به گزارش ايرنا، اصغر ضرابي روز پنجشنبه در دومين نشست هم انديشي ايده پردازي 'اصفهان؛ شهر جهاني خلاق' در كتابخانه مركزي شهرداري اصفهان در تعريف برنامه ريزي گفت: برنامه ريزي حركتي منظم و خلاق براي تحولات آينده مناطق شهري است و هدف از برنامه ريزي شهري ايجاد رفاه، راحتي، عدالت، سلامتي و كارآيي براي مردم و محيطي جذاب براي نسل امروز و فردا است.
وي همچنين قدرت به كارگيري تصورات انساني براي توليد يا به كارگيري ايده هاي جديد براي ساختن آينده را خلاقيت بيان كرد و افزود: شهرهاي خلاق مكان هايي هستند كه نخبگان و سرمايه ها را جذب و ايجاد اشتغال مي كنند و نيز راهكارهايي نو براي حل مشكلات شهري مانند جرائم و ازدحام ترافيكي ارائه مي كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان تصريح كرد: يك شهر خلاق پويا و نوآوراست و داراي تبادل فرهنگي و اقتصادي پوياست كه از تجربيات جهاني در عرصه هاي مختلف استفاده مي كند.
ضرابي با اشاره به اينكه پروفسور فراي اصفهان را يك گالري شهر خلاق اسلامي بيان كرد گفت: بازار، مسجد جامع، محله مسكوني، ارگ، قبرستان و حمام هاي قديمي از ويژگي هاي شهرهاي سنتي اسلامي است.
وي به ويژگي هاي شهرهاي بسته و باز اشاره و اظهار كرد: در شهرهاي بسته همه چيز براساس قاعده و به زيبايي طراحي شده و حتي پشت بام ها نيز از سطح بالا زيبا به نظر مي رسد و شهرهاي باز نيز ويژگي هاي مشتركي با شهرهاي بسته دارد در واقع در شهرهاي باز ويژگي هاي شهرهاي بسته كنار گذاشته نشده بلكه به آن توجه شده است.
وي توجه به ارتباط با مردم، خدا و طبيعت را از مظاهر شهرهاي سنتي اسلامي دانست و گفت: آزادي مذاهب و زندگي مسالمت آميز اديان مختلف در كنار يكديگر از جمله ويژگي هاي اين شهرهاست.
استاد برنامه ريزي شهري افزود: شهر اصفهان داراي خلاقيت هاي بسياري در زمينه معماري منظر شهري، باغ شهر، بافت شهري، باغ پرندگان، طراحي ساختمان، نورپردازي، صوت، مراكز تجاري بازار، هنر و خدمات عمومي است.
** شهر خلاق نيازمند افراد دانش محور است
دكتراي برنامه ريزي شهري و پژوهشگر برگزيده استان اصفهان در سال جاري نيز در اين هم انديشي گفت: شهرهاي خلاق نيازمند افرادي دانش محور هستند و اين خلاقيت افرادي كه در يك شهر زندگي و يا آن را مديريت مي كنند تعيين كننده ميزان موفقيت و توسعه آن شهر خواهد بود.
فرياد پرهيز ادامه داد: يك شهر خلاق بايستي در زمينه هاي مديريتي، اجتماعي، مدني، فرهنگي و هنري نوآوري داشته باشد و زيرساخت هاي اجتماعي و سرمايه هاي هاي انساني توسعه يابد.
وي با بيان اينكه مردم ، بنگاه هاي اقتصادي، فضاهاي موجود، چشم اندازها، پيوندها و ارتباطات از اركان شهر خلاق است افزود: بنگاه هاي اقتصادي بايد به تجاري سازي ايده هاي خلاقانه بپردازند، پيوندها و ارتباطات مختلف از طريق سازمان هايي كه در زمينه خلاقيت و نوآوري ماموريت دارند ايجاد شود و پيشرفت گردشگري، سرمايه گذاري و صادرات را به دنبال داشته باشد.
وي با بيان اينكه مردم ، بنگاه هاي اقتصادي، فضاهاي موجود، چشم اندازها، پيوندها و ارتباطات از اركان شهر خلاق است افزود: بنگاه هاي اقتصادي بايد به تجاري سازي ايده هاي خلاقانه بپردازند، پيوندها و ارتباطات مختلف از طريق سازمان هايي كه در زمينه خلاقيت و نوآوري ماموريت دارند ايجاد شود و پيشرفت گردشگري، سرمايه گذاري و صادرات را به دنبال داشته باشد.
وي در بيان مزاياي سازماني، اقتصادي، محيطي، كالبدي، فرهنگي و اجتماعي تصريح كرد: ايجاد شغل هاي با حقوق بالا، نوسازي صنايع دستي، ارتقاي سرمايه گذاري، ارتباط مستمر بين دانشگاه ها، ايجاد اقتصاد پايدارتر، مشاركت گسترده تر اجتماع، پيشرو در مشاركت در حوزه ديجيتالي، خدمات آموزشي بهتر، قابليت دسترسي شهروندان به دانش و فرصت هاي گسترده تر به اشتراك گذاري ثروت از طريق سرمايه گذاري از جمله مزاياي شهرهاي خلاق است.
دومين هم انديشي ايده پردازي 'اصفهان، شهرجهاني خلاق' از سوي مركز خلاقيت و نوآوري شهرداري اصفهان در سالن اجتماعات كتابخانه مركزي اصفهان با حضور اساتيد برنامه ريزي شهري و مسوولان و شهروندان شهر خلاق اصفهان برگزار شد.
پ/7135/ 6022
اصفهان- ايرنا- استاد برنامه ريزي شهري و عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان نوآوري، رفاه، آسايش، سلامت، زيبايي و امنيت را از جمله اهداف شهر خلاق دانست و گفت: شهر خلاق بايستي شهري دانش محور و پايدار باشد يعني عدالت اجتماعي، رفاه و حفاظت از محيط زيست در آن مشهود باشد.