به گزارش ايرنا، كارگردان و تهيه كننده فيلم اين مستند گفت: در اين فيلم 70 دقيقه اي توانمندي و نبوغ مهندسي حفاران چيره دست ايراني در طول تاريخ براي حفر قنات به همراه تبيين اهميت آن تصوير شده است.
سعيد توكلي فر افزود: نقش قنات قصبه در تامين آب در شرايط كمبود مايه حيات در مناطق كويري در اين مستند داستاني نشان داده شده است.
عليرضا ابوترابي معاون سيماي اداره كل صدا و سيماي خراسان رضوي نيز در اين مراسم گفت: با ساخت مستند قنات قصبه سعي شده ظرفيتهاي منطقه گناباد در حفر قنات و اهميت ماندگاري آن در طول تاريخ به تصوير كشيده شود.
فرماندار گناباد هم تهيه فيلم مستند فنات قصبه را اقدامي ارزشمند در معرفي قابليتهاي گردشگري و تاريخي اين شهرستان در سطح ملي و جهاني ذكر و بيان كرد: بايد از ابزار فرهنگ و هنر براي تبيين اين مزيتها بيش از پيش بهره گرفت.
محمدعلي نبي پور افزود: اقدامها براي ثبت قنات قصبه گناباد در فهرست آثار جهاني سازمان يونسكو با واكنشهاي كارشناسي و غيركارشناسي همراه بود.
وي ادامه داد: همه بايد خارج از نگاههاي غيركارشناسانه و با ديد كارشناسي دقيق از فرصت ثبت جهاني قنات قصبه به عنوان عاملي براي توسعه گناباد بهره گيريم.
سرپرست پايگاه قنات قصبه گناباد هم در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: ارسال پرونده قنات قصبه گناباد براي ثبت در فهرست آثار جهاني يونسكو از سالهاي گذشته مطرح بوده و در يك سال اخير با قوت هرچه بيشتر مورد توجه قرار گرفت.
نگار سرتيپ زاده افزود: گروه ارزياب سازمان يونسكو شهريور ماه گذشته از قنات قصبه گناباد بازديد كرد و مراحل نهايي ثبت دائمي و جهاني اين اثر تاريخي اوايل سال آينده انجام مي شود.
قنات قصبه واقع در كوي شرقي گناباد با 33 كيلومتر طول، از يك رشته اصلي و شش رشته فرعي تشكيل شده كه در مجموع 427 ميله چاه دارد كه عميقترين آنها 300 متر است.
قنات قصبه 2500 سال پيش در زمان هخامنشيان براي تامين آب شرب ايجاد شده و همچنان در تامين آب نقش آفرين است.
مركز شهرستان 85 هزار نفري گناباد در فاصله 287 كيلومتري جنوب مشهد قرار دارد.
2095/1858
گناباد- ايرنا- فيلم مستند 'قنات قصبه گناباد' در چارچوب فعاليت براي ثبت جهاني اين در سازمان يونسكو، روز پنجشنبه طي مراسمي در گناباد رونمايي شد.