به گزارش خبرنگار ایرنا طرح این انتظارات و دغدغه ها نشان از وجود مسائل و مشكلات زیاد در مجموعه شهرداری و همچنین شهر سنندج دارد كه شهردار باید با اذعان به این مشكلات با برنامه و تعامل بتواند در جهت رفع آن تلاش كند.
در جلسه بررسی برنامه گزینه های پیشنهادی شهرداری، اعضای شورای اسلامی به روشنی مسایل و مشكلات شهر و مجموعه شهرداری را مطرح كردند و معتمدان دعوت شده به این جلسات نیز انتظارات مردم از یك شهردار را بیان كردند.
اعضای شورای اسلامی شهر سنندج در این جلسات معتقد بودند شهرداری با مشكل جدی كمبود اعتبارات روبرو است و برای پرداخت حقوق كاركنان خود در پایان سال با مشكل مواجه است و شهردار باید بتواند در این زمان كم اعتبارات مورد نیاز را جذب كند.
تاكید دیگر اعضای شورا بر برنامه شهردار منتخب برای نواحی منفصل شهری بود كه اذعان می كردند این نواحی از ابتدایی ترین زیرساخت ها برخوردار نیستند و اعتبارات كلانی برای ایجاد این زیرساخت ها لازم است كه شهرداری سنندج فاقد این اعتبارات است.
روستاهای نایسر، حسن آباد و ننله در سال 90 به شهر سنندج ملحق شدند و بر اساس تصویب هیات دولت وقت، شهرداری مكلف به خدمات رسانی به این نقاط شد اما اكنون شهرداری سنندج از اعتبار كافی برای ارائه خدمات به این نواحی برخوردار نیست.
ساماندهی بافت فرسوده، اجرای طرح پسماند، ساماندهی صنوف مزاحم و آلاینده، ترافیك، حوزه فرهنگی و اجتماعی دیگر دغدغه اعضای شورا بود كه به نمایندگی از مردم از گزینه های پیشنهادی شهرداری پرسیدند.
مهمترین دغدغه ای كه بسیاری از اعضای شورا در این جلسات مطرح می كردند بحث بدهی ها و مطالبات شهرداری بود، شهرداری سنندج به گفته آنها هم بدهكار است و هم طلبكار و باید شهردار جدید بتواند مطالبات را وصول و بدهی ها را بپردازد.
ایجاد تغییرات در ساختار شهرداری از دیگر انتظارات اعضای شورا از گزینه های شهرداری بود آنها معتقدند جذب نیرو در شهرداری تابع هیچ قانون و مقرراتی نیست و اكنون شهرداری با مازاد نیرو روبرو است.
اعضای شورا می گویند افرادی به واسطه پارتی و سفارش استخدام شده اند كه مدرك دانشگاهی آنها هیچ سنخیتی با فعالیت در شهرداری ندارد آنها به استخدام نیروهایی با مدرك كودك یاری، ادبیات فارسی، زنبورداری و روانشناسی نام بردند كه در شهرداری مشغول به كار شده اند و با اعتراض و انتقاد از این شیوه جذب نیرو، معتقد بودند كه شهردار جدید باید در برابر هرگونه جذب سفارشی نیرو مقاومت كند.
وجود پروژه های عمرانی نیمه تمام و نبود بودجه برای اتمام آن از دیگر مواردی بود كه از سوی اعضای شورا مطرح می شد كه اكنون به یكی از دغدغه های اصلی شهروندان سنندجی تبدیل شده است.
نبود درآمد ثابت و پایدار در شهرداری سنندج و اتكای صرف به عوارض ساخت و ساز دیگر موارد مطرح شده در جلسات بررسی برنامه گزینه های شهرداری بود، نبود درآمد پایدار منجر به كاهش درآمدها و نوسان آن در طول سال شده است.
جلوگیری از ساخت و سازهای بی رویه نیز در این جلسه ها چندین بار مطرح شد و اعضای شورا معتقد بودند بر اثر رانت شكل گرفته در شهرداری سنندج، در بیشتر مناطق شهر و مناطق منفصل شهری به صورت غیرمجاز ساخت و ساز می شود و شهرداری از این محل منتفع نمی شود و این مناطق در آینده به مشكل بزرگی برای خدمات رسانی شهرداری تبدیل خواهند شد.
اعضای شورای شهر سنندج معتقدند مطالعات بسیاری از پروژه های شهری از سوی شهرداری در سنندج آماده شده و شهرداری باید بتواند با جذب اعتبارات مورد نیاز، این پروژه ها را اجرایی كند.
ارتقای رتبه شهرداری سنندج به منظور افزایش میزان اعتبارات و ارتقای چارت اداری و افزایش تعداد پرسنل، راه اندازی و فعال كردن مركز مطالعات شهرداری، بازسازی و نوسازی سیستم حمل و نقل شهری و افزایش میزان فضای سبز شهر و جلوگیری از تغییر كاربری این فضاها نیز از انتظارات معتمدان حاضر در جلسه های بررسی برنامه های گزینه های شهرداری بود.
