وجود نوسان در تعیین نرخ ارز ملی و بی ثباتی در بازارهای اوراق بهادار و همچنین ركود در بخش های تولیدی و كاهش متوالی ذخیره ارزی از جمله موارد اتهامی به چین است. اما این كشور با رد همه موارد یاد شده می گوید كه نكات مطرح شده نمی تواند نقش ارزنده این كشور را در اقتصاد دنیا نادیده بگیرد و كمرنگ كند.
به گزارش ایرنا، از دیدگاه چین اقتصاد دنیا این دهكده جهانی را به یكدیگر پیوند داده و تاثیر و تاثر آنها از یكدیگر ناشی از تعامل و وابستگی اقتصادی كشورها به یكدیگر است و در چنین شرایطی عادلانه نیست كه فقط دومین اقتصاد برتر دنیا مورد هجمه سنگین انتقادها قرار بگیرد و مقصر اصلی معرفی شود.
در چنین شرایطی چین می رود تا میزبان دو رویداد مهم سیاسی سال باشد كه البته در جریان برگزاری این دو رویداد شامل «كنفرانس سالانه مشورت سیاسی» و «اجلاس كنگره ملی» موضوع ركود اقتصادی و كمك به افزایش تقاضا و مصرف داخلی برای برون رفت از مشكلات مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
چین بر این باور است كه نوسان در بهای نفت در بازار بین المللی، تجدید ساختارهای اقتصادی در آمریكا و اروپا، نرخ بهره پایین بانكی در آن كشورها، تقاضا و مصرف پایین در سراسر جهان و همچنین برقراری نوعی توازن نوین در اقتصاد جهانی از مشكلات عدیده ای است كه نه این كشور بلكه دنیا با آن روبرو شده است.
پكن تاكید دارد كه بر خلاف آنچه برخی در بوق و كرنا كرده اند؛ این كشور سال هاست كه تزریق كننده بحران به اقتصاد جهان نیست بلكه خود تاثیرات زیادی از بحران ها و فشارهای اقتصادی گرفته است.
آمارهایی كه چین منتشر كرده است نشان می دهد این كشور نه تنها باعث ركود اقتصادی نشده بلكه نزدیك به 30 درصد از رشد و توسعه اقتصادی دنیا مدیون پكن است.
از سوی دیگر آمار سازمان گردشگری ملی چین هم نشان می دهد كه بر خلاف بسیاری از كشورها این جهانگردان چینی هستند كه با هزینه 184 میلیارد دلار در بخش گردشگری دنیا در سال گذشته، باعث رونق اقتصادی در بسیاری كشورها شده اند.
افزون بر این، آمارها بیانگر این است كه در بخش واردات، چین كماكان سعی كرده است مصرف كننده بزرگی باشد و به همین خاطر بخش اعظمی از كالاهای دنیا وارد چین می شود و این كشور كوشیده دیگر تنها یك كارخانه تولیدی برای دنیا نباشد.
تارنمای «یی سی ان» چین نیز در گزارشی به دفاع از اقتصاد كشورش می پردازد و می نویسید: در حالی كه ما مشكلات زیادی در چین داریم هرگز سعی نكرده ایم این مشكلات را به كشورهای دیگر مانند یك بحران اقتصادی صادر كنیم.
بسیاری از كارشناسان اقتصادی چین اعتقاد دارند كه كشورشان سالهاست با اقتصاد دنیا یك زنجیره ایجاد كرده و در واقع این ارتباط سرنوشت آنها را به یكدیگر گره زده است.
چین یك بار دیگر این هفته در جریان برگزاری اجلاس وزیران دارایی و رییسان بانك های مركزی «گروه 20» در شهر شانگهای نیز به شدت مورد انتقاد نمایندگان سایر كشورها قرار گرفت و بسیاری انگشت اتهام را به سوی این كشور نشانه رفتند.
آنها چین را متهم كردند كه اقتصاد راكد این كشور معضلی برای كل دنیاست.
اما اداره ملی آمار چین تلاش كرده با ارائه آمار و ارقام نشان دهد كه این انتقادها وارد نیست زیرا نزدیك به 66.5 درصد از رشد تولید ناخالص داخلی این كشور در سال 2015 میلادی از طریق مصرف حاصل شده است كه ركوردی جدید از سال 2001 میلادی به حساب می آید.
اگرچه نرخ رشد اقتصادی چین در سال گذشته چهار دهم درصد كاهش یافت اما همین كشور توانست در سال 2015 یازده میلیون فرصت شغلی ایجاد كند كه 300 هزار فرصت بیشتر از یك سال قبل از آن بوده است.
افزون بر موارد یاد شده، چین برای اثبات ادعای خود و تكذیب انتقادهای دیگران اعلام كرده كه در سال گذشته میلادی سرمایه گذاری های شركت های مشترك خارجی و چینی به 37 میلیارد دلار رسیده است كه خود یك ركورد چشمگیر در عرصه اقتصادی و تجاری چین و دنیا محسوب می شود.
تحلیلگران بر این باورند كه چین در تلاش است تا با تمركز بر مدیریت و نوآوری در عرصه های اقتصادی بتدریج هدایت اقتصادی دنیا را بر عهده بگیرد و اجازه ندهد تا فقط آمریكا در این عرصه تصمیم گیرنده وضعیت اقتصادی برای كشورهای دیگر باشد.
«لی كچیانگ» نخست وزیر چین نیز به تازگی اعلام كرد كه اقتصاد چین به رغم همه چالش ها همچنان پرسرعت ترین نرخ رشد را داراست و بدون پذیرش هرگونه ایستایی، كماكان در مسیر پویایی حركت می كند.
آساق**1597
پكن - ایرنا - چین بر خلاف عقیده بسیاری از كشورهای غربی و اروپایی بویژه آمریكا خود را مسئول ركود اقتصادی دنیا نمی داند و تاكید دارد كه به رغم بروز برخی مشكلات اقتصاد داخلی، در توسعه اقتصاد جهان نقشی مفید و موثر داشته است.