رحیم خردمند روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این فرد به دلیل ناآگاهی از تاریخی بودن این تپه اقدام به حفاری كرده بود، كه پس از تشكیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شد.
وی اظهار كرد: پرونده این متهم هم اكنون درحال مراحل بازرسی و تحقیقات بیشتر در محاكم قضایی است.
خردمند ابراز كرد: هفته گذشته نیز دو حفاری غیرمجاز برای جستجوی اشیای تاریخی در مناطق تاریخی شهرستان باشت صورت گرفته بود.
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری باشت تصریح كرد: عاملان این حفاری غیر مجاز در نزدیكی رود رونه و اشكفت رومی واقع در روستای بهره عنا شناسایی شدند و دستگیری متهمان در حال پیگیری است .
خردمند با بیان این كه این اداره به دلیل كمبود نیروی انسانی و نبود تجهیزات خودرویی برای صیانت از آثار تاریخی و برخورد به موقع با متعرضان به حریم آثار تاریخی دچار مشكل است، خواستار احداث ساختمان، تامین نیروی انسانی و تجهیز خودروی این اداره شد.
وی تصریح كرد: 60 اثر تاریخی در این شهرستان باشت تاكنون در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
خردمند از شناسایی 30 اثز تاریخی دیگر برای ثبت ملی در این شهرستان خبر داد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشت گفت:پل تاریخی پرین،دگور دوپا،چهار صفته خان احمد، و اشكفت شاه را از مهمترین آثار تاریخی ثبت رسیده این شهرستان است.
خردمند ابراز كرد: قشرهای مختلف مردم می توانند با گزارش هرگونه اقدام منفی شامل تخریب، تصرف، تجاوز، ساخت و ساز، حفاری غیرمجاز و یا قاچاق اشیای تاریخی به مسوولان اداره میراث فرهنگی این شهرستان نسبت به حفظ مواریث فرهنگی و تاریخی منطقه سهیم باشند.
شهرستان باشت با وسعت بیش از دو هزار و 900 كیلومتر در جنوب شرقی كهگیلویه و بویراحمد دارای 115 روستا، یك شهر، دو بخش 14 هزار نفر جمعیت روستایی و 21 هزار نفر جمعیت است.
این شهرستان در 110 كیلومتری یاسوج مركز كهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
8143/6162
گچساران - ایرنا - رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشت از توابع كهگیلویه وبویراحمد از دستگیری حفار غیر مجاز در تپه تاریخی كته خبر داد.