد. مانند داستان آگهی فوت كه فرهنگ امروزی را به شدت نقد می كند. شخصیت اصلی این داستان با انتشار آگهی فوت در مورد چهره های مطرح در عرصه هنری احساس می كند می تواند به زندگی آنها پایان دهد در حالی كه هنوز زنده هستند.
در داستان دیگری كه كتاب با آن پایان می یابد به نام طوفان تابستانی كینگ شرایطی را بعد از آخر الزمان تصویر ولی داستان را با این جمله به پایان می برد كه مرگ شاید اجتناب ناپذیر باشد؛ اما كشمكش با آن و تلاش برای رهایی از آن تنها اتلاف وقت است وقتی كه زندگی حتی در سخت ترین وضعیت و روزها می تواند به این اندازه رضایت بخش باشد.
فراهنگ**9157 **1569
۰ نفر