۲۹ دی ۱۳۹۴، ۹:۱۱
کد خبر: 81926558
T T
۰ نفر
شهدای هنرمند، مصلحان جامعه بودند

تهران- ایرنا- نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شهدای هنرمند مصلحان جامعه بودند و نگرانی از وضعیت موجود در جامعه آنان را به سوی مسیر شهادت روانه كرد.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت‌الاسلام حسن ابوترابی‌فرد در بخش فیلم و سینمای كنگره 2000 شهید هنرمند با عنوان كنگره «جاودانه های نور و تصویر» در سالن كوثر سازمان صدا و سیما، افزود: در تبیین معنای واقعی هنرمند دیدگاه های متفاوت و گوناگونی مطرح شده است، اما شهید آوینی در تعریف انسان هنرمند كه در فراز قرآن و آموزه های دینی باشد، می گوید هنرمند انسانی است كه در مسیر فطرت برای فهم معارف و آموزه های حیات بخش دین قدم برداشته است.
وی اظهار كرد: به عبارت دیگر، هنرمند، انسان فرهیخته ای است كه خویشتن را به آموزه های انسان ساز قرآن و اهل بیت(ع) آراسته كرده است.
ابوترابی ادامه داد: این تعریف شامل مردان و زنانی است كه از این قدرت و توان برخوردارند كه معارف حیات بخش دین را فهم كرده و خویشتن را به آن آراسته كنند. هنرمند به معنای واقعی انسان هوشمند و متفكری است كه از چنین ظرفیت بالایی برخوردار باشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی سپس به ویژگی دوم انسان هنرمند پرداخت و اظهار كرد: هنرمند واقعی آنچه را كه یافته و با آن آراسته شده در معرض فهم دیگران قرار می دهد؛ چنین انسانی از توان بالای خویش در خلق یك اثر برای انتقال آموزه های انسان ساز بهره می گیرد و آثار او راه فهم درست دین را ارائه می دهد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد افزود: شهدای هنرمند كسانی بودند كه در حوزه فیلم و سینما قدم های ماندگاری برداشتند و در سایه معرفت دینی و ایمان به خدا حركتی را آغاز كرده و آن را تداوم بخشیدند؛ معرفتی كه پشتوانه دستیابی به مقام شهادت بود.
وی یكی از بركات ارزشمند كنگره 2 هزار شهید هنرمند را شناساندن و معرفی چهره های شایسته و فرزانه دانست و مهمترین وظیفه هر هنرمند هوشمندی را اینگونه اعلام كرد كه در مسیر تربیت خویش به آراسته كردن خود با ایمان و عمل صالح قدم بردارد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به تربیت و منشی كه شهید آوینی از آن برخوردار بود، تصریح كرد: شهید آوینی اصلاح شده بود؛ شهدا ابتدا خود را اصلاح كردند و سپس به یك مصلح تبدیل شدند؛ زیرا نمی شود كه انسان اصلاح نشده و از تعلقات دنیا رها نشده باشد، از طرفی هم بتواند همچون یك فرد مصلح عمل كند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان كرد: پیام هنرمندان شهید این است كه خود را اصلاح كنید. هنرمندان مؤمن و هوشمند برای اصلاح خویش تلاش می كنند و ظرفیت خود را در جامعه به كار می گیرند. شهدای هنرمند مصلحان جامعه بودند و نگرانی از وضعیت موجود در جامعه آنان را به سوی مسیر شهادت روانه كرد.
وی تصریح كرد: 2000 شهید هنرمند با الهام از آموزه های اسلام به قله های عظیمی دست پیدا كردند و با خلق آثاری ارزشمند گام های بلندی برداشتند.

