علیرضا عامری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا كسری كنونی مخازن زیرزمینی آب را در خراسان رضوی یك میلیارد و 100 میلیون مترمكعب در سال اعلام و بیان كرد: ادامه این روند تهدید نابودی سفره های آبهای زیرزمینی را در بردارد.
وی افزود: 800 میلیون مترمكعب آب از این میزان از چاههای مجاز دارای پروانه و 200 میلیون مترمكعب از طریق چاههای غیرمجاز و فاقد پروانه برداشت می شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شركت آب منطقه ای خراسان رضوی
ادامه داد: تاكنون 97 درصد چاههای كشاورزی برقی در سطح این استان به كنتورهای هوشمند مجهز شده اند لذا خراسان رضوی از این لحاظ در سطح كشور پیشتاز است.
وی میزان هوشمندسازی كنتورهای هوشمند در سطح كشور را كمتر از 20 درصد عنوان و بیان كرد: طرح هوشمندسازی چاههای كشاورزی در خراسان رضوی از سال 1389 آغاز شد اما روند هوشمندسازی چاهها امسال شتاب گرفت.
عامری گفت: با نصب كنتورهای هوشمند اگر آب بیشتر از حد مجاز و تعریف شده برداشت شود برق چاه قطع می شود لذا مصرف توسط كشاورز باید مدیریت گردد.
وی تعداد چاههای كشاورزی در خراسان رضوی را 10 هزار حلقه ذكر و بیان كرد: هشت هزار و 800 حلقه از این چاهها برقی و بقیه دستی است كه تاكنون هشت هزار و 300 حلقه چاه برقی مجهز به كنتور هوشمند شده اند.
معاون حفاظت و بهره برداری شركت آب منطقه ای خراسان رضوی
افزود: سه درصد باقی مانده مربوط به چاههایی است كه با مشكلاتی مانند متروكه بودن و یا مساله مالكیتی مواجه هستند.
وی همچنین شمار چاههای غیرمجاز را در خراسان رضوی هشت هزار حلقه چاه عنوان كرد كه از این تعداد 250 حلقه عمیق و مابقی نیمه عمیق و دستی است.
خراسان رضوی با كسری آبهای زیرزمینی به میزان یك میلیارد و 200 میلیون متر مكعب در سال روبرو است.
3027/1858
مشهد- ایرنا- معاون حفاظت و بهره برداری شركت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: طبق بررسیهای انجام شده 80 درصد اضافه برداشت آب در این استان ناشی از فعالیت چاههای كشاورزی مجاز و دارای پروانه بوده است.