۱۷ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۴۲
کد خبر: 81870266
T T
۰ نفر
چالش اصلی حوزه پژوهش در ضعف ارتباط بخش ها با مراكز علمی و دانشگاهی

شهركرد- ایرنا- درمیزگرد خبری ایرنا در شهركرد كه به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، دبیران كمیته های مختلف ستاد برگزاری هفته پژوهش استان چهارمحال و بختیاری با تشریح برنامه های این هفته، ضعف ارتباط بخش های مدیریتی و صنعت با مراكز علمی و دانشگاهی را از چالش های اصلی حوزه پژوهش عنوان كردند.

به گزارش ایرنا، دبیر كمیته علمی ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری در خصوص برنامه های هفته پژوهش گفت: امسال برنامه های این هفته در استان بر پایه چهار محور اصلی در حال برگزار است.
محمد فرامرزی اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه تخصصی، آیین تجلیل از پژوهشگران برتر، جشنواره دانش آموزی و معرفی ایده های برتر، چهار محور اصلی برنامه های هفته پژوهش در استان است.
وی ادامه داد: امسال 57 پرونده مربوط به طرح های پژوهشی و فناوری از سوی پژوهشگران چهارمحال و بختیاری به دبیرخانه این ستاد ارسال و در نهایت 23 نفر به عنوان محققان برتر انتخاب شدند.
دبیر كمیته برگزیدگان جشنواره پژوهشی و فناوری ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری نبود ارتباط كافی بین حوزه اجرایی و مدیریتی در استان با دانشگاه ها را از مهمترین موانع موجود بر سر راه توسعه استان و نهادینه سازی پژوهش دانست.
فرامرزی تصریح كرد: در طرح های واصل شده به دبیرخانه ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری، هیچ طرحی در راستای توسعه استان وجود نداشت.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهركرد بیان داشت: نزدیك كردن حوزه اجرایی و مدیریتی چهارمحال و بختیاری با دانشگاه ها، از راه های سرعت بخشی به توسعه استان به شمار می رود.
وی دانش، فناوری و پژوهش را از مهمترین ابزارهای بالاترین قدرت در دهه اخیر دانست و اضافه كرد: به همین دلیل سیاست های علم و فناوری در سال های اخیر از سوی مقام معظم رهبری تببین و اولویت های كشور در این زمینه مشخص شده است.
وی اختصاص یك تا سه درصد اعتبارات دستگاه های اجرایی به فعالیت های پژوهشی را اقدامی ارزشمند در راستای حمایت از فعالیت های پژوهشی دانست و یادآور شد: تعداد اندكی از دستگاه های اجرایی استان این اعتبار را به حوزه پژوهش اختصاص می دهند.
نماینده كمیته اجرایی ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان تا 18 آذز ماه در فرهنگسرای بزرگ شهركرد دایر است.
سیروس منجزی اظهار كرد: در این نمایشگاه، محصولات برتر و دستاوردهای پژوهشگران استان در قالب 40 غرفه به نمایش درآمده است.
رئیس گروه پژوهش و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: برقراری ارتباط بین دستگاه های اجرایی و مدیریتی با دانشگاه ها و همچنین انجام پژوهش های توسعه محور، تنها راه سرعت بخشی به روند توسعه استان است.
وی عنوان كرد: كمبود اعتبارات پژوهشی در سال جاری، این حوزه را تحت تأثیر قرار داده، به همین منظور باید ضمن تقویت اعتبارات پژوهشی دستگاه های اجرایی، نسبت به اختصاص این بودجه در مسیر اصلی، اقدام شود.
نماینده كمیته آموزشی ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری هم در این نشست گفت: دستورالعمل اجرایی جشنواره دانش آموزش این هفته در سال جاری به تمامی مدارس استان ابلاغ شد.
شهباز اسماعیلی تجلیل از سه فرهنگی پژوهشگر و پنج دانش آموز برتر حوزه پژوهش و فناوری آموزش و پرورش استان را از برنامه های این كمیته عنوان كرد.
وی برگزاری صبحگاه پژوهشی در مدارس و بازدید دانش آموزان از پژوهش سراها و نمایشگاه هفته پژوهش را از دیگر برنامه های این هفته عنوان كرد.
معاون پژوهشی و برنامه ریزی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری بیان داشت: آموزش و پرورش نیاز مهمی به عملگرایی دارد و به همین منظور دبیران و معلمان باید فعالیت های خود را براساس پژوهش انجام دهند.
وی اضافه كرد: برای رسیدن به این هدف دوره های آموزشی ضمن خدمت ویژه معلمان پژوهنده در نواحی یك و دو شهركرد و بخش لاران از توابع شهرستان شهركرد برگزار شده و در سایر نواحی آموزش و پرورش استان نیز بزودی برگزار می شود.
اسماعیلی گفت: گروه تحقیق و پژوهش آموزش و پرورش نیازهای سالانه خود را به دستگاه های اجرایی و مدارس اعلام و پیشنهادات مربوطه در این زمینه را دریافت و زمینه اجرای تحقیقات كاربردی را فراهم می آورد.
وی اظهار كرد: با این حال در زمینه اعتبارات پژوهشی مشكلات و كمبودهای فراوانی وجود دارد و اعتبارات پژوهشی سال جاری هنوز ابلاغ نشده است.
دبیر كمیته نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: 50 درصد غرفه های نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان برابر 20 غرفه، به شركت های فناور اختصاص یافته است.
اسماعیل پیرعلی عنوان كرد: در این غرفه ها، دستاوردهای پژوهشی و فناوری شركت های فناور، تجاری ساز و علمی در زمینه های الكترونیك، كشاورزی، صنایع غذایی، هوافضا، آی تی و سایر حوزه های علمی به نمایش درآمده است.
