به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، شیرین ابوالقاسمی افزود: در دهه های اخیر و در نتیجه افزایش جمعیت، نظام های اقتصادی و اجتماعی، روش های مدیریت، كاربری سنتی زمین و توسعه ناپایدار و نامتوازن منابع زیستی زاگرس رو به كاهش نهاده است.
وی اظهار كرد: چنانچه شیوههای كنونی استفاده از منابع طبیعی و محیط زیست تغییر داده نشود، زمانی طول نمی كشد كه بخش قابل توجهی از منابع طبیعی تخریب و بسیاری از گونه های موجود منقرض خواهند شد.
ابوالقاسمی افزود: از این رو طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مركزی به نمایندگی سازمان حفاظت محیط زیست با استفاده از ظرفیت های برنامه عمران ملل متحد (UNDP) و صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) و با مشاركت وزارت كشور، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، استانداری ها و فرمانداری های ذیربط و سازمان های دولتی و غیردولتی در سطوح ملی، استانی و محلی، اقدام به تدوین برنامه بلند مدت حفاظت و توسعه پایدار كوهستان زاگرس مركزی، در دی ماه سال جاری كرد.
وی ضمن اشاره به اینكه هدف كلان در این برنامه، توسعه پایدار و متوازن در سطح حوضه های آبخیز، به عنوان یك واحد اكولوژیك سرزمینی منسجم است، اظهار كرد: تمام ذینفعان و دست اندركاران در مدیریت منابع زیستی با رعایت ظرفیت و تحمل طبیعت، چرخه حیات و آب و جریان سازی حفظ تنوع زیستی در مدیریت و بهره برداری پایدار منابع (آب، كشاورزی، جنگلداری، مرتع داری، گردشگری و امور عشایر، تنوع زیستی) مشاركت مستقیم دارند.
مدیر طرح حفاظت از زاگرس خاطرنشان كرد: این برنامه الگویی است كه نتایج موفق و قابل اعتنای آن را می توان در تمام استان های زاگرس تعمیم داد، به طوری كه از برنامه ششم توسعه اقتصادی مورد بهره برداری در منطقه رویشی زاگرس قرار گیرد.
ابوالقاسمی ادامه داد: در این راستا و از آنجا كه توسعه پایدار و بهبود معیشت جوامع محلی، ماهیت اقتصادی اجتماعی و فرابخشی دارد، در شرایط فعلی می توان استانداری ها و سازمان مدیریت و برنامه ریزی در استان را به عنوان سازمان های فرا بخشی موثر در سطح استانی قلمداد كرد.
وی با تاكید بر لزوم تقویت همكاری های مشترك در حمایت از توسعه پایدار بین تمام ارگان های مرتبط در زاگرس مركزی، گفت: به همین منظور امروز دوشنبه با حضور معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران، تفاهم نامه همكاری فی مابین معاونین وزارت كشور، سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور و سازمان حفاظت محیط زیست و استانداران استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، فارس و كهگیلیویه و بویر احمد و فارس، در محل سازمان حفاظت محیط زیست امضاء و مبادله می شود.
مدیر طرح حفاظت از زاگرس گفت: این تفاهم نامه راهكاری است تا به واسطه آن زمینه اجرای برنامه حفاظت و توسعه پایدار زاگرس مركزی و استقرار سیستم مدیریت فرابخش كوهستان زاگرس در بلند مدت، فراهم شود.
علمی 9014**1440
تهران - ایرنا - مدیرطرح حفاظت از زاگرس گفت: تفاهم نامه حفاظت و توسعه پایدار كوهستان زاگرس مركزی امروز دوشنبه با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، معاونین سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور و وزارت كشور، استانداران چهار استان زاگرس مركزی امضاء می شود.