۲۸ آذر ۱۳۹۴، ۱۶:۴۱
کد خبر: 81885785
T T
۰ نفر
10 درصد اعضاي هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد درگير پژوهشهاي كاربردي

مشهد- ايرنا- رئيس دانشگاه فردوسي مشهد گفت: اين دانشگاه 820 عضو هيات علمي دارد كه تنها حدود 10 درصد آنها درگير پژوهشهاي كاربردي و موثر هستند.

به گزارش ايرنا، دكتر محمد كافي روز شنبه در مراسم پاياني هفته پژوهش و فناوري و تجليل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه فردوسي افزود: با اين همه دانشگاه فردوسي مشهد بزرگترين ظرفيت پژوهشي استان خراسان رضوي است.
وي ادامه داد: بسياري از استادان دانشگاه نه در توليد علم ناب و پايه و نه در توليد علوم كاربردي خروجي خاصي ندارند.
رئيس دانشگاه فردوسي مشهد گفت:در دانشگاهي كه بيش از 11 هزار دانشجوي تحصيلات تكميلي دارد تعداد كل مقالاتي كه در سال به فارسي و انگليسي چاپ مي شود حدود سه هزار مقاله است.
وي افزود: پژوهش كار بسيار سخت و طاقت فرسايي است و بدون عشق و انگيزه بالا انجامش ساده نيست به ويژه اين كه در اولويت بنديها معمولا در اولويت قرار نمي گيرد و معمولا مازاد و سرريز منابع مالي در حوزه پژوهش استفاده مي شود.
رئيس دانشگاه فردوسي مشهد ادامه داد: پژوهش و فناوري در آموزش عالي كشور ما در حالت پايدار و سلامت قرار ندارد چون دچار رشد سرطان گونه كمي شده و منابع براي تغذيه اين كميت بزرگ صرف مي شود اما توجه به كيفيت، كار سختي است.
وي گفت: واقعيت اين است كه دانشگاهها و مراكز آموزش عالي اگر علم و خوراك لازم براي آموزش توليد نكنند پويايي آموزش عالي زير سئوال مي رود چون اصل در اين مراكز بر توليد علم است.
دكتر كافي افزود: اگر دانشگاهها به ويژه دانشگاههاي بزرگ نقش خود را به درستي ايفا نكنند و فقط كارشناس توليد كنند از جامعه حذف خواهند شد چون يك دانشگاه كوچك علمي كاربردي هم مي تواند كارشناس توليد كند.
وي ادامه داد: كاربرد و كاربست علم در جامعه نيز خيلي مهم است لذا ما ايرانيان كه به حق ادعا داريم ساليان سال پرچمدار علم و دانش در دنيا بوده ايم بايد سهم و نقشمان را در توليد علم ادا و ايفا كنيم.
رئيس دانشگاه فردوسي مشهد گفت: از ديگر وظايف بخشهاي پژوهشي در جامعه اين است كه با توجه به گسترش عوامل محيطي، اقليمي و اجتماعي علم را در جوامع ديگر بومي كنند.
وي افزود: امسال در هفته پژوهش از دانشگاه فردوسي به عنوان دانشگاه برتر در سطح كشور قدرداني شد و دكتر غلامرضا رزمي عضو هيات علمي گروه دامپزشكي نيز به عنوان پژوهشگر برگزيده كشوري مقام آورد.
دكتر كافي ادامه داد: زماني نه چندان دور هفته پژوهش خراسان رضوي بدون حضور دانشگاه فردوسي مشهد برگزار مي شد اما هم اكنون دانشگاه فردوسي محور برگزاري اين هفته در استان است و بدون حضور اين دانشگاه در هفته پژوهش كاري به انجام نمي رسد.
طي اين مراسم از شش عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي به عنوان پژوهشگر برتر، از سه عضو هيات علمي به عنوان فناور برتر، از دو دانشجوي دوره دكترا به عنوان دانشجوي منتخب پژوهشي و از يك كارشناس پژوهشي قدرداني و تجليل شد.
دانشگاه فردوسي مشهد سومين دانشگاه تاسيس شده در ايران پس از دانشگاههاي تهران و تبريز با بيش از شش دهه قدمت هم اكنون 25 هزار دانشجو دارد كه حدود دو هزار و 500 نفر آنها در مقطع دكترا و حدود شش هزار نفر در مقطع كارشناسي ارشد و بقيه در مقطع كارشناسي مشغول تحصيل هستند.
1922/1858