** شهادت بالاترین هنر آدمی است
محمود عاطفی، رئیس سازمان بسیج هنرمندان صدا و سیما و رییس كنگره شهدای فیلم و سینما (جاودانه های نور و تصویر) نیز در این مراسم با تبریك به مناسبت میلاد امام حسن عسكری (ع) گفت: شهادت بالاترین هنر آدمی است؛ چرا كه برترین سرمایه دنیایی خویش را نثار آرمان هایش می‌سازد.
وی ادامه داد: نخستین همت شهیدان این است كه برای بشریت قیام كردند؛ هنگامی كه با نام شهدا مواجه می شویم یقین داریم كه پذیرش شهادت با اراده و از سر آگاهی آنان بوده است و این ارزش عمل را دو چندان می‌كند.
رییس كنگره جاودانه های نور و تصویر درباره كنگره ملی 2000 شهید هنرمند اظهار كرد: این كنگره ملی بازنمایی از تلالو ستاره‌های همیشه درخشان است كه هر جویای حقیقتی می تواند راه خود را با توجه به آنان بیابد و این درست همان نیازی است كه در فضای امروز جامعه بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.
عاطفی سپس به هنرمندانی كه در شبكه‌های ماهواره‌ای فعالیت می كنند اشاره كرد و گفت: امروز برخی روشنفكران و هنرمندنمایان با دادن آدرس غلط از مفهوم ارزشمند آزادی، چنان آن را تعریف می كنند كه چیزی جز لاابالی گری از آن استنتاج نمی شود.
وی خاطرنشان كرد: بر كسی پوشیده نیست هزینه ای كه امروز در شبكه‌های معاند می شود، از ریختن خون ملت‌های مسلمان و مظلوم به دست آمده؛ حال چگونه است كه افرادی جیره خوار این شبكه‌ها می‌شوند و هنر خود را به قیمت مظلومیت ملت‌های مسلمان می‌فروشند.
رییس كنگره جاودانه های نور و تصویر، تقدیر و زنده كردن یاد شهدای هنرمند در این كنگره را استعانت از خون شهدایی دانست كه چراغ راه ما برای تحقق منشور انقلابی هستند.
وی افزود: هنری را كه در پی تجلی بخشیدن به مفهومی از آزادی است قطعا نمی‌توان در سفره حرام بیگانگان جست و جو كرد؛ امروز مقام شهدای هنرمند، مقام انسان‌هایی است كه با درك دقیق رسالت انسانی به تبیین هنر متعالی پرداخته‌اند.
عاطفی خاطرنشان كرد: هنری كه نتواند صدای مظلومیت مردم زیر ظلم را به گوش جهانیان برساند هنر نیست، بلكه توهم است. كم نداریم هنرمندانی كه با قلبی سرشار از محبت و ارزش‌های انسانی می كوشند گامی در مسیر دستیابی به سعادت انسان بردارند.
وی اهداف كنگره شهدای هنرمند را اینگونه تبیین كرد كه این كنگره در پی ارائه الگوهایی درست از سبك زندگی ملزم از فرهنگ شهادت طلبی و اهمیت تكریم خانواده شهیدان با نگاهی به فرهنگ آنان است؛ همچنین در پی الگودهی و الگوسازی است و بخشی از شاخصه‌های گفتمان انقلاب اسلامی مانند ظلم ستیزی، جنگ فقر و غنا و نبرد حق علیه باطل را روشن می سازد.

** 131 هنرمند در عرصه فیلم و سینما شناسایی شده اند
در این مراسم با اعلام اینكه تاكنون 131 شهید هنرمند در عرصه فیلم و سینما شناسایی شده اند توسط هنرمندان از خانواده 6 شهید معظم تجلیل شد؛ پیمان بزرگ زاده (گوینده رادیو)، منوچهر كریمی معیده (فیلمبردار)، محمد علی شاهمرادی (بازیگر)، حسن هادی (خبرنگار صدا و سیما)، احمد آریایی (خبرنگار صدا و سیمای اهواز) و بهروز فلاحت پور (فیلمبردار) اسامی این شهیدان بزرگوار بودند.
در ادامه بهرام پاییز نماهنگی با عنوان «اوج هنر» را برای مخاطبان اجرا كرد و پس از آن از پوستر و مجموعه پژوهش های مستند50 قسمتی «قرارگار بی قرار» رونمایی شد؛ این مجموعه به نقش سازمان صدا و سیما در هشت سال دفاع مقدس می پردازد و سال 95 روی آنتن می رود.
سپس هنرمندانی همچون ابراهیم حاتمی كیا، نرگس آبیار، حسین مهدویان، سید محمدحسن حسینی، فرج الله سلحشور و محمد داودی كه در زمینه دفاع مقدس آثاری را خلق كرده اند، با دستان خانواده شهدا مورد تقدیر قرار گرفتند؛ در این میان تنها نرگس آبیار و محمد داودی حاضر بودند.
همچنین بخشی از فیلم «پرواز در شب» اثر زنده یاد رسول ملاقلی پور كه فرج الله سلحشوردر آن به ایفای نقش پرداخته، پخش شد.
حجت الاسلام علیرضا رستگاران دبیر كنگره جاودانه های نور و تصویر (شهدای عرصه فیلم و سینما) نیز بیانیه پایانی این كنگره را قرائت كرد.
فراهنگ**9362**1569
۰ نفر