حسين رياضي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: پارسال يك ميليارد و 460 ميليون ريال تسهيلات بابت جبران خسارتهاي خشكسالي در اين بخش پرداخت شد.
وي اظهار كرد: افزايش دامنه خشكسالي و كاهش بارندگي در سالهاي گذشته موجب افت شديد آبهاي سطحي و كاهش دبي چاهها شده و به دليل نزديك بودن آبهاي شور به آبهاي شيرين، آبهاي زيرزميني به تدريج در معرض شوري و كاهش كيفيت قرار گرفته اند.
وي با اشاره به محدوديتهاي توزيع آب شهري در گناباد گفت: با وجود كاهش آبدهي قناتها و چاههاي آب، سرانه مصرف آب در مناطق شهري اين شهرستان در چهار سال اخير از جمله در فصل تابستان از 210 متر مكعب به 230 مترمكعب افزايش يافته و اين امر موجب بروز مشكل در تامين آب شرب اين منطقه شده است.
رياضي افزود: نياز مردم به آب در شهر گناباد 300 ليتر در ثانيه است در حالي كه توان توليد آن با توجه به منابع موجود 230 ليتر در ثانيه مي باشد.
وي اظهار كرد: حدود 70 درصد آب مورد نياز مردم در مناطق شهري گناباد از فاصله 110 كيلومتري با پمپاژهاي متعدد و از فاصله پايين دست با ارتفاع 700 متري در منطقه كيبركوه با مشكلات بسيار تامين و در اختيار مشتركين قرار مي گيرد.
وي گفت: شهرستان گناباد بعد از مشهد طولاني ترين خط انتقال آب در استان را دارد.
حدود 23 هزار مشترك در گناباد و شهرهاي بيدخت و كاخك اين شهرستان زيرپوشش خدمات اداره آب و فاضلاب شهري قرار دارند.
آب مصرفي اين مشتركان از طريق خط انتقال 110 الي 150 كيلومتري تامين و به وسيله 220 كيلومتر خطوط توزيع در اختيار مشتركان قرار مي گيرد.
شهرستان 85 هزار نفري گناباد در 287 كيلومتري مشهد و جنوب استان خراسان رضوي قرار دارد.
2095/ 6053
گناباد- ايرنا- رئيس اداره آب و فاضلاب شهري گناباد گفت: خشكسالي بيش از 60 ميليارد ريال به تاسيسات آبرساني شهري اين شهرستان خسارت وارد كرد.