به گزارش ایرنا حجت الاسلام محمد محمودآبادی روز چهارشنبه در نشست مشترك خبری با فرمانده انتظامی استان كرمان با اشاره به آغاز هفته اسناد ملی و میراث مكتوب از 18 اردیبهشت افزود: برنامه ریزی های تخصصی در هفته اسناد ملی به منظور دستیابی به اهداف این سازمان انجام شده است.
وی اظهار كرد: معرفی سازمان اسناد و كتابخانه ملی جنوبشرق و ماموریتی كه بر عهده این سازمان است به مردم از جمله اهداف ماست.
وی گفت: سازمان اسناد و كتابخانه ملی در دوران فعالیت خود ارتباطات متقابلی با دستگاه های مختلف و مردم نداشته و به همین دلیل آنطور كه باید این سازمان و اهدافش به مردم معرفی نشده است.
مدیر مركز اسناد و كتابخانه ملی منطقه جنوبشرق بیان كرد: كاركرد جدید سازمان اسناد و كتابخانه ملی مبنی بر برون گرایی و فرهنگی است.
وی با بیان اینكه اسناد در دو بخش اسناد دولتی و غیر دولتی فعال است گفت: اسناد دولتی شامل تمام اوراق و مكاتبات ادارات كه به نوعی از بایگانی جاری به بایگانی راكد منتقل می شوند در اختیار سازمان اسناد هستند.
محمودآبادی افزود: اسناد غیردولتی بخش عمده كار را در سازمان اسناد دارد و شامل اسنادی است كه در خانه ها و آرشیوهای خصوصی نگهداری می شود و خاستگاه اصلی شان باید سازمان اسناد باشد.
وی مركز نگهداری اسناد ملی را به یك گنجینه ارزشمند تشبیه و اظهار كرد: مركز نگهداری اسناد ملی شایسته چنین تشكیلات و ساختمانی نیست و تغییر در این ساختار و تنظیم آرشیوهای لازم و مركز نگهداری اسناد یكی از ضرورت هاست.
وی تاكید كرد: ما به نوعی امانتدار هستیم كه باید این امانت را به نسل های آینده منتقل كنیم.
حجت الاسلام محمودآبادی اضافه كرد: سندهای زیادی داریم كه قدمت آنها بسیار زیاد است و موفق به جذب آنها نشدیم كه می بایست شناسایی و پیگیری كنیم تا این اسناد را در آرشیو های مناسب نگهداری كرد.
وی اظهار كرد: 21 هزار و هشت پرونده شامل حدود دو میلیون یكصد هزار و 800 برگ سند در آرشیو این سازمان نگهداری می شود.
وی افزود: 16 هزار و 303 ركورد از اسناد دولتی نیز در آرشیو سازمان اسناد و كتابخانه ملی جنوبشرق كشور نگهداری می شود.
مدیر مركز اسناد و كتابخانه ملی منطقه جنوبشرق كشور گفت: یكی از اهداف سازمان اسناد و كتابخانه ملی جنوبشرق كشور اعتماد سازی نسبت به پژوهشگران و محققان استان برای مراجعه به سازمان اسناد برای دسترسی به آرشیو ملی اسناد در تهران و كرمان است.
وی ادامه داد: حدود هزار و 850 برگ سند از بین اسناد موجود در كرمان و تهران طی سال گذشته برای محققان اسكن و در اختیار آنها قرار داده شده است.
وی گفت: حدود 390 پرونده اسناد اهدایی شامل اسناد خانوادگی، شجره نامه و احكام و فرامین حاكمان گذشته كرمان و كشور در طول سالهای گذشته به این سازمان اهدا و حدود 217 ركورد نیز وارد سیستم شده است.
وی اظهار كرد: 91 هزار و 737 پرونده در پیش آرشیو سازمان اسناد جنوبشرق كشور موجود است كه هنوز به مرحله بررسی فهرست نویسی و طبقه بندی نرسیده اند.
به گفته وی هر یك از پرسنل مركز اسناد روزانه بین 10 تا 15 پرونده را وارد سیستم می كند.
حجت الاسلام محمودآبادی ادامه داد: 20 هزار و 513 پرونده نیز در حوزه اسناد دولتی تاكنون فهرست نویسی شده اند.
وی با بیان اینكه كتابخانه مركز اسناد جنوبشرق كشور محل نگهداری كتابهای مرجع، خطی و چاپ سنگی است اظهار كرد: 26 نسخه خطی منحصر به فرد، 303 نسخه چاپ سنگی و هشت هزار و 198 پایان نامه در حال حاضر در كتابخانه این مركز نگهداری می شود.
وی افزود: اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی هر 15 روز یك بار دو نسخه از نشریات محلی استان كرمان را به سازمان اسناد تحویل می دهد كه قدیمی ترین این نسخ مربوط به روزنامه اطلاعات در سال 1305 است.
مدیر مركز اسناد و كتابخانه ملی منطقه جنوبشرق كشور بیان كرد: این سازمان در بخش پژوهشی نیز سال گذشته شش تفاهم نامه با دستگاه های مختلف امضا كرد كه یكی از این تفاهم نامه ها با نیروی انتظامی امضا شد.
وی ادامه داد: برگزاری نخستین جشنواره اسناد و آثار نظم و امنیت در راستای امضای این تفاهم نامه برگزار میشود.
وی گفت: بیش از هشت هزار برگ سند در حوزه جشنواره اسناد و آثار نظم و امنیت به منظور استفاده در جشنواره اسكن شده است.
3029/3028
كرمان - ایرنا - مدیر مركز اسناد و كتابخانه ملی منطقه جنوبشرق كشور (كرمان) گفت: اعتمادسازی بین سازمان اسناد و مردم برای جذب اسناد موجود در خانه ها و سایر مكان ها یكی از اهداف این مركز است.