به گزارش ايرنا از شهرداري تهران رضا قديمي با اشاره به اينكه براساس آمارها، شهر تهران يك ميليون و 400 هزار موش داشت تصريح كرد: جلوي افزايش و تكثير موش ها گرفته شده است و در صورتي كه اين اتفاق نمي افتاد آمار موش هاي شهر تهران در حال حاضر به 3 ميليون مي رسيد.
وي با بيان اينكه طي 2 سال گذشته موضوع كنترل جانوران مضر شهري به شركت ساماندهي صنايع و مشاغل محول شده است، تصريح كرد: در اين مدت آموزش و به روز شدن تجهيزات در دستور كار بود.
وي با پرداختن به استفاده از روش هاي تلفيقي در مبارزه با موش ها افزود: آموزش اصناف زباله ساز همانند فست فودها كه عمده آنها در خيابان هاي ستارخان و وليعصر بودند، انجام گرفته زيرا بيشترين ميزان موش را در محدوده اين خيابان ها داشتيم.
وي افزود: مغازه داران اين خيابان ها باقي مانده موادغذايي خود را به جاي مخازن در جوي آب ها رها مي كردند.
به گفته وي با ارائه بروشور و تله چسبي، آموزش 300 نيرو، استفاده از سموم با تاييديه استانداردهاي بين المللي كه براي شهروندان و فضاي سبز ضرري نداشته باشد و در زنجيره غذايي ساير موجودات نيز قرار نمي گيرند، به مبارزه با اين جانور موذي پرداختيم.
اندازه گيري آمار موش ها با استفاده از روش 'كپچر دي كپچر'
مديرعامل شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر تهران در خصوص استفاده از برخي تجهيزات در سال 95 براي انسداد منافذ و عدم آسيب به ريشه درختان گفت: از اول فروردين ماه سال آينده بعد از گذشت يكسال آزمايش اين كار انجام مي شود.
وي با بيان اينكه براساس قضاوت شهروندان در حال حاضر تعداد موش هاي شهر تهران بسيار كم شده به گونه اي كه ديگر ديده نمي شوند، تصريح كرد: ما منكر وجود موش در شهر تهران نيستيم اما اگر موش ها به طور كلي نابود شوند، به اكوسيستم و طبيعت ضربه زده ايم.
وي افزود: در حال حاضر اگر شهروندي در خصوص موش در منطقه اي از تهران با سامانه 1888 و 137 تماس گيرد، بعد از يك هفته ديگر در آن محل اثري از موش نخواهد بود.
قديمي در خصوص طريقه آمارگيري موش هاي شهر تهران خاطر نشان كرد: اين كار به روش 'كپچر دي كپچر' انجام مي شود كه براساس اين روش كلوني موش ها را شناسايي كرده و آنها را زنده گيري و علامت گذاري كرده و دوباره رها مي كنيم و در نهايت از فرايند موش هاي علامت گذاري شده، استفاده مي كنيم.
زنده گيري سگ از شكار آن سخت تر است
مديرعامل شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهرداري تهران با بيان اينكه در بحث سگ هاي ولگرد فرايندها را تغيير داده ايم، افزود: از كشتن سگ ها به زنده گيري و از زنده گيري به عقيم سازي رسيده ايم و طي يكسال گذشته 30 نفر را در اين زمينه تحت آموزش قرار داده ايم.
قديمي با تاكيد بر اينكه زنده گيري سگ از شكار آنها سخت تر است، خاطر نشان كرد: افراد آموزش ديده از ساعت 3 تا 8 صبح به زنده گيري سگ ها مشغول هستند.
قديمي با اشاره به اينكه سازمان هاي مردم نهاد نبايد به دنبال هياهوهاي پوچ باشند، افزود: اين سازمان ها بايد به دنبال آموزش هاي شهروندي بوده تا اگر شهروندي قصد نگهداري از يك سگ را دارد مطالعه كند زيرا عدم آگاهي از نگهداري حيوان هاي خانگي باعث بروز مشكل و سگ ولگرد در شهر تهران مي شود.
مديرعامل شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهرداري تهران با بيان اينكه 40 درصد سگ هاي ولگرد پايتخت سگ هاي نژاددار هستند، خاطرنشان كرد: شهروندان بعد از خريداري اين سگ ها قادر به نگهداري آنان نبوده و در نهايت آنها را در كنار بوستان ها رها مي كنند.
قديمي با بيان اينكه زنده گيري سگ در شهر تهران كه دستورالعمل وزارت كشور بوده است، تصريح كرد: تنها شهرداري تهران تاكنون اين دستورالعمل را اجرايي كرده است. همچنين تفنگ هاي زنده گيري توليد كشور است و سگ ها بعد از زنده گيري در محل قرنطينه سورت شده و مورد معاينه دامپزشكي قرار مي گيرند.
تهرام/7561//1348
تهران - ايرنا - مديرعامل شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر تهران با بيان اينكه از ازدياد جمعيت موش ها جلوگيري شده است گفت: در حال حاضر تعداد موش هاي پايتخت يك ميليون 400 هزار بر آورد شده بود.