سند طرح جامع نظام بازرسي و كنترل كيفيت ساخت وساز بتني تحويل سازمان ملي استاندارد مي شود

تهران - ايرنا- رئيس مركز تحقيقات بتن اعلام كرد: سند طرح جامع نظام بازرسي و كنترل كيفيت ساخت وساز بتني در قالب استاندارد مشخصات و ويژگي هاي بتن آماده، استاندارد 6044 در قالب يكي از سندهاي هشتگانه چشم انداز 20 ساله، تحويل رئيس سازمان ملي استاندارد مي شود.

به گزارش ايرنا از مركز تحقيقات بتن، مصطفي احمدوند افزود: هجدهمين همايش سالانه موسسه بين المللي بتن شاخه ايران با موضوع بتن و زلزله، 27 و 28 بهمن ماه امسال در تهران برگزار مي شود.
به گفته وي، در اين همايش موضوع ارتقاي كيفيت ساخت و ساز بتني مبتني بر دستاوردهاي بازسازي شهر بم در دستور كار دارد.
وي افزود: لزوم استانداردسازي توليد مصالح ساختماني، بتن و ساخت و ساز بتني در كشور با رعايت استانداردها و ملزومات فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي اهميت بالايي دارد كه نقش كليدي در حفظ سرمايه هاي ملي خواهد داشت.
احمدوند يادآورشد: تبديل ساخت وساز سنتي به سيستم هاي توليد صنعتي ساختمان، امكان نظارت و استاندارد سازي را ارتقا مي بخشد و در عين حال مقوله شهرسازي را تكامل مي بخشد.
وي تاكيد كرد: گسترش شهرسازي در دوران فرا صنعتي با تمركز بر خلاقيت و هوشمندسازي در چارچوب توسعه پايدار شهرنشيني صورت مي گيرد.
اين مقام مسئول يادآورشد: گزارش مركز آمار ايران نشان مي دهد در زمستان سال گذشته براساس پروانه هاي احداث ساختمان مسكوني در تهران، حسب نوع اسكلت و مصالح عمده به كار رفته در بناي آنها، 35.3 درصد اين پروانه ها براي احداث ساختمان هاي اسكلت فلزي و 64.6 درصد براي احداث ساختمان هاي بتون آرمه بوده است؛ بنابراين رويكرد ساخت واحدهاي مسكوني به روش بتني روند رو به افزايش دارد.
احمدوند تاكيد كرد: گسترش ساختمان سازي به روش بتني، لزوم تدوين دقيق استانداردهاي روز جهاني را در اين زمينه اجتناب ناپذير ساخته و براي اين منظور تدوين طرح جامع يادشده، در دستور كار قرار گرفت.
وي يادآورشد: با تكميل شدن اين طرح در همايش ياد شده، سند مربوطه تحويل رئيس سازمان ملي استاندارد مي شود.
وي، از جمله محورهاي اصلي همايش ياد شده را «ويژگي هاي بتن آماده در توسعه ساخت و ساز بتني پايدار، فرآيند توليد و كنترل كيفيت بتن آماده به منظور ساخت وساز بتني پايدار، سيستم بازرسي واحدهاي توليدي بتن آماده براي كيفيت ساخت وساز بتني پايدار» اعلام كرد و گفت: بيش از 80 مقاله علمي و تخصصي به دبيرخانه همايش رسيده است.
بيش از 170 تيم دانشجويي از 65 دانشگاه كشور در مسابقات مربوطه در زمينه بتن، پل كاغذي و هنر بتني اين همايش حاضر مي شوند.
تجليل از چهره هاي برتر صنعت ساخت و ساز، استاد، مقاله و پروژه هاي برتر از جمله برنامه پيش بيني شده در اين همايش است.
‌اكنون، توليد سيمان به عنوان ماده اصلي توليد بتن افزايش يافته و كشور ايران با ظرفيت توليد ‌بيش از 80 ميليون تن در سال، جايگاه سوم را در جهان كسب كرده و با توجه به برنامه توسعه، توليد سيمان در كشور در سال‌هاي آتي به بيش از 120 ميليون تن در سال خواهد رسيد.
ميزان صادرات سيمان كمتر از 10 درصد سيمان توليدي است كه با قيمت كمتر از قيمت‌هاي جهاني صادر مي شود.
اجراي پروژه‌هاي ملي و استفاده روز‌افزون از بتن به عنوان پرمصرف‌ترين مصالح ساختماني در ساختمان‌ها، راه‌ها، اسكله‌ها، بنادر و انواع ابنيه، همگي بيانگر نقش بتن در توسعه كشور و اهميت آن نزد صاحبنظران و متخصصان به اين امر است.
مهمترين مزاياي بتن در دسترس بودن مصالح مصرفي، شكل‌پذيري، سازگاري مناسب با محيط زيست و عدم نياز به تكنولوژي‌هاي پيشرفته براي ساخت آن اعلام شده است.
براساس گزارش هاي منتشر شده، دانش و فن‌آوري بتن در كشورمان در سال‌هاي گذشته رشد چشمگيري داشته و در داخل و خارج كشور، جوانان ممتاز ايراني در زمينه فناوري بتن، در بين كارشناسان و متخصصان موفق، مطرح و صاحب‌نام هستند و در كشورهاي توسعه يافته متخصصان بتن ايراني از جايگاه ممتازي برخوردارند.
وزارت راه وشهرسازي به عنوان يك سياست‌ راهبردي تلاش دارد در چهار سال آينده حدود 10 درصد از روسازي‌هاي راه‌هاي كشور را به روسازي‌هاي بتني اختصاص دهد.
اقتصام ** 1559 ** 2023