دبیركل حزب الله لبنان: نامزد اول ما همچنان ژنرال عون و رای ما در مجلس یكی است

بیروت – ایرنا – روزنامه های السفیر و الاخبار لبنان نوشتند كه سیدحسن نصرالله دبیركل حزب الله شامگاه پنجشنبه گذشته با سلیمان فرنجیه رئیس حزب جریان المرده دیدار و تاكید كرده است كه نامزد اول ما همچنان ژنرال میشل عون و رای ما در صحن پارلمان لبنانی یكی است.

به گزارش ایرنا، روزنامه السفیر در شماره روز شنبه خود نوشت كه سید حسن نصرالله دبیركل حزب الله و سلیمان فرنجیه رئیس حزب جریان المرده پنجشنبه شب چندین ساعت با یكدیگر دیدار و گفت و گو كردند و البته این دیداری جدید نیست و آنان از سال 2005 تاكنون بارها با یكدیگر ملاقات كرده اند.
السفیر نوشت: می توان گفت سلیمان فرنجیه یكی از معدود سیاستمداران لبنانی است كه با سید حسن نصرالله به صورت دائم « تماس تلفنی داخلی» دارد و در بسیاری ازقضایا بین آنان كانال های تماس غیر مستقیم برقرار است و شاید این رهبر جوان مسیحی مارونی مزایایی كسب كرده باشد كه نزد تعداد كمی از همپیمانان مقاومت می توان سراغ گرفت.
این روزنامه لبنانی افزود: علاوه بر این ها روابط سلیمان فرنجیه با بشار اسد رئیس جمهور سوریه متمایز است و از روابط دوستانه شخصی و خانوادگی عبور كرده و در بعد سیاسی تا جائی رسیده است كه فرنجیه با صراحت این عبارت را در پنج سال گذشته بارها تكرار كرده است: اگر در سوریه بشار اسد شكست بخورد باید اعتراف كنیم كه ما در این شكست شریك هستیم و اگر مقاومت كند ما در این مقاومت و پایداری شریك هستیم و آنگاه پیروزی دست یافتنی می شود.
السفیر خاطرنشان كرد: از لحظه بازگشت از پاریس بعداز دیدارش با سعد الحریری رئیس حزب جریان المستقبل ، سلیمان فرنجیه با مقامات ارشد حزب الله تماس گرفت و خواستار ملاقات با سیدحسن نصرالله شد و به طور طبیعی جواب مثبت بود اما بعداز آن رئیس حزب جریان المرده تصمیم گرفت كه اول با جبران باسیل رئیس حزب جریان آزاد ملی و سپس با ژنرال میشل عون رئیس فراكسیون تغییر و اصلاح در مجلس لبنان ملاقات كند.
این روزنامه لبنانی تصریح كرد: فرنجیه از پروتكل ها عبور كرد و در دیدار با باسیل او را در جریان مذاكراتش با الحریری در پاریس قرار داد و خواستار شد موضوعات را با ژنرال عون درمیان بگذارد تا مقدمات و فضا برای ملاقات مستقیم و رودروی آنها فراهم شود.
وی گفت كه اگر براساس نصیحت برخی از نزدیكانش مستقیم از فرودگاه بیروت به رابیه (محل اقامت ژنرال عون) می رفت ، دو نتیجه مثبت و منفی متصور و البته نتیجه منفی احتمالش بسیار بیشتر بود و در این صورت همه درها بین او و ژنرال عون قفل و مواضع بحرانی می شد.
السفیر نوشت:سلیمان فرنجیه یك فاصله زمانی معین را انتظاركشید و آنگاه خواستار ملاقات با ژنرال عون در رابیه شد و این ملاقات 50 دقیقه ای با یك برداشت منفی صورت گرفت به ویژه این كه ژنرال اصرار داشت به همه درها در مقابل ایده احتمالی « طرح ب» یعنی نامزد دیگر غیراز او برای ریاست جمهوری قفل بزند.

