چالش حوزه پژوهش، ضعف ارتباط بخش هاي مديريتي و صنعتي با دانشگاه است

شهركرد- ايرنا- درميزگرد ايرنا در شهركرد كه به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، دبيران كميته هاي مختلف ستاد برگزاري هفته پژوهش استان چهارمحال و بختياري با تشريح برنامه هاي اين هفته، ضعف ارتباط بخش هاي مديريتي و صنعت با مراكز علمي و دانشگاهي را از چالش هاي اصلي حوزه پژوهش عنوان كردند.

به گزارش ايرنا، دبير كميته علمي ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري در خصوص برنامه هاي هفته پژوهش گفت: امسال برنامه هاي اين هفته در استان بر پايه چهار محور اصلي در حال برگزار است.
محمد فرامرزي اظهار داشت: برگزاري نمايشگاه تخصصي، آيين تجليل از پژوهشگران برتر، جشنواره دانش آموزي و معرفي ايده هاي برتر، چهار محور اصلي برنامه هاي هفته پژوهش در استان است.
وي ادامه داد: امسال 57 پرونده مربوط به طرح هاي پژوهشي و فناوري از سوي پژوهشگران چهارمحال و بختياري به دبيرخانه اين ستاد ارسال و در نهايت 23 نفر به عنوان محققان برتر انتخاب شدند.
دبير كميته برگزيدگان جشنواره پژوهشي و فناوري ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري نبود ارتباط كافي بين حوزه اجرايي و مديريتي در استان با دانشگاه ها را از مهمترين موانع موجود بر سر راه توسعه استان و نهادينه سازي پژوهش دانست.
فرامرزي تصريح كرد: در طرح هاي واصل شده به دبيرخانه ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري، هيچ طرحي در راستاي توسعه استان وجود نداشت.
معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه شهركرد بيان داشت: نزديك كردن حوزه اجرايي و مديريتي چهارمحال و بختياري با دانشگاه ها، از راه هاي سرعت بخشي به توسعه استان به شمار مي رود.
وي دانش، فناوري و پژوهش را از مهمترين ابزارهاي بالاترين قدرت در دهه اخير دانست و اضافه كرد: به همين دليل سياست هاي علم و فناوري در سال هاي اخير از سوي مقام معظم رهبري تببين و اولويت هاي كشور در اين زمينه مشخص شده است.
وي اختصاص يك تا سه درصد اعتبارات دستگاه هاي اجرايي به فعاليت هاي پژوهشي را اقدامي ارزشمند در راستاي حمايت از فعاليت هاي پژوهشي دانست و يادآور شد: تعداد اندكي از دستگاه هاي اجرايي استان اين اعتبار را به حوزه پژوهش اختصاص مي دهند.
نماينده كميته اجرايي ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري نيز گفت: نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري استان تا 18 آذز ماه در فرهنگسراي بزرگ شهركرد داير است.
سيروس منجزي اظهار كرد: در اين نمايشگاه، محصولات برتر و دستاوردهاي پژوهشگران استان در قالب 40 غرفه به نمايش درآمده است.
رئيس گروه پژوهش و آينده نگري سازمان مديريت و برنامه ريزي چهارمحال و بختياري يادآور شد: برقراري ارتباط بين دستگاه هاي اجرايي و مديريتي با دانشگاه ها و همچنين انجام پژوهش هاي توسعه محور، تنها راه سرعت بخشي به روند توسعه استان است.
وي عنوان كرد: كمبود اعتبارات پژوهشي در سال جاري، اين حوزه را تحت تأثير قرار داده، به همين منظور بايد ضمن تقويت اعتبارات پژوهشي دستگاه هاي اجرايي، نسبت به اختصاص اين بودجه در مسير اصلي، اقدام شود.
نماينده كميته آموزشي ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري هم در اين نشست گفت: دستورالعمل اجرايي جشنواره دانش آموزش اين هفته در سال جاري به تمامي مدارس استان ابلاغ شد.
