به گزارش گروه علمی ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، درحالیكه این مطالعه یك رابطه علت و معلولی را میان مصرف سیب زمینی و دیابت مشخص نمی كند اما پزشكان نتایج این مطالعه تاكیدی بر لزوم حفظ یك رژیم غذایی متعادل برای زنان باردار عنوان می كنند.
این مطالعه كه توسط موسسه ملی بهداشت یكی از مهمترین مراكز تحقیقات پزشكی جهان انجام شده است، از اولین مطالعاتی است كه محور توجه آن بر اثرات سیب زمینی در دوران بارداری تمركز دارد.
دیابت دوران بارداری با مصرف خواركی هایی با شاخص قند خون بالا و توانایی برای افزایش سطح قند خون ارتباط دارد.
طبق مراكز كنترل و پیشگیری از بیماری ها ،حدود 9.2 درصد از زنان باردار به این وضعیت مبتلا می شوند كه اغلب در هفته 24 بارداری مشخص می شود.
دكتر كویلین ژانگ محقق ارشد در موسسه ملی بهداشت كودكان و تكامل انسان می گوید: هر چه میزان مصرف سیب زمینی در زنان بیشتر باشد خطر ابتلای آنها به دیابت دوران بارداری، افزایش می یابد.
دراین مطالعه كه در مجله British Medical Journal منتشر شده است، محققان سوابق بهداشتی 15 هزار و 632 زن را كه در فاصله زمانی سال های 1991 و 2001 در یك مطالعه شركت كرده بودند، بررسی كردند این زنان قبل از بارداری دیابت نداشتند و به بیماری های مزمن دیگر مبتلا نبودند.
این زنان هر چهار سال در مورد میزان مصرف سیب زمینی و سایر خوراكی ها مورد ارزیابی قرار گرفتند.
درطول این پیگیری 10 ساله، 854 مورد دیابت بارداری در 21 هزار و 693 مورد بارداری در میان این زنان مشخص شد.
محققان بعد از در نظر گرفتن عوامل دیگری نظیر سن، تعداد بارداری، وزن و رژیم غذایی متوجه شدند، زنانی كه دو تا چهار بار در هفته 3.5 اونس (99.22 گرم) سیب زمینی مصرف می كردند، خطر ابتلای آنها به دیابت دوران بارداری 27 درصد افزایش داشت.
این در حالی است كه این خطر در زنانی كه بیش از پنج وعده سیب زمینی مصرف می كردند ، 50 درصد بود.
اما این خطر در زنانی كه مصرف دو وعده سیب زمینی را در هفته با مصرف سایر سبزیجات، حبوبات و یا مواد غذایی با غلات كامل جایگرین كرده بودند به 9 تا 12 درصد می رسید.
با این حال دكتر ایمیلی بورنز محقق دیابت در انگلیس می گوید: این مطالعه مشخص نكرده است كه مصرف سیب زمینی قبل از بارداری خطر ابتلا به دیابت بارداری را در زنان افزایش می دهد اما بر ارتباط بالقوه میان این دو موضوع تاكید می كند.
با این وجود محققان با اشاره به این كه نتایج این مطالعه نیازمند بررسی های بیشتر است، می گویند: آنچه می دانیم این است كه زنان با مدیریت وزن خود از طریق مصرف یك رژیم غذایی سالم و متعادل می توانند خطر ابتلا خود را به دیابت دوران بارداری كاهش دهند.
علمی**2038**1724
تهران- ایرنا- طبق نتایج یك مطالعه جدید، زنانی كه سیب زمینی را پنج بار درهفته به صورت های مختلف كبابی، آب پز، له شد و یا سرخ شده مصرف می كنند، با افزایش خطر 50 درصدی ابتلا به دیابت در دوران بارداری روبرو هستند.