** ازبنشعی تا ضاحیه جنوبی بیروت
این روزنامه لبنانی افزود:عصر روز چهارشنبه گذشته ، سلیمان فرنجیه تماسی را كه منتظرش بود، دریافت كرد و در روز بعد ( شامگاه پنجشنبه) بنشعی ( محال اقامت فرنجیه) را ترك كرد و عازم ضاحیه جنوبی بیروت شد و احدی از زمان ملاقات بین او سید حسن نصرالله به جز یكی از نزدیكان او و الحاج حسین الخلیل معاون سیاسی سید حسن نصرالله و الحاج وفیق صفا مسئول ارتباطات حزب الله آگاه نبود.
السفیر تاكید كرد: حتی ترتیبات امنیتی سرسختانه معمول هنگام ملاقات ها برای رئیس حزب جریان المرده رعایت نشد و سفر او برای ملاقات با سید حسن نصرالله سریع ، آسان و راحت بود.
این روزنامه لبنانی نوشت: سید حسن نصرالله طبق عادت همیشگی از سلیمان فرنجیه استقبال كرد و حزب الله همچنان فرنجیه را نمونه طرح مقاومت در میان هم كیشانش می داند و چه بسا برتر هم می داند.
السفیر افزود:سید حسن نصرالله گفت وگو طولانی را از همین باب با سلیمان فرنجیه شروع كرد و به او گفت كه حزب الله ارزش ملی و عربی شما را در میان مسیحیان مارونی درك می كند، خداوند مرحوم سلیمان فرنجیه رئیس جمهور اسبق و جد شما را رحمت كند، در روابطش در خصوص قضایای فلسطین ، سوریه و مقاومت بسیار اصیل و وفادار بود و نباید فراموش كنیم كه چگونه در سازمان ملل متحد از قضیه فلسطین به نام همه عرب ها دفاع كرد.
این روزنامه لبنانی خاطرنشان كرد: قبل از این كه سید حسن نصرالله و سلیمان فرنجیه و همراهانشان در ضیافت شامی كه سید ترتیب داده بود، شركت كنند باید برای شروع گفت وگوهای همه جانبه در خصوص تحولات منطقه و جهان از نقطه ای شروع می كردند و سید حسن نصرالله ابتدا مسئله یمن را مطرح كرد و در باره جزئیات و پیچیدگی های این پرونده و تلاش های حوثی ها سخن گفت.
السفیر تصریح كرد: در ماه مه سال 2008 میلادی وزیران خارجه وقت قطر و تركیه در ملاقاتی باره بهای وقایع سیاسی هفتم مه و تاثیر آن در اجلاس دوحه كه انتظار تشكیل آن می رفت، سئوال كردند، و جواب آنها این بود: از تصمیم خود درباره دولت فواد سنیوره و شبكه ارتباطات حزب الله و بركناری ژنرال وفیق شقیر كوتاه نمی آئیم ... نقطه سر سطر. این موضوع وزیران خارجه وقت قطر و تركیه به ویژه زبان قاطعیت و اعتماد به نفس ما آنها را متعجب و شگفت زده كرد.
این روزنامه لبنانی نوشت: گفت و گوها از یمن وارد دیگر پرونده های منطقه از جمله سعودی ، بحرین ، عراق و سوریه به ویژه در سایه تصمیم روسیه برای ورود نظامی به جنگ علیه تروریسم در خاك سوریه شد به ویژه بر تحولات اخیر مرتبط با نشست های وین و نشست مخالفان سوری در ریاض و مسیر سیاسی آینده تاكید بیشتری شد.
السفیر افزود: مهمترین نقشه میدانی را كه سیدحسن نصرالله با دقت جزئیات آن را پیگیری می كند، سلیمان فرنجیه به دلیل شناخت بسیار زیاد خود از سوریه كه در طول سال ها به ویژه سفرهای برای صید در ناحیه های مختلف سوریه كسب كرده است، درك می كند و می داند كه امروز این كشور به بخشی از « جنگ جهانی» تبدیل شده است.
این روزنامه لبنانی اضافه كرد:در خصوص مسائل منطقه، سید حسن نصرالله گفت كه سوریه ، ایران و روسیه و مقاومت توانسته اند معادلات را دگرگون كنند و به پیروزی های زیادی دست یابند در حالی كه سعودی ها و خلیجی ها در یمن در تنگنا قرار گرفته اند.
