به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگي ايرنا، اين كتاب ترجمه استاندارد LEED آمريكا است كه در سال 2009 تهيه شده و به دليل كمبود منابع داخلي در حوزه بازيافت ضايعات و نخاله هاي ساختماني ترجمه شده است.
اين كتاب امكان مناسبي را در اختيار پژوهشگران داخلي قرار داده است تا نيم نگاهي به وضعيت جهاني بازيافت ضايعات و نخاله هاي ساختماني داشته باشند و فرصت تدقيق و مطالعه بيشتر درباره اين موضوع را برايشان فراهم كند.
زهرا عابدي دانشيار دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات تهران، در مقدمه اين كتاب نوشته است: با توجه به ظرفيت بالاي بازيافت ضايعات ساختماني در كشور، ضرورت نگارش كتابي مرتبط با اين مهم جهت گسترش آگاهي متخصصين و دست اندركاران امر ساخت و ساز و آموزش دانشجويان در مقاطع مختلف كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري امري ضروري است.
وي ادامه مي دهد: كتاب بازيافت ضايعات و نخاله هاي ساختماني اولين گام برداشته شده در اين راستا به شمار مي رود.
كتاب بازيافت ضايعات و نخاله هاي ساختماني مشتمل بر 12 فصل به همراه پيوست واژگان است كه فصل اول به مباني و اصول بازيافت ضايعات و نخاله هاي ساختماني، فصل دوم به ابزارهاي اصلي بازيافت ضايعات و نخاله هاي ساختماني، فصل سوم به بازيافت ضايعات و نخاله هاي ساختماني ناشي از ساخت و ساز جديد، فصل چهارم به بازيافت ضايعات و نخاله هاي ساختماني ناشي از تخريب، فصل پنجم به استفاده مجدد از مواد موجود و فصل ششم به برنامه مديريت بازيافت ضايعات و نخاله هاي ساختماني مي پردازد.
در فصل هفتم نيز به ارتباط انطباق، فصل هشتم به برنامه هاي آئين نامه اي و گواهي هاي سبز ديگر، فصل نهم به مستندات انطباق، فصل دهم به مديريت ضايعات و نخاله هاي در مستندات ساخت و ساز، فصل يازدهم به فروش بازيافتي هاي محل ساخت و فصل دوازدهم منابع و پيوست ها پرداخته است.
نگارنده در مقدمه اين كتاب با بيان اينكه حجم زياد ضايعات و نخاله هاي ساختماني ناشي از اين فعاليت هاي عمراني باعث ايجاد مشكلات زيادي از جمله معضلات زيست محيطي، اقتصادي و ... شده، آورده است: با توجه به ارزش سه ميليارد دلاري ضايعات ساختماني كه هر ساله در كشور دور ريخته مي شود، مديريت مصالح ساختماني كه از مهم ترين راهكارهاي اقتصادي صنعت ساختمان در كشور است، بر كاهش ميزان ضايعات و استفاده مجدد از مصالح تأكيد دارد.
وي در ادامه مي افزايد: در ايران، بيش از 99 درصد نخاله هاي بر جاي مانده از عمليات ساخت و ساز و فعاليت هاي تخريب، فرجامي بهتر از مكان هاي دفن زباله (لندفيل ها) يا كوره هاي زباله سوز ندارند.
در سال 1391 مجوز ساخت 120 ميليون متر مربع زيربنا در كشور صادر شد.
روانشاد نيا در ادامه مقدمه اين كتاب تصريح كرده است: ظرفيت بالايي براي عمليات بازيافت در صنعت ساختمان با سوددهي بالا وجود دارد كه مي توان با الگو برداري از كشورهاي موفق ، ورود و استفاده از فناوريهاي نوين، ماشين آلات و دستگاه هاي بازيافت خارجي و توليد داخلي آنها و شناسايي فرصت هاي سرمايه گذاري، زمينه را براي ورود كارآفرينان به صنعت بازيافت فراهم كرد.
فراهنگ**1355**1027
تهران- ايرنا- كتاب ضايعات و نخاله هاي ساختماني ترجمه مهدي روانشادنيا عضو هيأت علمي دانشگاه و هيأت مديره سازمان نظام مهندسي استان تهران و ميلاد فولادي به چاپ رسيد.