وی رونمایی از دستاوردهای مرتبط با ماشین آلات كشاورزی، سامانه اتوماسیون اداری تحت وب، تیرچه بلوك اچ با مصالح كمتر و مقاومت دو برابر و همچنین سامانه ساها در هفته در نمایشگاه هفته پژوهش را از دیگر برنامه های این كمیته عنوان كرد.
پیرعلی تأكید كرد: بحث پژوهش و فناوری نیازمند فرهنگ سازی و اختصاص اعتبارات بیشتر است.
رئیس پارك علم و فناوری چهارمحال و بختیاری افزود: صنایعی كه با دانش نوین همراه نشوند از چرخه رقابت خارج می شود پس باید برای رسیدن به توسعه های علمی، از تكنولوژی پیشرفته برخوردار شویم.
پیرعلی بیان داشت: رفع خلأ پژوهش، با افزایش ارتباط و تعامل میان صنعت و دانشگاه ها با پارك های علم و فناوری و شهرك های تحقیقاتی محقق می شود.
وی اضافه كرد: شركت های دانش بنیان طرح های خود را ارائه می دهند و پس از شش ماه، در صورت تبدیل ایده به محصول، پارك علم و فناوری برای آن ها بازاریابی فروش انجام می دهد.
دبیر كمیته نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: حمایت از تجاری سازی و معافیت از مالیات و عوارض گمركی جزو مشوق های پارك علم و فناوری برای توسعه فعالیت های دانش بنیان است.
پیرعلی اظهار كرد: اكنون 10 شركت دانش بنیان، 50 شركت دارای تولید محصول و 35 مركز رشد در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارد و شرایط برای مدیریت سرریز دانش آموختگان دانشگاهی در استان فراهم شده است.
دبیر كمیته جشنواره ایده های برتر ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: فعالیت این كمیته در سال گذشته بسیار كمرنگ بود اما امسال در زمینه ثبت ایده ها تازه اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است.
مجتبی بنیادیان دهكردی بیان كرد: خلق ایده های نو در زمینه علم و تبدیل آن به عمل، باید جایگاه ویژه ای در جامعه علمی و به ویژه در بین دانش آموزان داشته باشد.
وی ادامه داد: به همین منظور برای ارائه ایده های مرتبط در این زمینه، از طریق رسانه های گروهی و پایگاه های اطلاع رسانی دستگاه های اجرایی چهارمحال و بختیاری نسبت به فراخوان ایده های علمی اقدام شد.
بنیادیان دهكردی عنوان كرد: در همین راستا 27 ایده در شاخه های آی تی و نرم افزار، مكانیك، مواد، برق، پزشكی و شیمی به كمیته جشنواره ایده های برتر ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری واصل شد.
رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در نهایت پس از بررسی های علمی و داوری تخصصی بر روی آثار رسیده به این كمیته، سه ایده انتخاب شد.
وی تأكید كرد: ایده های منتخب، برای تبدیل به محصول و تجاری سازی در اختیار مراكز رشد استان قرار می گیرند.
بنیادیان دهكردی اظهار داشت: فرهنگ سازی به منظور ارتقای جایگاه علم، پژوهش و فعالیت های دانش بنیان باید جزو دستور كار مسوولان قرار گیرد.
وی تصریح كرد: به همین منظور بنیاد نخبگان در زمینه شناسایی، حمایت و هدایت استعدادهای برتر فعالیت می كند.
دبیر كمیته جشنواره ایده های برتر ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری بیان داشت: ارائه جوایز تحصیلی در مقاطع كارشناسی و بالاتر، توانمندسازی پژوهشگران، مشاوره به استعدادهای برتر و نخبگان برای تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی آن از سوی بنیاد نخبگان استان صورت می گیرد.
وی اضافه كرد: اكنون بسیاری از نخبگان چهارمحال و بختیاری به خاطر نبود زیرساخت های لازم به استان های دیگر و یا خارج از كشور مهاجرت می كنند.
بنیادیان دهكردی عنوان داشت: وجود حدود 60 هزار دانشجو در چهارمحال و بختیاری می تواند به عنوان یكی از شاخص های مهم كیفی سازی در توسعه علمی قلمداد شود.
دبیر كمیته جشنواره ایده های برتر ستاد هفته پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای تحقق این هدف مهم، كمیته علمی و فناوری بنیاد نخبگان استان با عضویت معاونان پژوهشی دانشگاه ها، پارك علم و فناوری، جهاد دانشگاهی، واحد پژوهشی نیروی انتظامی، بسیج علمی دانشجویی و مدیران مراكز رشد استان تشكیل و فعال شده است.
بنیادیان بیان كرد: بنیاد نخبگان با همكاری آموزش و پرورش، نسبت به توانمندسازی فعالیت های علمی و شناسایی دانش آموزان نخبه در قالب طرح شهاب همكاری می كند.
وی یادآور شد: تحقیق، تولید علم و هدایت پژوهش ها به سمت رفع مشكلات ملی و منطقه ای به صورت ویژه در دستور كار بنیاد نخبگان قرار گرفته است.
وی عنوان كرد: تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی آن به حمایت دستگاه های اجرایی و اصلاح برخی قوانین نیاز دارد.
به گزارش ایرنا، آخرین هفته آذر، بنام هفته پژوهش نامگذاری شده كه در چهارمحال و بختیاری، برنامه های این هفته از 14 تا 18 آذر در حال برگزاری است.
7362/ 6014/
۰ نفر