السفیر خاطرنشان كرد: در این مرحله سید حسن نصرالله و سلیمان فرنجیه وارد اصل موضوع ملاقات شدند در حالی كه حزب الله از روند همه مذاكرات بین فرنجیه و جریان المستقبل بی اطلاع نمی باشد، حزب الله می داند كه ابتكار سعدالحریری چگونه شكل گرفت ، نقش دیوید هیل سفیر سابق آمریكا ، فرانسوی ها و ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه چه بود.
این روزنامه لبنانی تصریح كرد: دو طرف توانستند كه با اطلاعات خود « پازل» را نه فقط از منظر وقایع بلكه از نظر تحلیل و اهداف كامل كنند واین اصل ملاقات بین سیدحسن نصرالله و سلیمان فرنجیه بود.
السفیر نوشت: طبق معمول فرنجیه همپیمانان خود را از همه جزئیات مطلع می كند و در این ملاقات هم بر آنچه « جدی بودن سعدالحریری در اعلام نامزدی او» می خواند، تاكید و وقایع دیدارش با رئیس حزب جریان المستقبل را تشریح كرد و گفت كه دو طرف توافق كرده اند، برخی مسائل نیاز به وقت دارد تا كامل شوند.

** گزارش روزنامه الاخبار از این دیدار
الاخبار دیگر روزنامه لبنانی هم نوشت كه در این دیدار دو طرف در باره نتایج ملاقات فرنجیه با ژنرال عون ، آخرین رایزنی های با گروه 14 مارس به ویزه با سعد الحریری رئیس حزب جریان المستقبل و ولید جنبلاط رئیس حزب دروزی سوسیالیست ترقیخواه گفت وگو كردند.
فرنجیه در این دیدار تاكید كرد بر« حمایت از وحدت سیاسی گروه خود ملتزم هستم و به همین دلیل اعلام كردم از حمایت از نامزدی ژنرال عون به عنوان نامزد گروه 8 مارس در انتخابات ریاست جمهوری دست برنمی دارم».
وی بعداز گلایه از حملات رسانه ای از سوی همپیمانان علیه خود، گفت كه« به خط سیاسی كه از زمانی طولانی بخشی از آن هستم ، پایبند می باشم و بر توافق در خصوص حمایت از نامزدی ژنرال عون ملتزم هستم اما اكنون این سئوال وجود دارد كه تا چه زمانی ما باید این موضع را ادامه دهیم؟»
فرنجیه در این مرحله گفت كه « تصمیم گروه مقابل برای نامزد كردن یكی از ما به عنوان رئیس جمهور را فرصتی برای خودمان و گروه 8 مارس دیدم به ویژه این كه دریافتم گروه دیگر نمی خواهد ژنرال عون رئیس جمهور شود و در مقابل حاضر هستند از من حمایت كنن، تا چه زمانی باید منتظر بمانیم و طرح جایگزین چیست؟»
رئیس حزب جریان المرده با تاكید به این كه« هیچ تعهد سیاسی به طرف دیگر نداده ام و قبول نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری به معنای معامله بر سر تفاهم های ملی و اصول ثابت نیست»، افزود:من همچنان در محافل سیاسی و رسانه ای از نامزدی ژنرال عون دفاع و حمایت می كنم اما باز می پرسم كه این روند تا كجا و تا چه زمانی باید ادامه یابد؟
سیدحسن نصرالله در پاسخ بر موضع حزب الله به ویژه ضرورت وحدت سیاسی همپیمانانی مانند ژنرال عون، سلیمان فرنجیه ، جنبش امل ودیگر همپیمانان تاكید كرد.
دبیركل حزب الله همچنین بر اهمیت حمایت از این وحدت و جلوگیری از اقدامات طرف مقابل برای تضعیف آن تاكید كرد.
سید حسن نصرالله خطاب به فرنجیه اظهارداشت: ما به هیچ طرفی دیگر مانند آنچه به شما می نگریم، نگاه نكرده ایم ، شما همپیمان جدی و مورد وثوق ما هستید و ما از جانب شما احساس ترسی نسبت به خود نداریم.
دبیركل حزب الله افزود: شما تلاش نكرده اید كه به نوعی باج خواهی كنید و همواره در كنار ما بوده و به مواضع خود تكیه داشته اید، شما همپیمان و شریك ما هستید و ما شما را در بسیاری از مسائل نسبت به دیگران بسیار برتر می دانیم.
