رسول روستائی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به آغاز فصل سرما، افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و محدودیت تأمین سوخت گاز نیروگاهها براساس تصمیمات اتخاذ شده مبنی بر عدم مصرف مازوت در برخی از نیروگاهها خاموشی های با برنامه براساس برنامه در نقاط مختلف کهگیلویه و بویراحمد پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: مشترکان برق می توانند از برنامه زمانی خاموشی های دوره سرد سال منطقه محل سکونت خود براساس بلوک های چندگانه در وب سایت شرکت توزیع نیروی برق استان کهگیلویه و بویراحمد به آدرس www.kbedc.ir و کانال اطلاع رسانی شرکت به آدرس kbedcir@ در «پیام رسان بله» اطلاع یابند.
وی تاکید کرد:مشترکان برق کهگیلویه وبویراحمدی همچنین میتوانند با مراجعه به نرمافزار برق من از ساعت دقیق خاموشی خود مطلع شوند.
مشترکان صنعت برق میتوانند برای نصب این اپلیکیشن به سایتهای اطلاعرسانی شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور مراجعه کرده یا آن را از پلتفرمهای مختلف دانلود کنند، پس از نصب نرمافزار، کاربران قادر خواهند بود که اطلاعات بهروز قبض برق خود را مشاهده کرده و میزان مصرف انرژی خود را پیگیری کنند.
مشترکان با مراجعه به اپلیکیشن برق من همچنین می توانند اطلاعات زمانبندی خاموشیها را نیز دریافت کنند برای این کار، ابتدا باید اپلیکیشن برق من را بر روی گوشی خود نصب و سپس شناسه قبض کنتور خود را وارد کرده و گزینه خاموشی را انتخاب کنند سپس با انتخاب قبض مورد نظر، پیامی در پایین صفحه ظاهر میشود که با کلیک بر روی گزینه خاموشی من زمانبندی دقیق خاموشیها نمایش داده خواهد شد.
در راستای تسهیل دسترسی به اطلاعات قبوض برق و کاهش مصرف کاغذ، وزارت نیرو و شرکت توانیر سیستم صدور قبض برق را به صورت الکترونیکی راهاندازی کردهاند، این اقدام چند سالی است که در حال اجراست و افزون بر کمک به محیط زیست، به مشترکان این امکان را میدهد که به راحتی به اطلاعات قبوض برق خود دسترسی داشته باشند. به همین منظور، سامانهای به نام برق من نیز برای سهولت بیشتر در دسترس مردم قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد:عموم مشترکان در کهگیلویه و بویراحمد می توانند هرگونه خاموشی بدون برنامه و یا ناشی از حوادث در شبکه را از طریق سامانه ۱۲۱ مرکز اتفاقات برق استان و همچنین، اپلیکیشن «برق من» ثبت و پیگیری کنند.
روستائی ابراز کرد:به دنبال بروز محدودیت در تأمین سوخت نیروگاه های تولید برق کشور تامین گاز مشترکان خانگی اولویت اصلی شرکت توزیع برق استان است.
وی با یادآوری این نکته که فعالیت بیش از ۹۰ درصد نیروگاه های تولید برق کشور با گاز و سوخت مایع است خاطرنشان کرد:به علت افزایش مصرف گاز در فصل سرد سال مدیریت مصرف ضرورت دارد.
سوخت مازوت به دلیل انتشار بالای آلایندهها و اثرات مخرب زیستمحیطی و بهداشتی، همواره مورد انتقاد کارشناسان محیط زیست و مردم قرار داشته اما تلاشهای دولت های گذشته چندان در این زمینه راهگشا نبوده چرا که به دلیل محدودیت های مختلف در تامین منابع گازی نیروگاه ها و تداوم یافتن مشکلات زیرساختی در انتقال انرژی، مازوت سوزی در برخی نیروگاه ها و صنایع ایران همچنان ادامه یافته است.
تاریخچه استفاده از مازوت در ایران از چند دهه فراتر می رود و با توجه به افزایش تقاضا برای انرژی و رشد صنایع مختلف و از طرفی دسترسی نسبتا آسان و قیمت ارزان نسبت به دیگر سوخت ها، استفاده از آن به صورت گسترده در نیروگاه ها کلید خورد.
هرچند با توجه به افزایش آگاهی مردم به خطرات زیست محیطی استفاده از مازوت و تاکید استانداردهای بین المللی مبنی بر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، استفاده از این سوخت به عنوان سوخت جایگزین در کشور کاهش یافت و تلاش ها برای جایگزنی آن با سوخت های پاکتر همچون گاز طبیعی افزایش یافت اما در وضعیت آمارها تغییری ایجاد نشد که نشان می دهد تلاش ها در این زمینه کافی نبوده و کشور نیاز به سرمایه گذاری جدی در زیرساخت های تامین انرژی و بهبود خطوط انتقال گاز و توجه ویژه به انرژی های تجدید پذیر و جایگزین دارد.
نظر شما