به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، پانكراس غده ای است در بخش فوقانی شكم كه هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیما وارد جریان خون می شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و كربوهیدرات، وارد روده می شوند.
غذا به محض ورود به روده كوچك، توسط آنزیم های ترشح شده از پانكراس و اسید معده، هضم می شوند. آنزیم های پانكراس با وجود هضم چربی و كربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمی كنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم های ترشح شده از پانكراس است. یكی دیگر از مهمترین وظایف پانكراس، تولید انسولین است كه سبب كاهش قند خون و تولید انرژی از آن می شود.
مطالعات محققان دانشگاه ایندیانا آمریكا نشان می دهد كه مواد غذایی حاوی مقادیر بالای منیزیم، سپر مناسبی برای پانكراس در مقابل سرطان است. در صدر این مواد غذایی شكلات تیره قرار دارد. اسفناج، كلم پخته، برنج قهوه ای، موز، آووكادو، هندوانه، آجیل، تخم كدو، كنجد، تخم آفتابگردان، بادام، حبوبات و ماهی نیز حاوی مقادیر بالای منیزیم هستند.
سرطان پانكراس چهارمین سرطان كشنده در آمریكا است. تومورهای پانكراس در مقابل انواع دارو بسیار مقاوم هستند و درمان آن بسیار دشوار است. بسیاری از چهره های شناخته شده از جمله استیو جابز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند. بر اساس موسسه ملی سرطان آمریكا، در سال 2015 میلادی حدود 50 هزار نفر به این بیماری مبتلا شده اند كه پیش بینی می شود متاسفانه كمتر از پنج درصد این افراد بیش از پنج سال عمر كنند.
سرطان پانكراس در مردان شیوع بیشتری دارد. سیگار، اضافه وزن، دیابت، و سن از مهمترین عوامل بروز این بیماری هستند.
علاوه بر مواد غذایی ذكر شده، سیر، انگور قرمز، سیب زمینی، زغال اخته، گیلاس و كلم بروكلی نیز در سلامت پانكراس نقش دارند:
- سیر
سیر حاوی سولفور، فلاونوییدها و سلنیوم است كه تاثیر مثبتی روی بافت پانكراس دارند. مطالعات موسسه ملی سرطان آمریكا نشان می دهد كه استفاده منظم از سیر، خطر بروز سرطان پانكراس را 54 درصد كاهش می دهد.
- انگور قرمز
گاهی اوقات پانكراس دچار التهاب می شود كه به آن پانكراتیت می گویند. آنتی اكسیدان موجود در انگور قرمز از بروز التهاب بافت لوزالمعده جلوگیری می كند.
- سیب زمینی
سیب زمینی حاوی ویتامین های C، B و A است و سبب سلامت پانكراس می شود.
- زغال اخته و گیلاس
این دو میوه از تخریب سلول های پانكراس جلوگیری می كنند و خاصیت آنتی اكسیدانی دارند.
- كلم بروكلی
خطر ابتلا به پانكراتیت را كاهش می دهد.
نتایج این تحقیقات در نشریه British Journal of Cancer منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - مطالعات جدید نشان می دهد، مواد غذایی حاوی منیزیم احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده (پانكراس) را كاهش می دهد.در صدر این مواد غذایی شكلات تیره قرار دارد.