محمد علایی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: انسداد چاههای غیر مجاز در این استان و میزان آب صرفهجویی شده از این طریق طی هفت سال گذشته رشد چشمگیر داشته بطوریکه از سال ۱۳۹۲ تاکنون عملیات انسداد ۱۱ هزار و ۸۰۰ چاه غیر مجاز در خراسان رضوی انجام شده و طی این مدت ۲۴۰ میلیون متر مکعب آب از این طریق صرفهجویی شده است.
وی تعداد کنونی چاههای غیر مجاز کشاورزی در این استان را پنج هزار و ۷۵۰ چاه برشمرد و ادامه داد: طبق برنامهریزیهای انجام شده در اجرای طرح تعادل بخشی آبهای زیرزمینی استان، عملیات انسداد همه این چاهها دنبال میشود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: امسال انسداد ۲ هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان برنامهریزی شده که تاکنون حدود ۳۸۰ حلقه از آنها مسدود گردیده است.
وی تعداد چاههای مجاز استان خراسان رضوی را ۱۶ هزار و ۵۰۰ حلقه عنوان کرد و افزود: ۱۰ هزار و ۱۰۰ حلقه از این چاهها در بخش کشاورزی و بقیه در بخش شرب، صنعت و خدمات حفر شدهاند.
علایی با بیان اینکه استان خراسان رضوی در نصب کنتور هوشمند در چاههای کشاورزی با هدف کنترل منابع آب در کشور پیشگام است ادامه داد: هماکنون ۹۵ درصد چاههای برقی کشاورزی استان که تعداد آنها هشت هزار و ۵۰۰ حلقه است به کنتور هوشمند مجهز هستند.
وی گفت: نصب کنتورهای هوشمند در چاههای غیر کشاورزی استان نیز حدود ۲۰ درصد از کل این چاهها را شامل میشود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی افزود: این استان یکی از بحرانیترین منابع آبهای زیرزمینی کشور را دارد به طوریکه کسری منابع آبهای زیرزمینی آن تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب و افت یک متری سطح آبهای زیر زمینی رسیده است.
وی ادامه داد: با اقداماتی مانند طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی، مقابله با چاههای غیر مجاز، جلوگیری از اضافه برداشتها، نصب کنتورهای هوشمند و طرح سازگاری با کم آبی، کسری منابع زیرزمینی در استان خراسان رضوی طی سالهای اخیر کمی بهبود یافته است.
حفاظت و تامین منابع آب وظیفه شرکتهای آب منطقهای در هر استان است که عملکرد این شرکتها در دو واحد ساخت و ساز و توسعه تاسیسات آب تعریف میشود.
نظر شما