۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۰:۲۷
کد خبر: 82075875
T T
۰ نفر
آیین نكوداشت دكتر معتمدنژاد پدر علوم ارتباطات ایران برگزار شد

تهران - ایرنا - آیین نكوداشت مقام علمی و اخلاقی مرحوم دكتر كاظم معتمدنژاد پدر علوم ارتباطات ایران با عنوان طلوع ماندگار عصر یكشنبه با حضور اساتید برجسته حوزه ارتباطات و جمعی از شاگردانش در فرهنگسرای فردوس تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا در این آیین كه به همت سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد از خدمات علمی و مقام اخلاقی این استاد بزرگوار تجلیل شد.
در این آیین عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: استاد كاظم معتمدنژاد نماد اخلاق، ادب و ارتباطات است كه به معنای كلمه معلم علوم ارتباطات كشورمان بود.
هادی خانیكی افزود: یكی از نكات بارز شخصیتی كاظم معتمد نژاد اهل شنیدن گفته های افراد مختلف بود كه او را از میان سایرین متمایز می كرد ضمن اینكه دیگر ویژگی های شخصیتی این استاد برجسته، ادب و اخلاق مداری او بود.
وی اقدام هایی كه از سوی فرهنگسرا ها برای تجلیل و بزرگداشت مفاخر ادبی و علمی را مهم ارزیابی كرد و گفت: تجلیل از این مفاخر باعث شده تا به نیازهای جامعه پاسخ قابل قبولی دهد زیرا این شخصیت ها نماد و الگوی مردم هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی به تقارن 2 روز 25 و 27 اردیبهشت ماه در تقویم كشور اشاره كرد گفت: همان گونه كه فردوسی هویت و زبان كشورمان را زنده نگه داشت، معتمد نژاد نیز توانست علم ارتباطات را گسترش دهد.
دكتر مهدی محسنیان راد عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق نیز گفت: اگرچه معتمد نژاد دیگر در جمع ما نیست اما حضور اساتید و شاگردان او در علم ارتباطات باعث شده تا مسیر و الگوی تفكرات پدر علم ارتباطات باقی بماند.
محمدمهدی فرقانی رئیس دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینكه دكتر معمتدنژاد تنها به خاطر علم و دانش و تالیفات لقب استادی را كسب نكرد خاطرنشان كرد: در ایران شمار زیادی به عنوان اعضای هیات علمی مشغول به كارند اما كسانی كه الگو، راهبر، شاگردپرور و اسوه اخلاق و رفتار باشند به اعتقاد من به تعداد انگشتان دست هستند.
وی بزرگداشت شخصیتی همچون دكتر كاظم معتمدنژاد را نوعی هویت بخشی به عرصه علم و دانشگاه دانست گفت: افتخار می كنیم كه میراث دار بنیانگذار علوم ارتباطات نوین در ایران هستیم.
كاظم معتمد نژاد در سال 1313 در شهر مود از توابع شهرستان سربیشه در خراسان جنوبی متولد شد.
وی تحصیلات ابتدایی و قسمتی از تحصیلات متوسطه خود را در زادگاهش و قسمت دیگر را در بیرجند و سال ششم ادبی را در دبیرستان مروی تهران گذراند.
معتمد نژاد در سال 1336 موفق به دریافت لیسانس و در سال 1339 به درجه دكتری در رشته قضائی از دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نائل شد.

*سوابق دكتر كاظم معتمد نژاد
سال 1340 عضو هیأت تحریریه و مدیر بخش اخبار و مقالات خارجی روزنامه كیهان، سال 1342(1964) دیپلم‌عالی تدریس روزنامه‌نگاری از مركز بین‌المللی تعلیمات عالی روزنامه‌نگاری دانشگاه استراسبورگ، سال 1343(1964) دكترای دولتی علوم سیاسی از دانشكده حقوق و علوم اقتصادی دانشگاه پاریس، سال 1343(1964) دكتری تخصصی روزنامه‌نگاری از انستیتوی مطبوعات و علوم خبری در دانشگاه پاریس ، سال 1344 تا 1349 دانشیار دانشكده حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی دانشگاه تهران، سال 1344 تا سال 1359 استاد و رئیس دانشكده علوم ارتباطات اجتماعی، از سال 1360استاد گروه علوم ارتباطات دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، از سال 1362 تا سال 1368 استاد مهمان دانشگاه های فرانسه (پاریس و رن) و مدیر تحقیقات (استاد راهنمای رساله‌های دكترا) دانشگاه پاریس VII .
یاد و خاطره این استاد بزرگ علوم ارتباط كشور گرامی باد.
تهرام/2079/7247/9306/1831
۰ نفر