به گزارش ايرنا، آيت الله ابوالقاسم عليدوست روز يكشنبه در نشست خبري همايش فقه هنر،با اشاره به انواع رشته هاي هنري افزود: هنگامي كه پديده هنر به اين گستردگي با زندگي همه انسان ها پيوند مي خورد؛ در جامعه متدين پرسش هايي در رابطه با هنر پيش مي آيد كه آيا شرعيت به آن اجازه مي دهد و در محيط شرعي حلال است يا خير، و طيف عظيمي از متديان دنبال هنر اما هنر حلال هستند.
دبيرعلمي همايش فقه هنر اظهار داشت:پس از پيروزي انقلاب اسلامي از نظر شناسايي احكام هنري به صورت كجدار و مريز برخورد كرديم، يعني يك حركت نهادينه، روشن و با آغازي تعريف شده و انجامي به نتيجه رسيده، نداشته ايم.
وي با بيان اينكه برخي مسائل و بحث هاي علمي موجب شد كه عده اي از صاحبان دغدغه در حوزه به اين فكر بيفتند كه حركتي در اين زمينه آغاز كرده و به نتيجه برسانند، تاكيد كرد: همايش فقه هنر شروع خوبي است تا در خدمت ديگر بزرگان اين آغاز را به نتيجه برسانيم.
عليدوست ، گستره شريعت و هنر را يكي از مدخل هاي اين همايش برشمرد و گفت: ويژگي اين مدخل اين است، آيا هنر حوزه اي است كه دين بايد وارد شود يا هنر مانند برخي از شاخص ها و مديريت ها از گستره شريعت، يعني دين خارج است.
وي گفت: مدخل ديگر آثار هنري شريعت بنياد و تاريخ و تمدن اسلامي است كه پژوهشگر در اين مدخل به دنبال آن است كه مشاهده كند، در تاريخ و تمدن اسلامي چه آثار هنري بر اساس شريعت وجود دارد و به دنبال اين هستيم كه ببينيم نقاشي، معماري، خط و تهذيب و ده ها اثر ديگر چه تاثيري در شريعت داشته است و شريعت در آنان چه تاثيري دارد.
وي همچنين اظهار داشت: برخي اوقات به رسانه ملي و يا سينما گفته مي شود شرع را رعايت كنند، آنان در پاسخ بيان مي كنند اگر مشروعيت را رعايت نمايند، مخاطبان به رسانه هاي بيگانه جذب مي شوند و ما به دنبال اين هستيم بگوييم حاكميت چه اندازه مي تواند مميزي ايجاد كند و مانع پخش يك اثر هنري شود.
عليدوست ، آزادي بيان و هنر را از محورهاي ديگر اين همايش نام برد و اظهار كرد: به دنبال اين هستيم پاسخ دهيم كه هنر تا چه اندازه مي تواند در حريم اشخاص وارد شود، محدوده آزادي هنرمند در ارتباط با حريم اشخاص، اصناف و محدوده آزادي هنرمند نسبت به كارگزاران حكومت اسلامي چه اندازه است.
همايش ملي فقه هنر چهارشنبه هفته جاري با سخنراني آيت الله محمد جواد فاضل لنكراني رئيس مركز فقهي ائمه اطهار(ع)، آيت الله ابوالقاسم عليدوست عضو جامعه مدرسين ، حجت الاسلام والمسلمين علي اكبر رشاد رييس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي و نيز شركت استادان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه در سالن همايش هاي بين المللي غدير قم واقع در خيابان معلم برگزار مي شود.
علاقه مندان براي كسب اطلاعات بيشتر درباره همايش فقه هنر مي توانند به پايگاه اينترنتي آن به نشاني http://feqhehonar.isoa.ir مراجعه كنند و يا در قم با تلفن 37838693 با پيش شماره 025 تماس بگيرند. ك/3
7406/ 6133/
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم:
زندگي انسان به هنر پيوند خورده است
۲۰ دی ۱۳۹۴، ۱۹:۵۸
کد خبر:
81915302
قم-ايرنا- عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: انسان نمي تواند نسبت به هنر بي تفاوت باشد،زندگي انسان به هنر پيوند خورده است.