سیدحسن نصرالله درعین حال گفت: ما در خصوص نامزدی ژنرال عون در انتخابات ریاست جمهوری توافق كرده ایم و اكنون طرف مقابل به شما پیشنهادی را ارائه كرده كه همچنان یك سخن شفاهی است و تاكنون سعدالحریری و گروه 14 مارس به طور رسمی شما را نامزد اعلام نكرده اند بلكه بین آنها در این خصوص اختلافاتی وجود دارد.
سلیمان فرنجیه در پاسخ گفت: تا چه زمانی باید منتظر بمانیم در حالی كه طرف مقابل نامزدی ژنرال عون را رد می كند؟
سید حسن نصرالله پاسخ داد: به ابتدای سخنانم باز می گردم و گفت كه از خودمان سئوال می كنیم، هدف پشت پرده این اقدام طرف مقابل كه همچنان شفاهی و غیررسمی است ، چه می باشد؟ چرا در این زمان این ابتكار را مطرح كرده است؟ چه بهایی را در مقابل این پیشنهاد درخواست دارد؟ چرا شما رد برگزیده و ژنرال عون را رد می كند؟
الاخبار نوشت كه كاملا روشن است، سیدحسن نصرالله، التزام خود به توافق در خصوص حمایت از نامزدی ژنرال عون و همزمان تقدیر بزرگ خود از جایگاه و مواضع فرنجیه را تكرار كرده است.
این روزنامه لبنانی افزود: سئوالات دیگری هم مطرح است كه چه ضرورتی وجود دارد خود را ملزم كنیم به طرف مقابل این فرصت را بدهیم تا تعیین كند چه كسی باید رئیس جمهور، رئیس دولت و قانون انتخابات لبنان چه باشد.
الاخبار به نقل از منبعی بسیار آگاه نوشت : فرنجیه هنگامی كه از ملاقات با سیدحسن نصرالله خارج شد ، دریافت كه حزب الله حاضر نیست هیچ تعهدی بسپارد و همچنان بر حمایت از نامزدی ژنرال عون تاكید دارد و هیچ ضرورتی نمی بیند قبل از این كه طرف دیگر نامزدی فرنیجه را به طور رسمی اعلام نكرده است، گامی بردارد.
این روزنامه لبنانی به نقل از این منبع خود افزود: حزب الله با صراحت می خواهد كه توپ همچنان در زمین طرف مقابل باشد وبه طور ضمنی به فرنجیه نصیحت كرده است تا فشارهای طرف مقابل را به درون گروه 8 مارس منتقل نكند به ویژه این كه مشكلات گروه 14 مارس بسیار بزرگ است.

** نتیجه گیری السفیر از نتایج این دیدار
براساس این گزارش، السفیر نتایج مذاكرات سیدحسن نصرالله و سلیمان فرنجیه را به این شرح دسته بندی كرده است:
1- ژنرال عون نامزد اول گروه 8 مارس در انتخابات ریاست جمهوری است
2- التزدام دو طرف به اداره سیاسی یكپارچه پرونده ریاست جمهوری از طریق اركان گروه 8 مارس
3- گروه 8 مارس ملتزم می شود درهرجلسه انتخابات ریاست جمهوری در صحن پارلمان لبنان به عنون یك گروه سیاسی یكپارچه حضور یابد.
4- تاكید مجدد بر اصول ثابت سیاسی گروه 8 مارس
5- پاسخ به ابتكار سعدالحریری تاكنون غیررسمی است با این تاكید كه باید بسیار دقت نظر داشت و از سقف مذاكراتی گروه 8 مارس عبور نشود.
السفیر نوشت : مهمتر از این پنج مورد، تصمیم دو طرف به صبر و دقت نظر و انتظار برای فردای نزدیك كه ممكن است از وضعیت امروز مختلف باشد به ویژه این كه ، كسانی كه صبر كرده و قربانیانی زیاد و خون هایی گران بها را تقدیم كرده اند، می توانند مقاومت كنند و منتظر بمانند و در این صورت پیروزی های زیادی را رقم خواهند زد.
خاورم ** 1324