۲۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۰۹
کد خبر: 82004417
T T
۰ نفر

بازار و حراجي هاي شب عيد زير ذره بين بازرسان

۲۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۰۹
کد خبر: 82004417
بازار و حراجي هاي شب عيد زير ذره بين بازرسان

قزوين- ايرنا- در آستانه نوروز و افزايش تقاضاي مردم براي خريد كالاهاي مورد نياز، بازار دستفروش ها و حراجي ها در شهر قزوين رونق خاصي گرفته بطوري كه پياده‌ رو خيابانهاي شهر در ماه پاياني سال مملو از بساط دستفروشان و حراجي ها شده‌ است.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ايرنا، ازدحام جمعيت و شلوغي بازار در واپسين روزهاي سال شدت بيشتري به خود گرفته و در هر گوشه اي زن و مرد، پير و جوان با شور و اشتياق خاصي در حال خريد وسايل مورد نياز خود براي شب عيد هستند.
با شلوغ شدن بازار خريد و فروش مايحتاج عمومي سال نو به خصوص بازار كفش و لباس و حراجي هاي مختلف، با شعار فروش زير قيمت بازار نيز از رونق زيادي برخوردار شده است.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوين با بيان اينكه در ايام پايان سال از سوي واحدهاي صنفي تقاضا براي برگزاري حراج افزايش مي يابد، گفت: گاها در سطح شهر مشاهده مي شود برخي از واحدهاي صنفي با نصب بنر اقدام به برگزاري حراج با تخفيف هاي 40الي 70 درصدي كرده اند كه اين اقدام با توجه درصد سود قانوني اصناف حراج غير واقعي و نوعي سودجويي مي باشد.
علي پرزحمت ادامه داد: بيشترين حراج هاي غير واقعي برگزار شده در سطح شهر مربوط به واحدهاي صنفي عرضه كننده پوشاك، كيف و كفش است كه فقط 20 درصد سود قانوني دارند چگونه مي تواند 40 الي 70 درصد تخفيف بدهند.
وي اظهاركرد: حراج 70 درصدي در واحدهاي صنفي پوشاك و كيف و كفش يعني اينكه واحد مربوطه 50 درصد از كل مبلغ كالاي خود را از مشتري دريافت نمي كند و اينگونه حراج ها مصداق بارز تقلب مي باشد و در صورت مشاهده با آنها برخورد مي شود.
پرزحمت با اشاره به شرايط قانوني برگزاري حراج گفت: چنانچه واحدي متقاضي برگزاري حراج باشد بايستي ابتدا درخواست كتبي خود را به اتحاديه مربوطه تحويل و پس از بررسي فاكتورهاي خريد اجناس، مورد عرضه در حراج توسط كارشناس اتحاديه و رعايت شرايط مندرج در قانون برگزاري حراج ها مي تواند با 15 الي 20 درصد تخفيف اجناس خود را بفروشد.
اين مسوول برگزاري حراج را تابع شرايط مندرج در قانون نظام صنفي دانست و افزود: هيچ واحدي حق برگزاري حراج به صورت خودسرانه را ندارد و حتما بايد با هماهنگي اتحاديه مربوطه و رعايت قوانين و دستورالعمل هاي مربوطه نسبت به برگزاري حراج اقدام كند.
رييس كميسيون نظارت بر سازمانهاي صنفي استان قزوين در ارتباط با تعويض جنس در فروشگاه‌ها گفت: براساس دستوري كه به بازرسان داده شده است تابلوي جنس فروخته شده را پس نمي‌گيرند در ايام باقي مانده تا پايان سال از فروشگاه‌ها كنده مي‌شود و تمام مغازه‌ها موظف به ارائه خدمات پس از فروش هستند.