معتمدان حاضر دراین جلسه از اعضای شورای شهر خواستند شهردار را با اكثریت آرا و با قاطعیت انتخاب كنند و او را مورد حمایت قرار دهند تا بتواند برنامه های خود را اجرا كند.
این افراد همچنین بر این باور بودند كه زمان آن رسیده شهردار جدید با تلاش و پیگیری، مسوولان را در جهت ایجاد مدیریت واحد شهری در سنندج متقاعد كند اگرچه كاری سخت و زمان بر است.
معتمدان حاضر در این جلسه ها از كردستان به عنوان استانی فرهنگی و سنندج را شهر ادب، فرهنگ و هنر می دانستند و معتقد بودند كه در سنندج، شهرداری باید بیشتر به فكر حوزه فرهنگ و هنر باشد و سرای محله و فرهنگسرا در شهر ایجاد كند.
نبود مراكز تفریحی در سنندج از دیگر مواردی بود كه در جلسه های بررسی گزینه های شهرداری سنندج از سوی اعضای شورا و معتمدان مطرح می شد و از شهردار جدید انتظار ایجاد مراكز تفریحی را داشتند و معتقد بودند مردم این شهر اكنون مكان مناسب برای گذراندن اوقات فراغت و تفریح ندارند.
به درازا كشیده شدن رونداحداث تونل انقلاب شهر سنندج از جمله موضوع های مشترك مطرح شده در سه جلسه بود كه از آن به عنوان یكی از پروژه های ناموفق شهرداری نام می بردند و مطرح شد كه این پروژه به دلیل طولانی شدن زمان اجرای آن هزینه های بسیاری از نظر مادی و معنوی به شهرداری تحمیل كرده است.
بدهی حدود 300میلیارد ریالی شهرداری به پیمانكاران از مهمترین مواردی بود كه از سوی اعضای شورا مطرح شد و معتقد بودند شهردار جدید باید بتواند این بدهی ها را بپردازد و از سوی دیگر مطالبات نزدیك به 400میلیارد ریالی شهرداری سنندج همزمان با این موضوع در این جلسه ها مطرح می شد. شهرداری در كنار بدهی به پیمانكاران، مطالباتی نیز نزد ادارات و سازمان ها و نهادهای دولتی و مردم دارد كه انتظار داشتند شهردار جدید بتواند برای وصول این مطالبات تلاش كند.
نبود یك واحد حقوقی فعال در شهرداری سنندج به گفته اعضای شورا منجر به محكوم شدن شهرداری در محاكم قضایی شده و این موضوع هزینه های زیاد مالی به شهرداری تحمیل كرده و از شهردار جدید انتظار می رود كه واحد حقوقی را فعال و از نیروهای فعال و توانمند استفاده كند كه بتواند از حق و حقوق شهرداری دفاع نماید.
انتخاب مدیران شهرداری نیز مورد سوال اعضای شورا بود آنها بر این باور بودند كه در انتخاب مدیران باید معیار علمی و براساس شایسته سالاری باشد اما اكنون در شهرداری معیار سفارش است و شهردار جدید باید این روال را تغییر دهد.
سد معبر و دستفروشی در سنندج نیز مورد اعتراض و انتقاد اعضای شورا و معتمدان در این جلسه ها قرار گرفت و این افراد معتقد بودند دستفروشان در سنندج باید ساماندهی شوند و مانع از تردد عابران پیاده نشوند.
**گزینه های پیشنهادی شهرداری
اعضای شورای اسلامی شهر سنندج اردوان نوسودی، فرزین رحیمی، حشمت الله صیدی و منوچهر فخری را پس از رای گیری از میان حدود 15 گزینه پیشنهادی برای ارائه برنامه های خود در صحن شورا انتخاب كردند كه غیر از نوسودی سه گزینه دیگر برنامه های خود را ارائه دادند.
اعضای شورای اسلامی شهر سنندج پس از استیضاح و بركناری كامیاب شادمان در 24 آذر امسال و انتخاب لقمان حیدری به عنوان سرپرست شهرداری، از ششم دی با دعوت از گزینه های پیشنهادی پست شهرداری، تلاش خود را برای انتخاب شهردار جدید آغاز كردند.
1904/3033
گزارش از فرزاد نویدی
راه دشوار شهردار جدید سنندج، تلنبار مشكلات و سیل انتظارات و توقعات
۱۲ دی ۱۳۹۴، ۹:۲۶
کد خبر:
81902719
سنندج- ایرنا- در جریان برگزاری سه جلسه ارائه برنامه های گزینه پیشنهادی شهرداری سنندج كه با حضور معتمدان، خبرنگاران و اعضای شورای اسلامی برگزار شد، انتظارات از یك شهردار به روشنی بیان شد و به گزینه های پیشنهادی نیز یادآوری گردید كه با مجموعه ای با مشكلات زیاد و پیچیده روبرو است.