۲۶ آبان ۱۳۹۴، ۹:۵۱
کد خبر: 81841786
T T
۰ نفر

خانواده هاي مجازي در فضاي مجازي!

۲۶ آبان ۱۳۹۴، ۹:۵۱
کد خبر: 81841786
خانواده هاي مجازي در فضاي مجازي!

تهران- ايرنا- روزنامه جام جم در شماره سه شنبه بيست و ششم آبان در يادداشتي با قلم سونيا پوريامين مي نويسد: شكل و شمايل كانون خانواده‌ها اين روزها اندك‌اندك در حال تغيير است. خانواده‌هاي شهري اكنون كمتر كانوني براي گفت‌وگوهاي صميمانه و درد‌دل‌هاي صادقانه و نصايح مشفقانه دارند.

در اين يادداشت مي خوانيم: ديالوگ‌هاي خانوادگي به‌دليل جايگزيني فضاي مجازي در حال رنگ باختن است و گوشي‌هاي هوشمند تلفن همراه با صفحات، گروه‌ها، كانال‌ها و بازي‌هاي متعدد و پرجاذبه مجازي، زمان چنداني براي كودكان، نوجوانان، جوانان و حتي مادران و پدران باقي نمي‌گذارد.
موضوع ورود گوشي‌هاي هوشمند تلفن همراه به محيط‌هاي خانواده، تنها مختص خانه نيست. در مهماني‌ها، اتومبيل، سفر، گشت و گذارهاي خانوادگي هم موبايل‌ها رقيب بسيار بزرگي براي ارتباطات خانوادگي شده‌اند.
در سال‌هاي اخير شبكه‌هاي اجتماعي و نرم‌افزارها و اپليكيشن‌هاي ارتباطي آنچنان رواج يافته‌ كه براي كاربران خود امكان ارتباط بيشتر و آسان‌تر را با گروه‌هاي مورد نظر كاربر فراهم و دايره روابط مجازي را بزرگ‌تر كرده است.
چندي پيش رئيس انجمن مددكاري اجتماعي ايران اعلام كرد كه طبق پژوهش‌هاي انجام شده، ميانگين صحبت اعضاي خانواده‌هاي ايراني با يكديگر در مدت شبانه‌روز به 15 دقيقه رسيده‌ است.
با اين حساب، اگر اين شرايط به همين ترتيب ادامه پيدا كند، نسل آينده، نسلي خواهد بود كه در فضايي خالي از ارتباط كلامي با خانواده رشد كرده و شكل گرفته است؛ نسلي كه از مهارت‌هاي بياني، در ابراز محبت و علاقه و برقراري ارتباط با ديگران كم‌بهره است و از اين نظر با خلأ‌هاي بسياري مواجه است.اين روزها يك بازي شبكه‌اي آنلاين كه در محيط اپليكيشن موبايل تعريف شده، بيش از ديگر اشكال فضاي مجازي، وقت كوچك و بزرگ و پير و جوان را در كشور ما به خود اختصاص مي‌دهد.
نتايج يك پژوهش بين‌المللي نشان داده است كه استفاده زياد از فضاي مجازي با پيوند ضعيف اجتماعي مرتبط است. برعكس، كاربراني كه از اينترنت كمتر استفاده مي‌كنند، به طور قابل ملاحظه‌اي با والدين و دوستانشان ارتباط بيشتري دارند. همه اينها براي آن است كه بگوييم بياييد حالا، در اين موقعيت خاص كه قطعا مقطعي از يك تحول اجتماعي در جامعه ماست، ما والدين نقشي را كه به‌عهده داريم، بدرستي عمل كنيم تا فردا، نسل آينده كه كودكان امروز ما هستند، در تحليل‌هايشان به‌خاطر كوتاهي‌هايي كه مرتكب شده‌ايم، شماتتمان نكنند.
بياييد تا جايي كه ممكن ‌است از خريد تبلت و موبايل به ‌عنوان اسبا‌ب‌بازي براي كودكان دبستاني‌مان خودداري كنيم. باور كنيم كه استفاده از وسايل ديجيتالي مانند تبلت و گوشي تلفن همراه يا رايانه اعتيادآور بوده و كودكان و نوجوانان را به پرخاشگري در رفتار نسبت به اطرافيانشان مبتلا مي‌كند.
استفاده از تلفن همراه و تبلت را در خانه محدود كنيم و براي بچه‌هاي كوچكمان گلستان، شاهنامه و كليله و دمنه بخوانيم تا به‌جاي آموزه‌هاي بيگانه فرهنگ غربي، ارزش‌هاي ايراني ـ اسلامي‌مان را به نسل آينده منتقل كنيم. بياييم با گذراندن اوقات بيشتري با فرزندان در فضاي بيرون از خانه كاري كنيم كه فرزندان ما از نظر عاطفي، احساس خلأ نكنند و جهت جبران اين كمبود به فضاي مجازي پناه نبرند.
*منبع: روزنامه جام جم، 26 آبان 1394
**گروه اطلاع رساني**2002**9131