اداره كل دامپزشكي خراسان رضوي روز شنبه به نقل از دكتر عليرضا آريان گزارش داد: عمر طبيعي ماهي قرمز حدود 12 تا 25 سال است ولي اين نوع ماهي در تنگ حدود دو ماه بيشتر عمر نمي كند.
وي ادامه داد: همه ساله با پايان ايام نوروز مردم ماهي قرمز سفره هفت سين خود را در رودخانه ها، نهرها و درياچه هاي طبيعي رها مي كنند و اين در حالي است كه اين نوع رهاسازي باعث بروز خسارت به ماهيان بومي منطقه خواهد شد.
رئيس اداره بهداشت و بيماريهاي آبزيان اداره كل دامپزشكي خراسان رضوي گفت: افراد زيادي ماهي قرمز سفره هفت سين خود را در رودخانه ها رها مي كنند غافل از اينكه آنها غذاي ماهيهاي بومي رودخانه ها را مصرف كرده و بخاطر همه چيز خوار بودن، ماهي قرمز تخم ماهيهاي ديگر را مي خورد كه با اين عمل ممكن است نسل ماهيان بومي با خطر انقراض مواجه شود.
وي افزود: ماهيان قرمز در صورت حضور در در رودخانه ها و درياچه هاي طبيعي مي توانند اكوسيستم آن منطقه را به هم بزنند.
دكتر آريان گفت: بنابراين مردم مي توانند نسبت به آزاد سازي ماهيهاي قرمز سفره هفت سين از تنگهاي بلورين به استخرهاي پاركها، باغها و يا مكانهاي در نظر گرفته شده اقدام كنند.
نوروز امسال شش ميليون ماهي قرمز براي سفره هفت سين ساكنان خراسان رضوي با نظارت اداره كل دامپزشكي در اين استان توزيع شد.
هم اكنون هفت مركز مجاز تكثير و پرورش آبزيان زينتي در خراسان رضوي دائر است كه شش مورد آن در شهر مشهد فعاليت مي كنند و ماهانه افزون بر 70 هزار قطعه ماهي تزييني در اين مراكز پرورش داده مي شود.
ماهي قرمز در ايران با نام ماهي 'طلايي، قرمز، شب عيد و گلدفيش' شناخته شده و با نام علمي 'Carassius auratus' با نژادهاي مختلف و رنگهاي متنوع در مراكز تكثير و پرورش كشور توليد مي شود.
سالانه 132 ميليون قطعه ماهي زينتي در كشور توليد مي شود كه بخشي از آن را ماهيان قرمز تشكيل مي دهد.
3027/1858
مشهد- ايرنا- رئيس اداره بهداشت و بيماريهاي آبزيان اداره كل دامپزشكي خراسان رضوي از مردم خواست تا ماهي قرمز سفره هفت سين خود را در آبهاي طبيعي اعم از رودخانه ها و درياچه ها رها نكنند بلكه نسبت به رهاسازي آنها در استخرها و حوضها اقدام كنند.