شهباز اسماعيلي تجليل از سه فرهنگي پژوهشگر و پنج دانش آموز برتر حوزه پژوهش و فناوري آموزش و پرورش استان را از برنامه هاي اين كميته عنوان كرد.
وي برگزاري صبحگاه پژوهشي در مدارس و بازديد دانش آموزان از پژوهش سراها و نمايشگاه هفته پژوهش را از ديگر برنامه هاي اين هفته عنوان كرد.
معاون پژوهشي و برنامه ريزي آموزش و پرورش چهارمحال و بختياري بيان داشت: آموزش و پرورش نياز مهمي به عملگرايي دارد و به همين منظور دبيران و معلمان بايد فعاليت هاي خود را براساس پژوهش انجام دهند.
وي اضافه كرد: براي رسيدن به اين هدف دوره هاي آموزشي ضمن خدمت ويژه معلمان پژوهنده در نواحي يك و دو شهركرد و بخش لاران از توابع شهرستان شهركرد برگزار شده و در ساير نواحي آموزش و پرورش استان نيز بزودي برگزار مي شود.
اسماعيلي گفت: گروه تحقيق و پژوهش آموزش و پرورش نيازهاي سالانه خود را به دستگاه هاي اجرايي و مدارس اعلام و پيشنهادات مربوطه در اين زمينه را دريافت و زمينه اجراي تحقيقات كاربردي را فراهم مي آورد.
وي اظهار كرد: با اين حال در زمينه اعتبارات پژوهشي مشكلات و كمبودهاي فراواني وجود دارد و اعتبارات پژوهشي سال جاري هنوز ابلاغ نشده است.
دبير كميته نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري نيز در اين نشست گفت: 50 درصد غرفه هاي نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري استان برابر 20 غرفه، به شركت هاي فناور اختصاص يافته است.
اسماعيل پيرعلي عنوان كرد: در اين غرفه ها، دستاوردهاي پژوهشي و فناوري شركت هاي فناور، تجاري ساز و علمي در زمينه هاي الكترونيك، كشاورزي، صنايع غذايي، هوافضا، آي تي و ساير حوزه هاي علمي به نمايش درآمده است.
وي رونمايي از دستاوردهاي مرتبط با ماشين آلات كشاورزي، سامانه اتوماسيون اداري تحت وب، تيرچه بلوك اچ با مصالح كمتر و مقاومت دو برابر و همچنين سامانه ساها در هفته در نمايشگاه هفته پژوهش را از ديگر برنامه هاي اين كميته عنوان كرد.
پيرعلي تأكيد كرد: بحث پژوهش و فناوري نيازمند فرهنگ سازي و اختصاص اعتبارات بيشتر است.
رئيس پارك علم و فناوري چهارمحال و بختياري افزود: صنايعي كه با دانش نوين همراه نشوند از چرخه رقابت خارج مي شود پس بايد براي رسيدن به توسعه هاي علمي، از تكنولوژي پيشرفته برخوردار شويم.
پيرعلي بيان داشت: رفع خلأ پژوهش، با افزايش ارتباط و تعامل ميان صنعت و دانشگاه ها با پارك هاي علم و فناوري و شهرك هاي تحقيقاتي محقق مي شود.
وي اضافه كرد: شركت هاي دانش بنيان طرح هاي خود را ارائه مي دهند و پس از شش ماه، در صورت تبديل ايده به محصول، پارك علم و فناوري براي آن ها بازاريابي فروش انجام مي دهد.
دبير كميته نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري عنوان داشت: حمايت از تجاري سازي و معافيت از ماليات و عوارض گمركي جزو مشوق هاي پارك علم و فناوري براي توسعه فعاليت هاي دانش بنيان است.
پيرعلي اظهار كرد: اكنون 10 شركت دانش بنيان، 50 شركت داراي توليد محصول و 35 مركز رشد در چهارمحال و بختياري فعاليت دارد و شرايط براي مديريت سرريز دانش آموختگان دانشگاهي در استان فراهم شده است.