وي تاكيد كرد: اطلاعيه جنس فروخته شده پس گرفته نمي‌شود بايد توسط توليد‌كنندگان حذف شود و اصناف ملزم به همكاري با بازرسين در اين زمينه هستند.
معاون بازرسي و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوين، از نظارت اين سازمان بر فروش فوق العاده اصناف در سطح استان خبر داد و گفت: اصناف براي برپايي فروش فوق العاده بايد مجوز بگيرند.
علي اكبر كبيري با اشاره به افزايش فروش فوق العاده و تعدد حراجي ها در روزهاي پاياني سال افزود: در بسياري از موارد افراد سودجو با اين عنوان كالاهاي نامرغوب و بي كيفيت را به شهروندان عرضه مي كنند، لذا بازرسان اين سازمان نيز بر كيفيت كالا و اجناس اين فروشگاهها و قيمت آن نظارت داشته و در صورت بروز تخلف با متخلفان برخورد مي كنند.
وي اظهاركرد: طبق آيين نامه اجرايي قانون نظام صنفي، فروش فوق العاده مفهوم خاص خود را دارد و تعداد دفعات برگزاري آن، حداكثر سه نوبت در سال و هر نوبت حداكثر به مدت يك ماه است.
كبيري ادامه داد: واحدهاي صنفي موظفند پس از اخذ مجوز فروش فوق العاده، ضمن الصاق آن در محل كسب، تابلويي شامل نرخ اوليه، ميزان تخفيف و مدت فروش فوق العاده و قيمت كالا پس از كسر تخفيف را در داخل مغازه براي ديد همگان نصب كنند.
وي تاكيد كرد: واحدهاي صنفي مجاز نيستند براي جلب مشتري درباره كالاهاي مورد عرضه در فروش فوق العاده برخلاف واقع تبليغ كنند، زيرا تبليغ خلاف واقع علاوه بر تعقيب قانوني موجب جلوگيري از فروش فوق العاده خواهد شد.
كبيري، پيرامون چگونگي عرضه كالاهاي حراج شده گفت: بازرسان مركز بازرسي مجمع امور صنفي و معاونت بازرسي و نظارت سازمان به حراجي ها سركشي و عملكرد واحد صنفي كه به حراج اقدام كرده اند را با مواردي كه قبل از حراج ادعا كرده است انطباق مي دهند.
وي با اشاره به ميزان جريمه طبق ماده 68 قانون نظام صنفي گفت: واحد صنفي كه بدون مجوز اقدام به حراج كند در هر بار برگزاري حراج به پرداخت جريمه محكوم و در صورت گرانفروشي نيز بر اساس قانون نظام صنفي به ميزان مبلغ گرانفروشي جريمه خواهد شد.
معاون بازرسي و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوين ادامه داد: صنوف بايد نسبت به رعايت درصدهاي سود دهي عمده فروشي و خرده فروشي اعلام شده از طرف اتحاديه توجه كنند و اين سازمان با همكاري اداره كل تعزيرات و نيروي انتظامي استان با برگزاري گشت هاي مشترك در سطح شهر در صورت مشاهده برگزاري اينگونه حراج هاي به شدت برخورد خواهد كرد.
كبيري برگزاري حراجي ها را تابع شرايط مندرج در قانون نظام صنفي دانست و افزود: هيچ واحدي حق برگزاري حراج به صورت خودسرانه را ندارد و بايد با هماهنگي اتحاديه مربوطه و رعايت قوانين و دستورالعمل هاي مربوطه نسبت به برگزاري حراج اقدام كند.
وي با اشاره به افزايش تقاضا كالا و خدمات در ايام پاياني تصريح كرد: بازار در روزهاي پاياني سال وضعيت عادي را دنبال مي‎كند و خوشبختانه هيچگونه مشكلي در سطح عرضه و تقاضا وجود ندارد و تاكنون مشكلي گزارش نشده است.
كبيري يادآورشد: بازرسان اين سازمان با شماره 124 به صورت 24 ساعته آماده دريافت گزارش هاي مردمي هستند.
7389/ 6128