دبير كميته جشنواره ايده هاي برتر ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري نيز در اين نشست گفت: فعاليت اين كميته در سال گذشته بسيار كمرنگ بود اما امسال در زمينه ثبت ايده ها تازه اقدامات قابل توجهي صورت گرفته است.
مجتبي بنياديان دهكردي بيان كرد: خلق ايده هاي نو در زمينه علم و تبديل آن به عمل، بايد جايگاه ويژه اي در جامعه علمي و به ويژه در بين دانش آموزان داشته باشد.
وي ادامه داد: به همين منظور براي ارائه ايده هاي مرتبط در اين زمينه، از طريق رسانه هاي گروهي و پايگاه هاي اطلاع رساني دستگاه هاي اجرايي چهارمحال و بختياري نسبت به فراخوان ايده هاي علمي اقدام شد.
بنياديان دهكردي عنوان كرد: در همين راستا 27 ايده در شاخه هاي آي تي و نرم افزار، مكانيك، مواد، برق، پزشكي و شيمي به كميته جشنواره ايده هاي برتر ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري واصل شد.
رئيس بنياد نخبگان چهارمحال و بختياري يادآور شد: در نهايت پس از بررسي هاي علمي و داوري تخصصي بر روي آثار رسيده به اين كميته، سه ايده انتخاب شد.
وي تأكيد كرد: ايده هاي منتخب، براي تبديل به محصول و تجاري سازي در اختيار مراكز رشد استان قرار مي گيرند.
بنياديان دهكردي اظهار داشت: فرهنگ سازي به منظور ارتقاي جايگاه علم، پژوهش و فعاليت هاي دانش بنيان بايد جزو دستور كار مسوولان قرار گيرد.
وي تصريح كرد: به همين منظور بنياد نخبگان در زمينه شناسايي، حمايت و هدايت استعدادهاي برتر فعاليت مي كند.
دبير كميته جشنواره ايده هاي برتر ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري بيان داشت: ارائه جوايز تحصيلي در مقاطع كارشناسي و بالاتر، توانمندسازي پژوهشگران، مشاوره به استعدادهاي برتر و نخبگان براي تبديل ايده به محصول و تجاري سازي آن از سوي بنياد نخبگان استان صورت مي گيرد.
وي اضافه كرد: اكنون بسياري از نخبگان چهارمحال و بختياري به خاطر نبود زيرساخت هاي لازم به استان هاي ديگر و يا خارج از كشور مهاجرت مي كنند.
بنياديان دهكردي عنوان داشت: وجود حدود 60 هزار دانشجو در چهارمحال و بختياري مي تواند به عنوان يكي از شاخص هاي مهم كيفي سازي در توسعه علمي قلمداد شود.
دبير كميته جشنواره ايده هاي برتر ستاد هفته پژوهش و فناوري چهارمحال و بختياري ادامه داد: براي تحقق اين هدف مهم، كميته علمي و فناوري بنياد نخبگان استان با عضويت معاونان پژوهشي دانشگاه ها، پارك علم و فناوري، جهاد دانشگاهي، واحد پژوهشي نيروي انتظامي، بسيج علمي دانشجويي و مديران مراكز رشد استان تشكيل و فعال شده است.
بنياديان بيان كرد: بنياد نخبگان با همكاري آموزش و پرورش، نسبت به توانمندسازي فعاليت هاي علمي و شناسايي دانش آموزان نخبه در قالب طرح شهاب همكاري مي كند.
وي يادآور شد: تحقيق، توليد علم و هدايت پژوهش ها به سمت رفع مشكلات ملي و منطقه اي به صورت ويژه در دستور كار بنياد نخبگان قرار گرفته است.
وي عنوان كرد: تبديل ايده به محصول و تجاري سازي آن به حمايت دستگاه هاي اجرايي و اصلاح برخي قوانين نياز دارد.
به گزارش ايرنا، آخرين هفته آذر، بنام هفته پژوهش نامگذاري شده كه در چهارمحال و بختياري، برنامه هاي اين هفته از 14 تا 18 آذر در حال برگزاري است.
7362/ 6014/